madziula10 23 lata temu Jak oceniacie pościel z Ikei chodzi mi o kołdry i poduszki. Czy są warte tej ceny, czy dobrze sie piorą? Prosze o szcegóły!!! Dziękuje za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
byhanya Re: Pościel z Ikea 23 lata temu uzywam poscieli z ikei od wielu lat. posciel jest trwala kolory nie schodza mimo ze ja gotuje. nie korczy sie. jedyny mankament to to, ze niektore rozpruwaja sie przy otworze koldry. zabezpieczam te miejsca zanim posciej uzyje. innej poscieli w naszej sypialni nie uzywam ze wzgledu na rozmiary koldry -jest podwojna. Odpowiedz Link Zgłoś
madziula10 Re: Pościel z Ikea 23 lata temu Teraz widziałam kołdry po 98zł i po 198zł a poduszki po 29zł i 49zł więc różnica dość duża, a ty kupowałaś tańsze czy raczej droższe bo chwalisz sobie widze. Nie wiem czy jest duża różnica między nimi poza ceną oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: Pościel z Ikea 23 lata temu kupowalam rozne te drozsze z wyszywankami i te tansze z nadrukiem. bawelna jast wysokiej jakosci farby tez. te tansze maja tanszy wzor czasem bawelna jest ciensza. albo desen z zeszlego sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: Pościel z Ikea 23 lata temu o przepraszam chodzi ci nie o bielizne tylko o koldry i poduszki . tez mam z ikei piora sie dobrze osobiscie mam gåsa blunda (poduszka)i lekka - letnia koldre. koldra nie zmiesci ci sie w pralce. piora sie dobrze - dzieci mialy koldry z ikei uwazam ze najrozsadniejsza jaksc i ceny. cena jest adekwatna do jakosci odradzam te sztuczne - osobiscie kupuje tylko puchowe. puch jest wysokiej jakosci i nie ma czego sie obawiac Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: Pościel z Ikea 23 lata temu kupowalam puch - pierze nazywa sie gosa blunda chyba 60,- kupilam tez gosa dåsa (z wloknem)chyba za 30 nie pamietam ale ta z przeznaczeniem na domek letniskowy. Odpowiedz Link Zgłoś
madziula10 Re: Pościel z Ikea 23 lata temu Dokładnie chodzi mi nie o bielizne pościelową tylko o kołdry i o poduszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Pościel z Ikea IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23 lata temu Ja nie polecam - choć muszę przyznać, ze może miałam pecha :) Kołdra się mnie sfilcowała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nacia Re: Pościel z Ikea IP: 193.193.85.* 23 lata temu ja mam i bieliznę poscielową od wielu, wielu lat (jeszce kupowaną na tzw. Zachodzie)i jest super! z poscielą jest róznie, poduszki ze sztucznym wkładem trochę sie po pewnym czasie zbijają, ale dla mnie to nie problem kupić raz na dwa, trzy lata nową poduszke, dodatkowo rozwiązuję w ten sposób problem roztoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Pościel z Ikea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23 lata temu Fakt, niezbyt konkretna ta moja wypowiedź ;) Zawartość kołdry zaczęła się po pewnym czasie "ubijać" tudzież zbijać Po praniu było jeszcze gorzej Jednym słowem - polecam, ale nie opcję "promocyjną" pozdrv Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: Pościel z Ikea 23 lata temu to napewno ta z wlokien sztucznych... tych nigdy nie kupuje....zawsze sie zbijaja. natomiast te z puchu i pior sa bardzo dobre. pralam je wielokrotnie w specjalnym plynie do prania puchu.suszylam w suszarce bebnowej - fantazja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bursztynka Re: Pościel z Ikea IP: *.enterpol.pl / 10.13.7.* 23 lata temu my rowniez mamy w domciu posciel m.in z Ikei, i trzeba przyznac ze ta z Ikei jest lepsza, fajniejsza, ladniejsza i kolorowsza i bardziej przytulna od innych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: Pościel z Ikea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23 lata temu Stosuję inną metodę. Kupuję w Ikea kołdry najtańsze ( nie mogę puchowych syn ma alergię) i nigdy ich nie piorę tylko wyrzucam i kupuję następne. Odpowiedz Link Zgłoś
ka1311 Re: Pościel z Ikea 23 lata temu A ja mam same negatywne odczucia. Nie dość, że po pewnym czasie cały wkład zbija się w nieregularne kulki, wymiary nie są standartowe to jeszcze nawet po praniu wkład się nie rozbija. (mówię o pościeli poliestrowej). Kupiłam polską pościel i jest o bniebo lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
katka16 Re: Pościel z Ikea 23 lata temu Ja też odradzam, szczególnie te tanie w promocji. Kupilam poduszki dwie za ok 20-30 zl, po paru miesiacach w srodku porobily sie kulki z tego co tam jest (nie wiem co to za tworzywo) i sie do niczego nie nadaja. Nie wyobrazam sobie co by sie z nimi stalo gdybym je wyprala :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka1311 Re: Pościel z Ikea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23 lata temu Ja nie kupowałam tych promocyjnych, tylko takie normalne, więc być może się nie sprzedawały, więc zrobili promocję. Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: Pościel z Ikea 23 lata temu takie za 20 - 30 zl to poduszki dekoracyjne. nie chce sie o nikim zle wyrazac ale.... ile czasu spedzamy z poduszka i posciela w ogole???? 6-8 godzin przez ile lat??? porownajmy teraz buty i ubranie. Ile wydajemy na buty, ile w nich chodzimy. moim zdaniem to skapstwo oszczedzac na podstawowych rzeczach, ktore sa podstawa do naszego zycia i zdrowia.(nie chodzi mi o luksus i widzimisie) ale solidnej poduszce, koldrze i poszwie. Tak na dodatek powiem wam, ze na wyprodukowanie 1000g bawelny potrzeba 900g chemikalii. Odpowiedz Link Zgłoś