agamamaani 20.12.04, 19:17 Mam podawać Cebion Multi - 5 kropel. Jak myślicie podawać też wit. D3.. Ania wypija dziennie "przepisowa ilość mleka.(Bebiko 2). Oczywiście zapomniałam zapytac lekarke a wizyta dopiero za miesiąć??? ]Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaigora1 Re: cebion multi a wit. d3?? 21.12.04, 09:50 Dla zdrowego dziecka do lat 2 dzienna norma witaminy D3 to 400 jednostek, mleczko w każdych 100ml zawiera ich kilkadziesiat więc policz ile wypija Mała mleczka dziennie zobacz na wartościach odżywczych ile jest tej witaminki D3 w Bebiko 2 i juz masz odpoweidź - jak Cebion Multi to nie witamina D3... Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia75 Re: cebion multi a wit. d3?? 21.12.04, 09:59 Ja miałam podawać Cebion multi całe lato, a jesienią przejść już na Vigantol (1 krople dziennie). Wtedy Maja skończyła pół roku. Czyli albo to, albo to, ale w Cebionie witaminy D3 jest dość mało. Najlepiej byłoby chyba zadzwonić do przychodni, powinni powiedzieć. W mojej przychodni zawsze coś poradzą przez telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: cebion multi a wit. d3?? 21.12.04, 12:59 A ja mam podawac 5 kropel Cebionu multi i 2 Vigantolu. Ignacy ma 10 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaleksa1 Re: cebion multi a wit. d3?? 21.12.04, 13:18 witaj mojemu synkowi też lekarz przepisał cebion i stąd wiem że nie kolidule on z wit d3 możesz spokojnie podawać Odpowiedz Link Zgłoś