asiunia51 14.06.04, 12:10 Mój synek(3tyg.)karmiony jest butlą(daję mu bebiko),po każdym jedzeniu odbija mu się a mimo wszystko dosyć często ulewa.Czy może to być wina mleka czy może to norma przy butli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renpul Re: ULEWA-pomocy 14.06.04, 13:17 Dużo dzieci w tym wieku ulewa, nie jest to nic złego jeśli dziecko normalnie przybiera na wadze. Leczy się to dopiero gdy dziecko nie przybiera. Trzeba pilnować żeby mu się odbiło i powinien leżeć w łóżeczku pod kątem 30 stopni. Czasem ulewanie jest związane z alergią na mleko ale to nie reguła poprostu mleko początkowe jest za rzadkie i nie trzyma się w żołądku a układ pokarmowy małego dziecka nie jest jeszcze dojrzały i wpust do żołądka nie trzyma jedzenia tylko wylewa do przełyku itd. Ja jestem za tym żeby pilnować dziecko aby mu się odbiło aby się nie zachłysnął. Są też mleka dla dzieci ulewających zagęszczone mączkąchleba świętojańskiego np. Bebilon AR, lub preparat Nutriton do samodzielnego zagęszczania, po nich ulewanie ustępuje lub znacznie się ogranicza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ulta Re: ULEWA-pomocy 17.06.04, 03:37 Moj maly a ma juz 6 miesiecy ulewal az prawie do piatego miesiaca ,tez bardzo sie balam ze jest cos nie tak ale nawet lekarz rozwial moje obawy ,zgadzam sie z opinia kolezanki.Kiedy zaczelam dodawac malemu do mleka kleiku (okolo 4 mc) coraz mniej ulewal ,teraz juz jest wporzadku , powodzenia i cierpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś