Dodaj do ulubionych

godziny karmień

19.11.04, 13:04
Julek ma 3 m-ce
od urodzenia karmię butelką - bebikiem
jakie godziny karmień wprowadzić?
narazie karmię 5 razy o 6, 10, 14, 18 i 24 w nocy (raz w nocy)
trochę to jednak niewygodne bo o 18 karmię a kąpię o 19 i wtedy idzie spać
o 18 byłoby za wcześnie spać, bo wówczas budziłby się o 5
a jeśli przestawić godziny to jak to zrobić żeby wytrzymał głód?
Obserwuj wątek
    • oliwka79 Re: godziny karmień 19.11.04, 23:57
      A może spróbuj nakarmić synka ok 17.00 (jeżeli nie będzie chciał całej porcji
      to nie wciskaj),a następne karmienie wprowadź już po kąpieli czyli ok. 20.00?
      Być może spowoduje to, że synek będzie się przez jakiś czas budził ok 2.00 w
      nocy (a nie jak dotąd o 24.00)- ale myślę, że i to już niedługo. Z własnego
      doświadczenia wiem, że dzieciaczki, które tak jak Twój synek mają tak ładnie
      unormowany harmonogram karmień są na najlepszej drodze do odrzucenia tego
      nocnego karmienia.Mój synek noce przesypiał mając skończone 4, a córeczka
      niespełna 3 miesiące.
      I tego Wam życzę
    • koloris5 Re: godziny karmień 20.11.04, 00:16
      A co ja biedna mam powiedzieć? Moja 3,5 mies córka pije co 3-4 godz. 100 ml.
      Noce jje różnie albo o 2.00, 3.00 czy 4.00 i od tego zależy jak będzie jadła w
      dzień. Nie ma stałych pór karmienia a z chęcia bym już jej ustaliła... Wstyd
      się przyznać ale to już druga córka. Z pierwszą jakoś samo się unormowało. Piła
      więcej i rzadziej, noce przesypiała już w 2-gim mies. Problem jest taki, że
      śpimy w jednym pokoju i jak Kaja zaczyna tylko kwilić to ja z obawy, że zbudzi
      starszą...karmię ją. Kolejny problem jest taki, że nie ma możliwości wcisnąć
      jej więcej jak 100ml. Nawet jak podam po godzinie jeszcze raz mleko to wypije
      najwyżej 10 ml.
      Na to wszystko chyba niedługo wyrżna się ząbki. Strasznie gryzie piąstki, ślini
      się i wieczorami jest bardzo niespokojna, przez co dziś wieczorem zjadła w
      ciągu 2-ch godzin z przerwami ok 60ml. Nie wiem o której się zbudzi...opłaca mi
      się iść spać?...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka