dosia23 21.09.05, 09:39 Odstawiam powoli Martę od piersi (karmie tylko w nocy). Mam pytanie ile dajecie mleka swoim dzieciom - ile ml i jakie proporcje??? (Marta ma prawie 10 miesięcy) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aliszka25 Re: JAKA PORCJA MLEKA????? 22.09.05, 08:56 Na każdym opakowaniu mleka modyfikowanego jest tabela karmienia. Mojej małej co prawda nie zdażyło sie zjadać nigdy całej przypisanej jej porcji więc robię jej mniejsze porcyjki(szkoda wylewać) ale na początku lepiej jest zrobić według tabeli i najwyżej wylejesz Odpowiedz Link Zgłoś
vanilaice Re: JAKA PORCJA MLEKA????? 22.09.05, 10:52 Witam, mam syna prawie 10 mies., piersia karmie tylko 1x dziennie nad ranem, a potem : -120 ml mieszanki z kaszką, później bananek z mlekiem 60 ml i kaszka, później obiadek, później deserek także owoc + mleko 60 ml z kaszką, później kolacja mleko 120 ml z kaszką. Wiecej mleka nie ma mowy żeby zjadł bo go poprosu nie lubi. Jak twoja dzidzia zje dużo więcej to OK. Masz przybliżone wartości porcji na opakowaniach z mlekiem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś