morepig 01.06.05, 11:53 przy przestawianiu dziecka z piersi na butle co wybrac?? bebiko omneo 2 czy bebilon 2?? oba maja same zelety, ale omneo zapobiega czy tam zmniejsza kolki a nasz maly sie ostatnio kolkowaty zrobil (prawie 4 mies.) dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basjk Re: bebiko czy bebilon?? 01.06.05, 16:12 ja mam 6 tygodniowego szkraba i wybrałam omneo. W obu mleczkach jest zasadnicza roznica w składnikach - omneo ma ich znacznie więcej. Cena omneo jest tez wyzsza i raczej przeznaczone jest to mleczko dla dzieci które mają problemy z kolkami, gazami a nawet zdarza się im ulać. Podaje numer infolinii firmy Nutricia pod którym telefonem są żywieniowcy i oni szczegołowo odpowiedza na Twoje pytania. sama korzystałam z tego telefonu jak miałam pytania o ich produkty, rodzaj kupek po ich zjedzeniu, szybkość wchłaniania i oczywiście przeznaczenie w zależności od dziecka i jego potrzebach. 0-801-16-5555- opłata za 1 impuls. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: bebiko czy bebilon?? 01.06.05, 17:57 ja malemu dawalam Omneo od ok 4 tygodnia do ok 2,5m-ca. Potem ze wzgledow finansowych przeszlismy na zwykle Bebiko i bylo rownie dobrze. Oczywiscie to, ze Omneo jest dobre na kolki itp nie musi oznaczac ze na 100% pomoze Twojemu synkowi.Poza tym wydaje mi sie, ze kolki niedlugo powinny mu przejsc, wiec Omneo nie bedzie konieczne. Wiele moich kolezanek daje Bebilon swoim dzieciom, jest to jedno z najlepszych mlek modyfikowanych na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-albrecht Re: bebiko czy bebilon?? 06.06.05, 15:24 W takiej sytuacji raczej Omneo. Odpowiedz Link Zgłoś