Gość: ona IP: *.dolsat.pl 18 lat temu Jaką farba pomalować zniszczone drzwi zewnętrzne, żeby ładnie wyglądały? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smutas13 Re: malowanie drzwi 18 lat temu Gość portalu: ona napisał(a): > Jaką farba pomalować zniszczone drzwi zewnętrzne, żeby ładnie wyglądały? Jestem odważna, ale nie na aż tyle. Wolałabym zamówić fachowca. Wbrew pozorom, malowanie drzwi wcale nie jest proste i łatwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.81 Re: malowanie drzwi 18 lat temu malowałam drzwi zew. farbą dekoral - emalia akrylowa szybko schnie, łatwo się maluje wałeczkiem, przyjemnie pachnie, jest wydajne - jak dla mnie trochę zbyt błyszcząca, bo chciałam całkowicie matową ale nie znalazłam drzwi wyglądają o niebo lepiej, wcześniej były fatalne Odpowiedz Link Zgłoś
aganycz1 Re: malowanie drzwi 18 lat temu jeśli te drzwi były malowane i farba się np łuszczy to trzeba ja bardzo starannie usunąć, wyczyścić drzwi, wypolerować, zagruntować specjalnym podkładem, potem pomalować 2 razy. Masa roboty, ale się opłaca. Drewniane drzwi są jak nowe. farba musi być odpowiednia do malowania na zewnątrz. Ja kupowałam taką z dekorala pólmat do malowania drewna, chyba ftalowa. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś