Dodaj do ulubionych

uporczywe dolegliwości kobiece

IP: 213.76.172.* 18 lat temu
od dłuższego czasu odczuwam pieczenie okolic waginy, leczę stan zapalny,
podobno jest już zaleczony, mam nadżerkę. biorę leki dopochwowe przeciwzapalne
i Lactovaginal. poza tym objawy jak przy zapaleniu dróg moczowych, więc biorę
Palin i Urosept. a pieczenie nie ustaje. mam już dość. nieprzespane noce,
nerwy w dzień... co z tym robić?
Obserwuj wątek
    • f.l.y Re: uporczywe dolegliwości kobiece 18 lat temu
      co z tym zrobić?

nie pytać na forum, tylko czym prędzej do lekarzy -

ginekolog zrobi wymaz z pochwy i przepisze leki, a potem do
      internisty lub urologa - zrobić posiew moczu i lekarz stwierdzi, czy
      przepisać antybiotyk

Urosept to sobie można brać zapobiegawczo a nie jako lek..podobnie
      lactovaginal

takie objawy, o których piszesz wymagają wizyty u lekarza

doraźnie przed wizytą lekarską zrobiłabym sobie kąpiel w rumianku
      albo nadmanganianie potasu do kupienia w aptece bez recepty

(wsypać parę ziaren do wody - to stary sposób naszych matek)
      • Gość: jestem Re: uporczywe dolegliwości kobiece IP: 213.76.172.* 18 lat temu
        właśnie przedwczoraj lekarz mi przepisał Gynalgin, (wcześniej miałam inne leki
        przeciwzapalne) poza Uroseptem Palin - piszę wyraźnie! pobrał cytologię i
        umówiłam się na kontrolę. cały czas jestem w kontakcie z lekarzem, daje kolejne
        leki... problem polega na tym, co zrobić z dolegliwościami zanim da się coś
        konkretnego stwierdzić. rumianek i nadmanganian na pewno zastosuję. oby pomogło,
        bo mnie trafi....
        • Gość: kilka rad Re: uporczywe dolegliwości kobiece IP: 212.15.182.* 18 lat temu
          hej, ja leczylam sie strasznie dlugo (5 lat) na nawracajace zapalenia pochwy,
          pieczenie, swiad, brr az mnie dreszcze przechodza, jak sobie o tym pomysle teraz.
          na to ma wplyw wiele czynnikow.
          jak zrobisz posiew z antybiogramem (konieczny jest przy nawrotach!) to sie okaze
          czy to grzybica, bakteria, chlamydia rzesistkownica, mieszana infekcja i bedzie
          to trzeba zgodnie z antybiogramem leczyc. leczenie powinno tez partnera
          obejmowac (masc, tabletki doustne). Ty tez najlepiej jak dostaniesz tabletki
          doustne, dopochwowe i masc. do leczenia trzeba brac probiotyki na flore.
          najlepiej profilaktycznie regularnie uzupelniac flore (ja lykam lacibios femina,
          bo jest przebadany, jest probiotykiem <lactovaginal nim nie jest> i jest wygodny).

jezeli to nie pomoze, to zrob badania na poziom cukru (cukrzyca sprzyja),
          badania hormonow, tarczycy. tabletki antykoncepcyjne tez sprzyjaja infekcjom.
          warto tez mniej cukru jesc. i posiadaj wlasny recznik (osobny) do higieny
          intymnej, nos przewiewna bielizne i najlepiej jak nie bedziesz uzywac tamponow.

co do pecherza, to pij duzo plynow, jedz zurawine w kazdej postaci, zalatwiaj
          sie od razu po stosunku. i tez najpierw posiew moczu!

pozdrawiam goraco i zycze zdrowia
          • Gość: jestem Re: uporczywe dolegliwości kobiece IP: *.chelm.mm.pl 18 lat temu
            dzięki serdeczne!!!!
    • modliszka24 Re: uporczywe dolegliwości kobiece 18 lat temu
      po takim artykule to tylko u mnie kac moralny ale te szczepienia powinny być
      darmowe dla każdej kobiety
    • modliszka24 Re: uporczywe dolegliwości kobiece 18 lat temu
      przepraszam cię ale moja odpowiedz nie wiem jak to się stało że trafiła właśnie
      do ciebie bo bardzo byłam przejęta artykułem o szczepionkach na raka szyjki
      macicy i ta odpowiedz była do tamtego artykułu przepraszam życzę zdrowia.Ja jak
      idę do lekarza a mi nie przechodzi to wtedy idę do innego może i ty tak zrób bo
      widzę że się męczysz i chyba trochę sama zaczynasz się leczyć
        nie leczę się sama, cały czas jestem w kontakcie z lekarzem. ale jeśli nie
        przejdzie, to poszukam następnego. dzięki.
          irytujesz się widzę naszymi wpisami i niebardzo wiadomo czego
          oczekujesz w takim razie od forumowiczów?

ale zdrówka jak najbardziej Ci życzymy..
            irytuje mnie, jeśli ktoś nie czyta dokładnie postu tylko od razu stawia się w
            pozycji eksperta. w ogóle większość wpisów na forach ujawnia chęć udowodnienia
            sobie i innym że się jest lepszym, a ci którzy pytają, zgłaszają problemy to
            ciemna masa. nie bierz tego do siebie, to ogólne spostrzeżenia. moze faktycznie
            jestem rozdrażniona, ale to pewnie wynik stanu zdrowia .:)))) w każdym razie dzięki.
              nie biorę do siebie :)

nie uważam się też za eksperta :)aż takiego mniemania o sobie nie
              mam :) lepszą też nie potrzebuję się czuć udzielając porad..

czasami ludzie sami się leczą, wywnioskowałam sobie, że u lekarza
              byłas jakiś czas temu i nie pomogło i że leczysz się teraz sama, a
              że nie ma poprawy, to pytasz :)

leków Ci przecież nie zaordynowałam ;)

szybkiego powrotu do zdrowia..

a, i tak mi przyszło do głowy - jest chyba forum Zdrowie kobiety -
                tak mi się wydaje, że tam bywa 'fachowiec' - może tam doraźnie coś
                Ci polecą?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka