Dodaj do ulubionych

Moja córcia jest za chuda

07.09.05, 22:23
Moja Martusia 12. kończy 4 mies, a waży niecałe 6 kg (64 cm długości). Karmię
trochę piersią,a potem dokarmiam butelką. Problem polega na tym, że ona
rzadko je, czasami wychodzą tylko 4 karmienia. Śpi od 22 do 7 bez pobudki i
nie chce karmić w nocy. W dzień też potrafi pospać robiąc nawet 5 godzinną
przerwę, no i 5 karmień się nie mieści.Może by podać kleik? Teraz zagęszczam
nutritonem, bo strasznie ulewała. Nie wiem, ile zjada z piersi. Z butli podaję
150 ml. Ale często tego nie zjada. Raz mąż podał jej sama butlę 150 ml i ledwo
to wypiła. I co ja mam robić?
Obserwuj wątek
    • nieszkasob Re: Moja córcia jest za chuda 07.09.05, 22:54
      Hej chyba nie jest tak zle - moj Kacper jak mial 4,5 miesiecy wazyl 6500g to
      przeciez facet :). Teraz ma 7,5 miesiaca i wazy 7600g. Nie jestem ekspertem ale
      chyba nie ma sie co martwic - moze z piersi dojada wiecej niz ci sie wydaje. Co
      do ilosci karmien - 4 to faktycznie malo ale mozxe taki jej urok - ja nie mialam
      takiego problermu mlody jadl dosc czesto ale po troszku.
      Pozdrawiam i mam nadzieje ze inne mamy ci pomoga.
    • agagaby Re: Moja córcia jest za chuda 07.09.05, 23:15

• kobra73 Re: Moja córcia jest za chuda 08.09.05, 08:21
      moja córka kiedy miała 5 miesięcy ważyła 6600, też nie dużo przybiera na wadze,
      zwłaszcza że urodziła się ważąc 3900. co do ilości wypijanego mleka to są takie
      dni, że mleko pije rano, wieczorem i raz w nocy. A przez dzień to zupkę ,
      deserek i czasami kaszkę. zdarza się, że wypije mleko jeszcze w południe, ale
      wtedy kaszka odpada. Ale za to bardzo krzyczy kiedy daję jej mleko z butelki i
      nie chce zjadać, czy twoje dziecko też?
    • piotr-albrecht Re: Moja córcia jest za chuda 08.09.05, 13:46
      6 kg w 4 miesiącu to 25 pc czyli zupełna norma. W związku z tym, o ile krzywa
      na siatce centylowej utrzymuje się stale na tym samym poziomie, nie widze
      problemu.
      • ksanta Re: Moja córcia jest za chuda 08.09.05, 21:56
        oj dziewczyny moje maleństwo ma 3 m-ce i warzy 4800 przy 62 cm chudzina
        aż strach patrzeć.Jest pogodna i uśmiechnięta karmię ją ostatnio humaną i
        zobaczymy czy będzie poprawa.pozdrawiam
    • marlen07 Re: Moja córcia jest za chuda 08.09.05, 22:15
      ten sam problem, moze dziewczynki tak maja. moja basia ma 4 miesiace i najwyzej
      to zje na raz 120, ale to na tak zwany wpych. jada ok 80ml co 3 godz, ale w
      nocy tez budzi sie co 3-4 godz. tez sie martwie. jak czesto podajecie mleko
      zageszczone kleikiem, bo na opakowaniu jest napisane, ze mozna dla takiego
      maluszka tylko raz dziennie.
      • agagaby Re: Moja córcia jest za chuda 08.09.05, 22:34

• pressforum Re: Moja córcia jest za chuda 11.09.05, 13:59
          witam!
          jesteśmy rodzicami dwóch ślicznych córeczek. obie w okresie niemowlęcym pobijały
          rekordy niskich wag. nasza starsza córka mając pół roczku ważyła 5900 a młodsza
          6400. 0bie karmione były butelką od początku. nie miało to znaczenia czy
          zagęszczamy pokarm czy nie. teraz starsza córa ma 6 lat i nareszcie mieści się w
          tej nieszczęsnej siatce centylowej. młodsza ma 9,5 m-ca, waży 7 kg. i bardzo
          sprawnie porusza się. co zje to wyskacze!!!! z opowieści naszych mam wiemy,że
          przybieraliśmy tak samo.
          pozdrawiam!
          • aggula Re: Moja córcia jest za chuda 11.09.05, 19:26
            Dołączam do grona pocieszycielek - drobne jest piękne!
            Moja Mała jak miała pół roku ważyła 5700, jak skończyła roczek - dobiła do 8kg.
            To był dla nas nie lada sukces, Dziecię nie ma zbyt wielkiego apetytu, zawsze
            jadała dość często mniejsze porcje i nie udało mi się tego zmienić, choć wiem,
            że Pan Dr namawia by zwiększyć przerwy między karmieniami, a co za tym idzie
            porcje jedzenia również. U nas to odpada - więcej się nie mieści i "chlupiemy".
            Poza tym moje drobne dziecię jest bardzo sprawne, świetnie się rozwija, a że tuż
            pod siatką centylową... No cóż... Tak od urodzenia...
            Jeśli Twoja Mała nie choruje, ma ładne kupki i skórę, to moze tak ma być?
            Taka uroda, pozdrawiam, Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka