Dodaj do ulubionych

wysoki Aspat 81

24.10.05, 10:23
O czym swiadczy wysoki ASPAT (81-norma 38) u 7mies dziecka??? ma tez nieco
podwyzszony alat (59 -a norma 41)
Robilam badania bo maly od miesiaca robi po 8kup dziennie, badanie kalu na
lamblie, grzyby i bakterie wyszlo prawidlowo.
Obserwuj wątek
    • leda17 Re: wysoki Aspat 81 24.10.05, 11:03
      a jakie pije mleczko jesli można wiedzieć?
      to chyba świadczy o obciążonej wątrobie (dużo tłuszczu) ale nie wiem czy to już
      jest za dużo, moze pije za tłuste mleczko, może trzeba dawać herbatki albo
      jakieś soczki?
      • edytafg1 Re: wysoki Aspat 81 24.10.05, 11:04
        Mleko Nan 2, a co ma do rzeczy tlustosc mleka do prob watrobowych??Soki i
        hernatki pije.
        • leda17 Re: wysoki Aspat 81 24.10.05, 14:30
          witaj, ja nie jestem specjalistką ale skoro nikt nie odpisał to napiszę co mi
          się wydaje, swego czasu zaznajamiałam się z całą paletą mlek na rynku i
          znalazłam opracowanie medyczne może uda mi sie znaleźć link - mleczek na rynku,
          są różne, tłustsze i chudsze, z zawartością różnych tłuszczy. Wątroba przy
          otłuszczeniu wykazuje (chyba) podniesione poziomy enzymów wątrobowych, a tłuszcz
          chyba pochodzi z mleka, bo przecież takie dzieciątko nie je jeszcze schabowych
          itp. a niewątpliwie w mleczku tłuszcz jest, może zapytaj lekarza czy nie
          powinnyście zmienić mleczka na jakieś chudsze albo z innymi tłuszczami, a jesli
          to nie od mleka to trzeba zaobserwować z czego dziecko czerpie jeszcze tłuszcze
          - z jakiego pożywienia, bo w sokach i herbatkach tłuszczy nie ma, ja nie wiem co
          ona jeszcze je- jakieś mięsko ? Może lekarz się wypowie. Takie próby wątrobowe
          mogą u dorosłego pochodzić z alkoholu, ale u dziecka odpada ta przyczyna dlatego
          uważam że winne są tłuszcze, pozdrawiam ciepło. Aha, na zbicie bardzo dobre są
          soki jabłkowe i grejpfrut, ale nie wiem czy grejpfrut może takie dziecko pić,
          jabłkowy zbija bardzo dobrze, (czyści krew)
    • edytafg1 Re: wysoki Aspat 81 26.10.05, 09:59
      up
    • piotr-albrecht Re: wysoki Aspat 81 27.10.05, 17:30
      Prawde mówiąc nic na tej podstawie powiedzieć nie moge, gdyż przyczyn musiałbym
      od ręki podać ze setkę i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka