Dodaj do ulubionych

mleko nutramigen

22.02.05, 14:47
Dziewczyny potrzebuje pomocy!!! Moja dwumiesięczna córcia od ponad miesiąca
pije nutramigen i od jakiegoś czasu mamy bardzo ciężkie dni, nie wiem czy
boli ją brzuszek, czy po tym mleku w ogóle może boleć brzuszek i czym to może
być spowodowane? Bardzo często jest niespokojna i potrafi nie spać nawet
przez cały dzień, jest wtedy bardzo marudna, a ja już padam ze zmęczenia.
Dziwne dla mnie jest też to, że czasami potrafi zjeść 600 ml. a czasami nawet
900 ml. na dobe. Są też dni,że budzi się tylko na karmienie i od razu
zasypia.Już naprawde nie rozumiem o co w tym wszystkim chodzi? Może też tak
miałyście bądz macie, jak sobie z tym radziłyście lub radzicie? Z góry
dziękuję za każdą odpowiedz:))))Pozdrawiam, Ania i Wiktoria (prawie 10 tyg.)
Obserwuj wątek
    • czarnulka77 Re: mleko nutramigen 22.02.05, 15:46
      Witam!!!
      Mój synciu też przeszedł na to mleko i muszę Ci przyznać, że takie same mam
      objawy!!!
      Nie śpi całymi dniami czasami je dużo czasami mało, boli go (chyba) brzuszek. A
      niby to mleko jest lecznicze. Czasami kupki nie robi przez 12 godz.
      Nie wiem czy powinnam iść do lekarza???
      Może wiesz już coś więcej????
      Pozdrawiam
      kasia i filip
      • tranulla Re: mleko nutramigen 22.02.05, 18:15
        Jak tylko moja malutka trochę się uspokoiła i na szczęście zasnęła (spała
        prawie 4 h i dobrze bo należało sie jej, w sumie w nocy spała tylko 5h, wstała
        o 6:30 i znowu zasnęła dopiero dziś w dzień)zadzwoniłam do mojej pani dr i
        kazała przed jedzieniem podawać infacol a poza tym to nieregularne i różne
        jedzenie to wynik tego, że jest jeszcze malutka i sama sobie to jedzenie
        reguluje, zarówno ilość jedzenie jak i jego pora, mam nadzieje, że niedługo
        wszystko się unormuje, w końcu kiedyś musi być dobrze. Życzę powodzenia:))) i
        dużo cierpliwości
    • mamazuzinki Re: mleko nutramigen 22.02.05, 16:08
      Hejka
      Moja wcina nutramigen od momentu jak skonczyła 5 m-cy. Napewno odbija się to na
      kupkach , które są bardziej zielone natomiast nie zaobserwowałam bóli brzuszka.
      Zjada na dobę w tej chwili 5 lub 6 porcji po 180 ml (tez mi sie wydaje że
      duzo). Koleżanka mówiła mi że jej synka nutramigen sie żle wchłaniał i mało
      przybierał na wadze(tego o moim klopsiku nie moge powiedzieć:). Jeżeli Twoja
      dzidzia ma dopiero 10 tyg to może to kolka poprostu?? Wcześniej nie miewała
      kolek??. U mojej Zuchy kolki ustąpiłyjak miała jakieś 3,5 miesiąca.(stosowałam
      Infacol i Esputikon)
      Pozdrawiam
      • tranulla Re: mleko nutramigen 22.02.05, 18:43
        Witaj! moja malutka od ponad miesiąca pije nutramgen i wcześniej nie było
        żadnych problemów, dopiero od niedawna zauważyłam, że coś jest nie tak, w sumie
        ciągle był płacz i w tych płaczach to już zaczęłam się gubić, już nie
        wiedziałam, który oznaczał głód,a który mokrą pieluszkę, po prostu głupiałam, a
        kiedy kończyły mi się pomysły stawałam się bezradna i płakałam razem z nią.
        Jeśli chodzi o zielone kupki po tym mleku, to gdy przechodziłyśmy z bebiko na
        nutramigen pani dr powiedziała, że kupki będą zielono - szare i ich kolor wcale
        mnie nie przerażał, martwi mnie to, że moja niunia wciąż płacze. Dziś pani dr
        powiedziała żeby podawać jej przez kilka dni infacol, przed każdym jedzeniem,
        nie wiem czy to coś pomoże? a wcześniej raczej kolek nie miewała, w sumie dość
        szybko dostala nutramigen. Poza tym po tym mleku może dzizia mieć kolke?chyba
        raczej nie powinna. W sumie każda dzidzia jest inna. Zobaczymy jak to dalej
        będzie :)Pozdrawiam
    • kasia_sz5 Re: mleko nutramigen 24.02.05, 23:08
      u mnie jest to samo, mój mały ma 5 tyg. i pije nutramigen od 2 tyg. życia, od
      mniej więcej tygodnia ciągle płacze i mało śpi, ponadto zaczął bardzo ulewać,
      od jutra postanowiłam - przechodzimy na inne mleczko - spróbujemy bebiko omneo
      i zobaczymy co będzie, muszę coś zmienić bo skończe w wariatkowie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka