monikamamaemilki 02.02.04, 09:01 Witam moja córeczka skończyła 4msc czy mogę jej już dawać kaszki czy dopiero jak skończy 5 msc,karmiona jest mlekiem modyfikowanym. Proszę o podpowiedź Monika z Emilką Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andzia001 Re: kiedy kaszkę? 02.02.04, 09:15 Cześć Moniko!! Mój 9,5 miesięczny obecnie brzdączek jadł kaszki w postaci półpłynnej (przez butlę) już od początku 5-go miesiąca. Oczywiście po pierwszym podaniu kaszki czekałam, czy nie będzie reakcji alergicznej, ale do chwili obecnej nie mamy z tym problemu :))))). Podobnie jak twoja córeczka Marcinek był karmiony mlekiem modyfikowanym i od początku podaję mu kaszki na mleku (nie na wodzie). pozdrawiam cieplutko Anka, mama Marcinka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10458885 Odpowiedz Link Zgłoś
monikamamaemilki Re: kiedy kaszkę? 02.02.04, 09:37 Bardzo ci dziękuję tylko jakbyś mogła mi powiedzieć jak to w półpłynnej bo na opakowaniu jest napisane żeby dawać łyżeczką to chyba będzie gęste. Jaką kaszkę dawałaś bo ja karmię NAN-em i myślałam żeby karmić kaszką Nestle Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
andzia001 Re: kiedy kaszkę? 02.02.04, 10:10 Moniko! Mój maluszek jest na mleczku Bebilon, ponieważ NAN-a nie tolerował :(((( (wymioty). Natomiast od początku kupuję kaszkę ryżową BoboVity (różne smaki) i jest tam przepis na kaszkę gęstą (do podawania łyżeczką) i w postaci półpłynnej właśnie. O ile sobie dobrze przypominam (jestem w pracy :))), na 150 ml mleka - 2,5 łyżki stołowe kaszki (ale sprawdź sobie). pozdrawiam cieplutko Anka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10458885 Odpowiedz Link Zgłoś