Dodaj do ulubionych

Pytanie do mam stosujących NUTRAMIGEN

14.02.05, 13:37
Powiedzcie mi, proszę, jaki kolor powinny miec kupki dziecka na tym mleku,
czy zielonkawe zabarwienie jest ok? I jak często wasze dzieciaczki robią po
nim kupkę? Zatanawiam się też, od kiedy można wprowadzać dziecku nowe pokarmy
i od czego najlepiej zacząć? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Kasia, mama 3 mies. Małgosi
Obserwuj wątek
    • izia30 Re: Pytanie do mam stosujących NUTRAMIGEN 15.02.05, 09:53
      ja też miałam zielonkawe kupki, były płacze bo to mleko jest niesmaczne, kupy
      zaczęły sie pojawiać coraz rzadziej aż doszło do zatwardzeń które wreszcie po
      mcy ustąpiły (organizm przyzwyczaił się do tego mleka) nowe pokarmy za m-c.
      zacznij od soczku jabłkowego, jabłka wogóle i przeleć napisy na słoiczkach
    • aggula Re: Pytanie do mam stosujących NUTRAMIGEN 16.02.05, 08:17
      Nam pediatra alergolog pozwoliła właśnie na wprowadzenie mojej małej czegoś do
      diety, ale zastrzegła że ma to być jarzynka, nie owoc. Zaproponowała zacząć od
      dyni, na końcu marchewka i ziemniak (groźba alergii krzyżowej). dopiero potem
      owoce, i to wcale nie zaczynać od jabłka. Nie znam się jeszcze na alergii ale
      radziłam się mam dzieci alergicznych i też stosowały się do podobnych zaleceń.
      Pozdrowionka Aga
      • caith Re: Pytanie do mam stosujących NUTRAMIGEN 16.02.05, 13:19
        kupki zielone to normalne przy nutramigenie. moj maluch za to pieknie zaczal
        kupkac po tym, wczesniej byl na bebiko omneo i dostal zatwardzenia.
        nowosci zaczelam od 4,5 mca i wlasnie od jablka. bylo w porzadku, choc moj
        synek woli marchewke.
        pozdrawiam Ciebie i Twojego dzidzia :)
        Kasia
    • kasiek76 Re: Pytanie do mam stosujących NUTRAMIGEN 16.02.05, 14:12
      Dzięki dziewczyny za odpowiedzi! Co do tych pokarmów, to zastanawiam się, jak
      to jest przy skazie białkowej, - moja córa nie ma (mam nadzieję) alergii na
      inne produkty oprócz nabiału, a może przy skazie jest bardziej podatna na
      uczulenia? Jestem dość zielona w temacie. Więc może jednak jabłuszko byłoby
      dobre na początek?
      Moja pediatra nie jest niestety alergologiem i mam wrażenie, że nie bardzo lubi
      odpowiadać na pytania (jesli sama nie zapytam, to ona praktycznie nie wykazuje
      zainteresowania problemem).
      Pozdrawiam,
      Kasia
    • izia30 Re: Pytanie do mam stosujących NUTRAMIGEN 17.02.05, 13:21
      jeżeli nie masz zaufania lub nie lubisz lekarza to radzę go zmienić. zacznij
      zdecydowanie od jabłuszka, ono najmniej uczula i nie magazynuje pestycydów.
    • anetakowalska Re: Pytanie do mam stosujących NUTRAMIGEN 17.02.05, 16:36
      moj michas tez ma 3 m-ce i tez pije Nutramigen
      i kupki bywały zielone chociaz ostatnio juz nie
      zatwardzen raczej nie ma, kupk raczej pojawia sie codziennie
      pare dni temu bylam u ortopedy i stwierdzil, ze powinnam juz dawac malemu zupki
      jarzynowe bo nutramigen ma za malo witamin a i dziecko od razu nabierze
      rumiencow
      3 m-ce czy to oby nie za wczesnie na stale pokarmy??

pozdrwiam
      Aneta
    • izia30 Re: Pytanie do mam stosujących NUTRAMIGEN 18.02.05, 12:34
      "stałe " pokarmy dopiero od 4 mca. takie są zalecenia
      • kasiek76 Re: Pytanie do mam stosujących NUTRAMIGEN 18.02.05, 13:57
        CZytałam niedawno (chyba na stronie Nutricii), że stałe pokarmy dopiero od
        początku 5 miesiąca - już teraz sama głupieję, jak to w końcu jest?
        • megryan25 Re: Pytanie do mam stosujących NUTRAMIGEN 18.02.05, 22:41
          wszystko zależy od ciebie, a właściwie od malucha - nam nasza pediatra przy
          nutramigenie zaleciła pierwsze owocki jak Jula miała 3,5 m-ca = tak dobrze
          przeczytałaś 3,5 m-ca = oczywiście patrzyliśmy czy obok koloru khaki bo takie
          miały jej zabarwienie kupki nie pojawił się śluz, albo czy nie ma więcej gazów.
          Mała polubiła jabłko z winogronami Bobovity i potem doszły kaszki itp. zupki,
          obiadki. W sumie zawsze było o krok do przodu. Skończyły się jednak zaparcia i
          podawanie czopków glicerynowych co na pewno nie było dla niej przyjemne. Także
          musisz sama zadecydować czy nie warto spróbować. Przecież każde dziecko się
          rozwija w innym tempie. My daliśmy wpierw deserek, a mówią że potem dziecko nie
          je obiadków - pewnie, że Julka ma swoje smaki i je określone dania, ale w sumie
          mało co jej nie smakuje np. brokuły są ble ale marchewki wpierw jeść nie
          chciała a teraz ma 6 m-cy i polubiła. Podejścia robiłam trzy. NIe zniechęcałam
          się, że jej teraz coś nie smakuje. Wiem, że młoda marchewka jest zdrowa więc
          próbowałam i się udało. Teraz ją wcina. PO prostu przez te 3 m-ce też jej się
          zmieniły już smaki.
          Życzę powodzenia w poznawaniu słoiczkowego jedzenia.
          Asia
          • caith Re: Pytanie do mam stosujących NUTRAMIGEN 19.02.05, 09:27
            rzeczywiscie zaleca sie nowowsci od 5 mca. ja zaczelam jak skonczyl moj synek 4
            mce i jest ok. mysle ze ten "wiek" jest neutralny :)
            powodzenia
            Kasia, mama Przemcia 6mcy
            • kasiek76 Re: Pytanie do mam stosujących NUTRAMIGEN 19.02.05, 13:41
              Dzięki za odpowiedzi! A może powiecie mi jeszcze, od kiedy można mleczko
              zagęszcz.. kaszką i jaką kaszkę najlepiej w tym celu wybrać?
              Dzisiaj dzwoniła moja mama i wielce zdziwiona że ja jeszcze młodej nie
              zagęszczam mleka, przecież ona na pewno głodna :)))
              Pozdrawiam,
              Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka