Dodaj do ulubionych

JE TYLKO PRZEZ SEN!!!!

26.10.05, 16:54
Prosze o rade moj 3 miesieczny maluszek nie chce jesc ,wiem ze jest glodny
bo w porze posilku zachlannie chwyta butelke ,mocno ciagnie smoczek i zjada
20 ml nastepnie prezy sie i wygina i nie chce wiecej, wczoraj przez caly
dzien zjadl 4 razy po 20 ml. gdy karmilam go w nocy bylo tak samo ,dopiero
przez sen zjadl 140 ml,od kilku tygodni mamy ten problem -dziecko nie chce
jesc --dlatego czekam az zasnie i wtedy go karmie, dodam ze jest na mleku
sojowym / ma alergie na krowskie mleko/ bardzo prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • cuciolo Re: JE TYLKO PRZEZ SEN!!!! 26.10.05, 17:24
      Nie martw sie tylko sie ciesz ze je przez sen. Ja tak karmilam moja corke ponad
      2 lata. Po prostu tylko w ten spoosob chciala pic mleko. Jak zasnela, sadzalam
      ja sobie na kolanach i ciagnela butelke na spiaco. Podobno to nie jest zdrowe
      ze wzgledu na zeby i prochnice, ale ja czulam noz na szyji i bo jak zmusic
      niemowlaka czy malucha do picia czegos czego nie chce.
      Od 3 miesiecy pije mleko na sniadanie wiec odpuscilam sobie ale jeszcze
      niedawno wieczor w wieczor sadzalam ja sobie na kolanach i poilam. Moze trzeba
      zmienic smoczek w butelce? moze inny typ butelki? moze mu wychodza zabki i
      dlatego tak ugniata smoczek bo to przynosi chwilowa ulge dziaselkom?
      w kazdym badz razie ja tylko dajac przez sen mojej corce mleko wmusilam w nia
      wapno
      anka
      • atruviell Re: JE TYLKO PRZEZ SEN!!!! 26.10.05, 20:59
        Ja mam podobny problem. Do niedawna synek (3,5 m-ca) wcinał za dwóch (tzn. 6x160
        a często nawet 200 ml) a od jakiś dwóch, trzech tygodni apetyt mu wyraźnie
        osłabł. Zjada w ciągu doby od 650-850 ml (jeszcze niedawno było ponad litr
        dziennie!!!). Byliśmy u pediatry - ponoć zaczerwienione gardełko miało być
        powodem gorszego łaknienia. Ale dziś byliśmy u kontroli zarówno u pediatry jak i
        otolaryngologa i wszystko jest ponoć w porządku (tzn. gardełko nie jest już
        zaczerwienione, a uszy w porządku), a apetyt nie wrócił do dawnej "normy".
        Owszem, został katarek ale oprócz tego synek nie ma żadnych innych objawów
        przeziębienia. Być może to rzeczywiście wina kataru, który - mimo leczenia
        (krople Nasivin + maść majerankowa) nie chce ustąpić i utrudnia ssanie. Syn
        dostaje też Nurofen, Eurespal, Drosetux, Calcium i Cebion od ponad dwóch tygodni
        i żadnego efektu ta końska kuracja nie daje. A nasza pani doktor upiera się, że
        spadek apetytu jest niepokojący ale przyczyną tego jest z pewnością jakaś
        infekcja. Nie bierze pod uwagę ząbkowania (chociaż synek od co najmniej miesiąca
        ślini się b. obficie i wkłada rączki do buzi, gryzie wszystko co znajdzie się w
        zasięgu jego dziąsełek, co w sposób widoczny przynosi mu ulgę). I bądź człowieku
        mądry i spokojny... Pozdrawiam.
        • brayanek Re: JE TYLKO PRZEZ SEN!!!! 26.10.05, 21:20
          moj synek ma 8 mc i jak pamietam to gdy skonczyl 2 mc karmienie mlekiem gdy
          nie spal bylo koszmarem ,ja sie meczylam a synek zachodzil sie od placzy wiec
          jedyny sposob bylo karmienie przez sen i tak jest do tej pory
          mleko jakie pije ma specyficzny zapach najpierw byl to nutramigen teraz bebilon
          pepti (ma lepszy smak)mam problem z karmieniem synka w nocy,wiem ze jest glodny
          ale od 24 do 7 rano mleka nie wypije nawet przez sen tylko soczek, czy to jest
          zdrowe?
    • piotr-albrecht Re: JE TYLKO PRZEZ SEN!!!! 27.10.05, 17:57
      Może to byc refluks, uczulenie na soje, zapalenie ucha itp. na odległośc i na
      podstawie tych danych trudno jest coś wiążącego powiedziec.
    • moneczka Re: JE TYLKO PRZEZ SEN!!!! 28.10.05, 09:52
      moj maly tez mial podobnie .moze to zabki. ?mojemu wyszly jak mial 3 mies i 2
      tyg.mial tak nabrzmiale dziasla ze w dzien nie chcial jesc w nocy jakos udawalo
      mi sie wcisnac butle.
      • cuciolo Re: JE TYLKO PRZEZ SEN!!!! 02.11.05, 10:12
        Moja corka zabkowanie przechodzila w drastycznej formie: z goraczka i ostra
        biegunka. Tak tez sie moze zdarzyc, bo mojej Natali wychodzily zeby
        jednoczesnie po 3-5. I wtedy logiczne ze nie chce nic jesc. A jedyne co pomaga
        na biegunki to papka ryzowa.
        Przy zabkowaniu roznie to bywa. Trzeba dawac duzo do picia. A na zaczerwienione
        gardlo pani doktor raz przypisala tantum verde do psikania i pomoglo a na
        biegunki co tu kryc smecte
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka