Dodaj do ulubionych

Pościel z Ikea

23 lata temu
Jak oceniacie pościel z Ikei chodzi mi o kołdry i poduszki. Czy są warte tej
ceny, czy dobrze sie piorą? Prosze o szcegóły!!!
Dziękuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • byhanya Re: Pościel z Ikea 23 lata temu
      uzywam poscieli z ikei od wielu lat. posciel jest trwala kolory nie schodza
      mimo ze ja gotuje. nie korczy sie. jedyny mankament to to, ze niektore
      rozpruwaja sie przy otworze koldry. zabezpieczam te miejsca zanim posciej
      uzyje. innej poscieli w naszej sypialni nie uzywam ze wzgledu na rozmiary
      koldry -jest podwojna.
    • madziula10 Re: Pościel z Ikea 23 lata temu
      Teraz widziałam kołdry po 98zł i po 198zł a poduszki po 29zł i 49zł więc
      różnica dość duża, a ty kupowałaś tańsze czy raczej droższe bo chwalisz sobie
      widze. Nie wiem czy jest duża różnica między nimi poza ceną oczywiście.
        kupowalam rozne te drozsze z wyszywankami i te tansze z nadrukiem. bawelna jast
        wysokiej jakosci farby tez. te tansze maja tanszy wzor czasem bawelna jest
        ciensza. albo desen z zeszlego sezonu.
          o przepraszam chodzi ci nie o bielizne tylko o koldry i poduszki . tez mam z
          ikei piora sie dobrze osobiscie mam gåsa blunda (poduszka)i lekka - letnia
          koldre. koldra nie zmiesci ci sie w pralce. piora sie dobrze - dzieci mialy
          koldry z ikei uwazam ze najrozsadniejsza jaksc i ceny. cena jest adekwatna do
          jakosci odradzam te sztuczne - osobiscie kupuje tylko puchowe. puch jest
          wysokiej jakosci i nie ma czego sie obawiac
            dokladnie o ktore ci chodzi?
        kupowalam puch - pierze nazywa sie gosa blunda chyba 60,- kupilam tez gosa
        dåsa (z wloknem)chyba za 30 nie pamietam ale ta z przeznaczeniem na domek
        letniskowy.
    • madziula10 Re: Pościel z Ikea 23 lata temu
      Dokładnie chodzi mi nie o bielizne pościelową tylko o kołdry i o poduszki.
    • Gość: G Re: Pościel z Ikea IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23 lata temu
      Ja nie polecam - choć muszę przyznać, ze może miałam pecha :)
      Kołdra się mnie sfilcowała...
        sfilcowala??? jak to sie stalo???
        • Gość: nacia Re: Pościel z Ikea IP: 193.193.85.* 23 lata temu
          ja mam i bieliznę poscielową od wielu, wielu lat (jeszce kupowaną na tzw.
          Zachodzie)i jest super!
          z poscielą jest róznie, poduszki ze sztucznym wkładem trochę sie po pewnym
          czasie zbijają, ale dla mnie to nie problem kupić raz na dwa, trzy lata nową
          poduszke, dodatkowo rozwiązuję w ten sposób problem roztoczy.
        • Gość: Gosia Re: Pościel z Ikea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23 lata temu
          Fakt, niezbyt konkretna ta moja wypowiedź ;)
          Zawartość kołdry zaczęła się po pewnym czasie "ubijać" tudzież zbijać
          Po praniu było jeszcze gorzej
          Jednym słowem - polecam, ale nie opcję "promocyjną"
          pozdrv
            to napewno ta z wlokien sztucznych... tych nigdy nie kupuje....zawsze sie
            zbijaja. natomiast te z puchu i pior sa bardzo dobre. pralam je wielokrotnie w
            specjalnym plynie do prania puchu.suszylam w suszarce bebnowej - fantazja
    • Gość: bursztynka Re: Pościel z Ikea IP: *.enterpol.pl / 10.13.7.* 23 lata temu
      my rowniez mamy w domciu posciel m.in z Ikei, i trzeba przyznac ze ta z Ikei
      jest lepsza, fajniejsza, ladniejsza i kolorowsza i bardziej przytulna od
      innych :)
    • Gość: julia Re: Pościel z Ikea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23 lata temu
      Stosuję inną metodę. Kupuję w Ikea kołdry najtańsze ( nie mogę puchowych syn ma
      alergię) i nigdy ich nie piorę tylko wyrzucam i kupuję następne.
    • ka1311 Re: Pościel z Ikea 23 lata temu
      A ja mam same negatywne odczucia. Nie dość, że po pewnym czasie cały wkład
      zbija się w nieregularne kulki, wymiary nie są standartowe to jeszcze nawet po
      praniu wkład się nie rozbija. (mówię o pościeli poliestrowej). Kupiłam polską
      pościel i jest o bniebo lepsza.
      • katka16 Re: Pościel z Ikea 23 lata temu
        Ja też odradzam, szczególnie te tanie w promocji. Kupilam poduszki dwie za ok
        20-30 zl, po paru miesiacach w srodku porobily sie kulki z tego co tam jest
        (nie wiem co to za tworzywo) i sie do niczego nie nadaja. Nie wyobrazam sobie
        co by sie z nimi stalo gdybym je wyprala :-)
        • Gość: ka1311 Re: Pościel z Ikea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23 lata temu
          Ja nie kupowałam tych promocyjnych, tylko takie normalne, więc być może się nie
          sprzedawały, więc zrobili promocję.
          takie za 20 - 30 zl to poduszki dekoracyjne.
          nie chce sie o nikim zle wyrazac ale....
          ile czasu spedzamy z poduszka i posciela w ogole???? 6-8 godzin przez ile lat???
          porownajmy teraz buty i ubranie. Ile wydajemy na buty, ile w nich chodzimy.
          moim zdaniem to skapstwo oszczedzac na podstawowych rzeczach, ktore sa podstawa
          do naszego zycia i zdrowia.(nie chodzi mi o luksus i widzimisie) ale solidnej
          poduszce, koldrze i poszwie.
          Tak na dodatek powiem wam, ze na wyprodukowanie 1000g bawelny potrzeba 900g
          chemikalii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka