Gość: zbulwersowana IP: *.chello.pl 19 lat temu Jak można pisać takie bzdury !!?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agata Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu Kto to pisał !!!!!!!!!!! jakaś nie douczona kobiecina która pojecia nie ma na ten temat kto to słyszał zeby aktyl w lampie utwardzać ????? i wiele innych bzdur ktore sa tam popisane to nie prawda ... Odpowiedz Link Zgłoś
stormy1 Re: Prawdy i mity na temat tipsów 18 lat temu a ja lubie kobiety z ladnymi pazurkami, naturalnymi lub nie:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iNSTRUKTOR Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Pozwole sobie podwazyc niemal kazdy akapit ;) A wiec: 1. "Nakładając tipsy, mo- żna łatwo poprawić kształt paznokci. " - niby jak mozna powiekszyc zbyt male paznokcie? nakladajac mase na waly okooopaznokciowe??? bo jezeli plytka jest mala to co najwyzej mozemy ja przedluzyc ale na pewno nie powiekszyc!! 2."Żeby się pozbyć tipsów, trzeba czekać, aż paznokcie odrosną." - akryl rozpuszcza sie w czystym acetonie - oczyszczonym chemicznie! Aceton nie niszczy paznkoci - co najwyzej wysosza skorki, ktore wystarczy potem dobrze nawilzyc np oliwka do skorek. Natomiast zelu nie rozpuscimy zadnych chemicznym srodkiem - zel spilowujemy, zostawiajac cieniutka warstwe aby nie przepilowac plytki! 3."Tipsów nie powinno się nosić zbyt długo." - bzdura! paznokcie staja sie miekkie tylko i wylacznie wtedy gdy naturalna plytka jest pilowana (co jest niedopuszczalne) zamiast delikatnie matowiona!!! Uwaga! Matowienie to "zdjecie" naturalnego polysku z plytki, a nie spilowanie plytki prawie do lozyska!! Zwijaja sie wowczas gdy pod spodem jest juz duzy odrost, ktory nie jest nawilzany oliwka!! Po kazdym PROFESJONALNYM zdjeciu pazurkow (a nie zrywaniu, podwazaniu czy zgryzaniu) paznokcie nie sa w jakikolwiek naruszone czy zniszczone!!! 4. "Tipsy niszczą paznokcie." - nie prawda!!! paznokcie niszcza pseudostylistki ktore nie odrozniaja matowienia plytki od jej calkowitego spilowywania!! Jesli chodzi o szkodliwy plyn to chodzi dokladnie o MMA - ktory od daaaawna jest zabronionym srodkiem;) Nie istnieje cos takiego jak odzywka do plytki paznokci! Jak mozna odzywic cos co jest martwe??? co najwyzej mozemy usztywnic lakierem a to juz nie jest odzywka tylko utwardzacz w lakierze. Odzywki dzialajace na wzmocnienie paznokcia maja postac oliwki i najczesciej wyciag z mirry ktory wciera sie w wal okolopaznokciowy, odzywka przenika do macierzy - jedynej zywej czesci paznokcia - a efekt zobaczymy po okolo szczesciu miesiacach (sredni czas na calkowite zrosniecie paznokcia) 5. "Pod tipsem może rozwinąć się grzybica." - jesli paznokiec zalozony jest poprawnie, z zachowaniem zasad higieny i zasad stylizacvji paznokci to nie ma takiej mozliwosci!!! Dobrej stylistce nie zdarzaja sie zapowietrzenie ("kieszenie") w ktorych zbiera sie brud i bakterie! 6. "Dzięki tipsom można "podleczyć" kruszące się lub połamane paznokcie." - owszem jest to ratunek. Ale odpowiedz w tym akapicie jest jednoczesnie zaprzeczeniem akapitu w ktorym czytamy ze paznokcie pod "tipsami" rosna slabe i miekkie ;) 7. "Żelowe i akrylowe " - pozwole sobie tu zacytowac wypowiedz Kolezanki ktora napisala ze kazdy nawet po kiepskim kursie wie, ze zel utwardza sie w lampie uv a akryl zastyga sam. Wniosek z tego ze osoba piszaca artykul o stylizacji paznokci nie ma bladego pojecia! ;) Pozdrawiam, Instruktor stylizacji paznokci, gg 11496588 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Delfa Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.eranet.pl 19 lat temu Boże Złoty !! Aż mnie oczy bolą od tych bredni ;/ kto to pisał ;| z kim były przeprowadzane rozmowy i skąd zbierane materiały !! Zanim się napisze taki artykuł powinno się przeprowadzić rozmowy z profesjonalistami a nie z jakąś pseudo stylistką z kursem za 10 zł z allegro ;/ teraz powinno być napisane sprostowanie tego artykuły i zmienione chyba wszystkie akapity w tekście :| .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Zastanawiam się kto jest autorem podobnych bzdur. W życiu nie słyszałam o takim przejawie ignorancji i laicyzmu. Jestem stylistka paznokci długo, ciągle się uczę i zdobywam wiedzę. I bardzo bym prosiła autora tego "rzetelnego" artykułu o zastanowienie się nad swoimi następnymi tekstami tego typu. Jak widać łatwo można wyjść na głupka nie podpierać się opiniami ekspertów. Pozdrawiam gorąco i życze większego powodzenia następnym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.chello.pl 19 lat temu i właśnie dzięki takim niedouczonym pseudo styliską powstają durne opinie na temat przedłużania paznocki , aż żal czytać takich bredni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygzak Re: Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.pergole.net 19 lat temu Gość portalu: gość napisał(a): > i właśnie dzięki takim niedouczonym pseudo styliską powstają durne opinie na > temat przedłużania paznocki , aż żal czytać takich bredni komu? czemu? - stylistkom (liczba mnoga) z kim? z czym? - stylistką (liczba pojedyncza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagienka Re: Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.adsl.hansenet.de 18 lat temu Przepraszam, czy to portal lingwistyczny? Za kazdym razem, kiedy ktos poprawia ortografie, czy stylizacje przedmowcy, odnosze wrazenie, ze nie ma nic innego do powiedzenia..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu no i lepiej wam,że kogoś zrugaliście. nudne jest czytanie Waszych powtarzających opini,że artykuł napisała jakaś "guła". napisała co wiedziała i koniec tematu, a wy każdy jeden po drugim piszecie to samo, tylko nicki się zmieniają nuddddddddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick Re: Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu To po co to czytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmetyczka Ten artykuł powinien zostac usunięty IP: *.sferanet.pl 19 lat temu Ten artykuł powinien zostac usunięty. Albo dziennikarka poprzekręcała wypowiedz profesjonalisty, albo, co bardziej prawdopodobne, probowała znalezc informacje na własną rękę i wyszedł z tego jeden wielki stek bzdur. Może i wydaje się nudne czytanie kolejnych oburzonych opinii, ale fakt, że są tu same negatywne opinie, swiadczy sam za siebie. Każda osoba, posiadająca chocby podstawy wiedzy na temat techniki nakladania paznokci żelowych i akrylowych poprzeczytaniu tego nie wie czy się smiac czy płakac. Wstyd, że szanujący się portal podaje kobietom do czytania coś takiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krytka Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Może lepiej usunąć ten artykuł ?? Przecież to jest normalnie nie dość, że straszne to jeszcze śmieszne!! Czy ktoś konsultował ten artykuł ze specjalistą?? Akryl do lampy UV?? MAKABRA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Prawdy i mity na temat tipsów 19 lat temu ja miałam raz i więcej nie chce fajnie to wygląda lakier nie schodzi ale ja bardzo żle się w nich czułam zawsze miałam krótkie paznokcie i to właśnie doprowadzało mnie do szału a i podrapać dobrze sie nie mogłam mój mąż był jedynie zadowolony bo mu się bardzo podobało i stale chciał żebym po plecach go drapała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19 lat temu Tipsy sa obciachowe a nawet o slabe paznokcie mozna zadabac a nie zaklejac je jakim blyszczacym świnstwem:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clayton Tipsy są dobre dla blachar, czyli tępych podlotków IP: *.acn.waw.pl 19 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drobny Re: Tipsy są dobre dla blachar, czyli tępych podl IP: *.ckzeto.com.pl 19 lat temu dopisuje sie do opinii, tez wole kobiety z krwi i kosci a nie jakies "niunie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eN. Re: Tipsy są dobre dla blachar, czyli tępych podl IP: *.chello.pl 18 lat temu tylko osoba o tak nisikm poziomie jak np ' blachara' która pozsługuje się tak mało inteligentnymi słowami hm nie sądze by mogła wypowiedzieć się w jaki kolwiek sposób na ten temat ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~tamlin~ Re: Tipsy są dobre dla blachar, czyli tępych podl IP: *.eranet.pl 17 lat temu najpierw zorientuj się w temacie tipsów,kurzy móżdżku,a potem komentuj.Wiesz jest taka fabryka w Sosnowcu gdzie kierownictwo zwraca kobietom co miesiąc za tipsy.To jest praca przy uszczelkach i bez tipsów kobiety miały poranione palce aż do krwi. dzięki tipsom są bardziej wydajne w pracy....a jeśli wg ciebie tipsy są dla blachar,to popatrz może lepiej kto je nosi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciachu Sa obciachowe i bezsensowne. IP: 212.39.34.* 19 lat temu Sa obciachowe i bezsensowne. Laski robia sie takie sztuczne ze niedlugo nie pozostanie z nich nic z natury, bleee :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isa_gd Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.terminus.pl 19 lat temu no bo poleje ze smiechu...akryl utwardzamy w lampie a zel sam schnie...hahahaha wybaczcie ale jesli ktos nie ma pojecia na dany temat po co sie wogole wypowiada i pisze takie idiotyzmy,a w tym artykule jest ich troche...żałosne,amatorszczyzna ze wsi zabitej dechami(nie uwłaczając inny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puma Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu A ja lubie tipsy, dzięki nim mam spokój z paznokciami na pewnien czas:) nie nosze ich cały czas, tylko robię sobie kilkumiesięczne przerwy. A paznokcie po ich zdjęciu odrastają mi mocniejsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond dzięki Ci Boze za tipsy 19 lat temu dzięki nim wiem, które kobiety omijać! to tak jak z powiedzeniem, poznać pana po cholewach. poznać kobietę- po dłoniach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagienka Re: dzięki Ci Boze za tipsy IP: *.adsl.hansenet.de 18 lat temu jeju, jak dobrze, ze majac tipssy, Bog pozwolil ominac mi takiego typa jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
lilithh Re: dzięki Ci Boze za tipsy 18 lat temu drzejms-buond napisał: > dzięki nim wiem, które kobiety omijać! > > to tak jak z powiedzeniem, poznać pana po cholewach. > > poznać kobietę- po dłoniach! Miałam niedawno adoratora który się zachwycał (miedzy innymi ;-) moimi pięknymi naturalnymi paznokietkami (możne to nawet byłeś Ty? ;-). Nie oświeciłam biedaka, ze podziwia ... tipsy (fakt, że całkiem przekonująco zrobione na naturalne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anena Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu jeju co za baba pisala ten artykul? czy wogole ma pojecie na temat robienia paznokci czy zebrala informacje od przypadkowych osob? RECE OPADAJA NA TAKIE OSOBY zacznij kobieto myslec a po tem pisz artykuły!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AG Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Nie przesadzajcie, autor tego artykułu wcale nie napisał bzdur. Sama nosiłam tipsy 2 lata więc wiem coś o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Tipsów Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Najpierw to szanowna redakcjo trzeba by było się podszkolić, żeby cokolwiek na ten temat pisać. Bo AKRYLI nie wkłada się do lampy UV.. Tak się robi z ŻELAMI, które według Was same wysychają.. Szkoda gadać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.acn.waw.pl 18 lat temu co za brednie. To pisala chyba osoba nie majaca pojecia o przedluzaniu paznokci. Takie artykuly powstaja i psuja dobre imie prawdziwych stylistek paznokci. Nie mowie tu o pseudo stylistkach, ktore ucza sie "zawodu" z plyt dvd kupionych przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Prawdy i mity na temat tipsów 18 lat temu co do tipsów to nie słuchać tylko raz sobie zrobić i wtedy wydawać opinie mase mam znajomych pań co noszą i pieją z zachwytu nic im się nie dzieje a ja nie bardzo denerwują mnie raz miałam i zaraz ściągnełam Odpowiedz Link Zgłoś
coreg12 Re: Prawdy i mity na temat tipsów 17 lat temu Ja nosze tipsy od 21 lat.Mialam tylko pare przerw.Nawet nie moge sobie wyobrazic jak mozna samemu co kilka dni malowac paznokcie.Ja robie uzupelnienia co 2/3 tygodnie.Reka zawsze ladnie wyglada.Jedno mnie zastanawia dlaczego ta usluga w Polsce jest taka droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Ten artykul to jedna wielka bzdura! Zwłaszcza ostatnie stwierdzenie! Kto wogóle dał to do druku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia .T Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.blast.pl 18 lat temu Dziwię sie, że tak popularne czasopismo pozwala aby na jego łamach ukazywały sie artykuły pisane przez ludzi, którzy zupełnie nie mają pojęcia o czym piszą...Porażka ...Myślałam, że dziennikarze to fachowcy a nie laiki...widać wszędzie może sie znaleśc "wpadka",na koniec życze redakcji w Nowym Roku "trafniejszych" artykułów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu bzdury ktos powypisywal pewnie jakas pani z azety ktora kompletnie nie ma pojecia o profesjonalnej stylizacji paznokci. zarowno zel jak i akryl nie niszcza paznokci a pseudostylistki ktore zamiast zmatowic paznokiec piluja go. paznokiec ma jakies 150warstw a matowimy max.5 nawoczesne preparaty sa delikatne dla plytki nie niszcza paznokci bo paznokiec jest martwym wytoworem naskorka jedyn ajego czesc zywa to macierz znajdujaca sie pod skora. mozna nosic cale zycie sztuczne pazurki i nei beda sie zwijac jesli sie bedzie o nie dbac prawidlowo i nawilzac od spodu, po zdjeciu paznokci sa one mocniejsze i dlugie:) sa tez zele z witaminami i wapniem ktore stymuluja wzrost paznokci.zapraszam na profesjonalna stylizacje www.zelowe-pazurki.bloog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanesa Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.cable.tmark.pl 18 lat temu 10% prawdy, reszta bzdury, prosze zaczerpnac wiedzy na temat paznokci u profesjonaliski bo pisanie bredni zle wplywa na swiadomosc przyszlych potencjalnych klientek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina356 Re: Prawdy i mity na temat tipsów IP: *.kabatnet.waw.pl 18 lat temu Nigdy nie nosiłam,nie noszę i nie będe.Ani to wygląda, ani wygodne.Nie będe wyglądała jak Jola Rutowicz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Prawdy i mity na temat tipsów IP: 78.8.26.* 18 lat temu "Potencjalne klientki"... najbardziej oburzają się te, które zajmują się nakładaniem tego świństwa innym na paznokcie. Ohyda, ohyda i jeszcze raz ohyda! Fuj! Oby jak najmniej babeczek wpadło w wasze wyszponione łapska, bo zrobicie z nich takie same wiedźmy! Odpowiedz Link Zgłoś