aleksandra19811 18 lat temu witam. Od 3 dni się przymierzam do kupna odkurzacza ? I nie mogę się zdecydować, jaki wybrać ; bezworkowy , cyklon, workowy. Napewno z filtrem hepa, bo jestem alergiczką. Czy możecie polecić jakiś ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hania Re: Jaki odkurzacz polecacie ? PILNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu zelmer Odpowiedz Link Zgłoś
effica Re: Jaki odkurzacz polecacie ? PILNE 18 lat temu konkretnego modelu Ci nie polece natomiast wiem z wlasnego doswiadczenia, ze te 'bezworkowe' sa okropnie niehigieniczne. Piszesz,ze jestes alergiczka wiec tym bardziej odradzam. Mam nadzieje,ze chociaz zawezilam Twoj obszar poszukiwan :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Jaki odkurzacz polecacie ? PILNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Dołączam się do prośby o doświadczenia i radę. Od kilku tygodni pytam sprzedawców i przeważa wskazanie Zelmera i Elektroluxa. Nie polecają bezworkowych. Przymierzam się do Zelmera-Syriusa o mocy ssania 360. Ma filtr hepa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogaduszki Re: Jaki odkurzacz polecacie ? PILNE IP: *.ssp.dialog.net.pl 18 lat temu Mam bezworkowy electrolux i workowy philips. Zdecydowanie wolę philipsa, który jest cichszy ,lepiej ciagnie(mimo, ze ta sama moc), szczotki są dużo wygodniejsze. Jest duzo lepiej dopracowany niz ten cały electrolux . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomoc domowa Re: Jaki odkurzacz polecacie ? PILNE IP: *.bb.online.no 18 lat temu poniewaz sprzatam domy prywatne zagranica mam doswiadczenie w pracy na roznym sprzecie i zdecydowanie polecam miele-sama taki i mam i nie zamienilabym go na zaden inny. jednakze cena jest dosc wysoka za ten odkurzacz, wiec na 2 msc stawiam elektroluxa, potem philipsa i na koniec siemensa. na innych modelach nie zdarzylo mi sie pracowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jaki odkurzacz polecacie ? PILNE IP: *.icpnet.pl 18 lat temu Tylko MIELE !!! Po prostu sam odkurza-rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSIA Re: Jaki odkurzacz polecacie ? PILNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu podajcie konkretny model MIELE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomoc domowa Re: Jaki odkurzacz polecacie ? PILNE IP: *.bb.online.no 18 lat temu miele s4280-ja mam ten i jest wystarczajacy do malego mieszkania. nie warto kupowac niewiadomo jak silnych odkurzaczy, bo i tak nie jest sie w stanie "uciagnac" odkurzacza na dywanie, wiec mysle, ze 1800w jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ali-24 Re: Jaki odkurzacz polecacie ? PILNE 18 lat temu rewelacyjny jest zelmer syrius ten biało-zielony ma elektroszczotkę i super wszystko wciąga też jestem alergiczką i u mnie się sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Jaki odkurzacz polecacie ? PILNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu workowy Odpowiedz Link Zgłoś
biedro_neczka Re: Jaki odkurzacz polecacie ? PILNE 18 lat temu mam zelmer syrius od 2 miesięcy, jest rewelacyjny: cicho codzi i jest z workiem. Pani w sklepie powiedziała, że te bez worka to są do niczego. A i ma filtr hepa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: Jaki odkurzacz polecacie ? PILNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu A co powiecie na ten model? www.topmarket.pl/odkurzacze/MIELE_S_4211.php czy ktoś może wie ile kosztują worki do tego odkurzacza? Odpowiedz Link Zgłoś
ivoncja Re: Jaki odkurzacz polecacie ? PILNE 18 lat temu biedro_neczka napisała: > Pani w sklepie powiedziała, że te bez worka to są do > niczego. Wybacz, ale "pani w sklepie" to dla mnie żadna wyrocznia. To, że ktoś stoi za ladą, nie oznacza od razu, że wie wszystko. Niejeden raz sama wiedziałam więcej na temat towaru który kupowałam, niż rzeczona "pani". Nie ukrywam, że zanim kupię, zwykle buszuję w internecie, żeby mi nikt w sklepie kitu nie wcisnął.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Jaki odkurzacz polecacie ? PILNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Jestem alergiczką i miałam podobny problem. Zmieniłam kilka odkurzaczy. Od prawie roku mam Samsunga Clover SC... nie pamiętam cyfrowego oznaczenia, ale na agito można znaleźć bez trudu /tamże to cudo kupiłam/. W wyposażeniu ma zmywalny filtr cyklonowy - na grube śmieci, zmywalny filtr Hepa 13, zmywalny worek, w którym praktycznie po odkurzaniu znajduje się niewielka ilość drobnego pyłu. Oczywiście nie pachnie po odkurzaniu i nie trzeba wietrzyć mieszkania jak przy innych. Nie dostaję ataków kaszlu w czasie odkurzania, co jest dla mnie wymiernym wskaźnikiem, że odkurzacz odkurza a nie rozpyla. Odpowiedz Link Zgłoś
dakusia Re: Jaki odkurzacz polecacie ? PILNE 18 lat temu bierz zelmera jest ok. miele - tutaj placi sie za duzo za sama nazwe, a ten konkretny model to nic specjalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
julia.jan dyson 18 lat temu www.dommarket.pl/dyson-dc-08-orgin-p-8803.html?osCsid=9f6f723c391a1281195bbb89931f6624 to moje marzenie ale jeszcze musze troche pooszczedzac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: dyson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu kupiłam Miele, jest rewelacyjny. Za firmę może trzeba dopłacić, ale patrząc na jakość wykonania, na wszystkie detale i rozwiązania powiem: warto dopłacić. To jest sprzęt, którego używa się codziennie i ma mi wystarczyć na dłuuugo, mam taką nadzieję, że tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomoc domowa Re: dyson IP: *.bb.online.no 18 lat temu bardzo dobry wybor, jezeli to ten model, o ktorym pisalas wczesniej, to jest naparwde fajny, wlasnie jedna pani mi kupila nowy odkurzacz, wlasnie ten:)ja swojego miele tez nie zamienilabym na zaden inny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: miele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu kupiłam z serii S5, ten większy, z turboszczotką, nazywa sie Cat&Dog, turboszczotka poprostu jedzie sama, nie trzeba sie wysilać, dzięki długiej rurze stoję wyprostowana a odkurzacz sam odkurza, mama kupiła sobie model podstawowy, też S5, są w promocji w Saturnie za 650zł. Włączyłam na chwilę starego Zelmera, jaki hałas, jaki smród,... szkoda słów! Dzięki za radę, w pewnym stopniu pomogłaś mi przy wyborze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dakota Re: miele IP: *.chello.pl 18 lat temu Mam elektroluxa z zmywalnym filtrem Hepa.Ten filtr jest chyba mocno przereklamowany.Kupiłam go bo jestem alergiczką - niestety nic nie pomógł. Kicham i prycham jak dawniej Odpowiedz Link Zgłoś