Dodaj do ulubionych

mleko na receptę

17.09.13, 13:39
Czy w przypadku, kiedy matka ze względów zdrowotnych nie może karmić piersią przysługuje mleko modyfikowane (zwykłe nie dla alergików) na receptę?
Obserwuj wątek
    • alutka314 Re: mleko na receptę 17.09.13, 16:22
      Wydaje mi się że nie.
      Moja jak miała pić mleko Ha i chciałam receptę to lekarka powiedziała że na receptę to tylko Bebilon pepti i nutramigen
      • arathlo Re: mleko na receptę 17.09.13, 17:19
        Szkoda. Moja koleżanka chciałaby mieć drugie dziecko, ale trochę jest to kwestią finansów. Karmić piersią nie może, a wiadomo, że na mleko dużo idzie. Miała jakieś straszne zastoje za pierwszym razem, które zostały wyleczone zabiegowo i teraz nie może karmić. W takiej sytuacji powinno być mleko na receptę refundowane, tak uważam...
    • monikaa13 Re: mleko na receptę 22.09.13, 12:21
      Raczej nie. Zależy jeszcze ile ma dziecko? Bo jak maluszek to lekarz może przepisać Nutramigen na receptę ale to właśnie dla alergików. Tylko nie wiem czy cena jest dużo niższa niż normalne mleko.
      Bebiko kosztuje 14 zł za 300g lub ok. 24 zł za 600g.
      • inwersja1 Re: mleko na receptę 28.11.13, 11:50
        Nutramigen 1 bez recepty 37.84 zł - z receptą refundowaną 9,31zł
        Nutramigen 2 bez recepty 38.70 zł - z refundacją 3,20zł

tez uważam, że w takich przypadkach powinna być zniżka na mm, ale Polska to głupi naród, a politycy zajmują się pierdołami, a nie poważnymi sprawami! niestety wielu ludziom brak wyobraźni w tej propagandzie na kp. sami nie mieli z nią problemów, albo w ogóle nie mają pojęcia o czym mówią i wygłaszają swoje teorie na ten temat jakby wszystkie rozumy pozjadali.
        • inwersja1 Re: mleko na receptę 28.11.13, 11:51
          inwersja1 napisał(a):

> Nutramigen 1 bez recepty 37.84 zł - z receptą refundowaną 9,31zł
          > Nutramigen 2 bez recepty 38.70 zł - z refundacją 3,20zł
          >
          > tez uważam, że w takich przypadkach powinna być zniżka na mm, ale Polska to głu
          > pi naród, a politycy zajmują się pierdołami, a nie poważnymi sprawami! niestety
          > wielu ludziom brak wyobraźni w tej propagandzie na kp. sami nie mieli z nią pr
          > oblemów, albo w ogóle nie mają pojęcia o czym mówią i wygłaszają swoje teorie n
          > a ten temat jakby wszystkie rozumy pozjadali.

ah, zapomniałam dodać, że puszki mają 425g - jedna starcza na ok 3 dni przy maluchu, który nic poza mm nie zjada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka