Dodaj do ulubionych

mleko 1 a 2

17.12.05, 19:00
chciałam się zapytać czy dwójka się bardzo różni od jedynki?czytałam w jakimś
poście że jak dwójka nie służy to do roku można być na jedynce i że dwójka się
różni tylko ekonomicznie.jeśli karmię enfamilem a 1 i 2 są w tej samej cenie
to ekonokiki żadnej nie ma.to jak to jest z tym mlekiem a też nie wiem czy ta
dwójka dla małego jest taka super!a może w jedynce bardziej się starają i
lepiej zostać przy niej?
Obserwuj wątek
    • christych Re: mleko 1 a 2 17.12.05, 21:29
      2 jest najlepiej dostosowana dla potrzeb dzieci od 5-ego miesiąca do roku.
      zawiera najodpowiedniejsze dla tego wieku ilości witamin i mikroelementów.
    • amelia42 Re: mleko 1 a 2 17.12.05, 22:44
      Z tą ekonomią chodziło zapewne nie o cenę puszki tylko o ilość podawania tego
      mleka,tzn, jedynki sypiesz więcej, jest mniej wydajna niż 2. Jedynka właściwie
      różni się od dwójki tym że jest bardziej zbliżona do składu mleka matki.
      • lides Re: mleko 1 a 2 17.12.05, 22:58
        dziękuję za odpowiedzi.odnośnie ilości mleka to wychodzi na to samo.jedna miarka
        na 30 ml,takze żadnej różnicy .
    • pysienka Re: mleko 1 a 2 18.12.05, 14:47
      to w końcu jak mam teraz podawać dwójkę? Jedynka była tak że mały pił 150 ml
      mleczka czyli 5 miarek, a na dwójce jak mam podawać tak samo? Jak dam 120 ml to
      mały płacze bo jest mu to za mało.
      • mamamalgosi Re: mleko 1 a 2 18.12.05, 17:28
        A dlaczego zmniejszyłaś porcje? Dziecko 5-cio miesięczne ma już inne i większe
        potrzeby, mleko z 2 jest właśnie dla starszych niemowlaczków. Dawaj tyle samo
        albo więcej jeżeli mały wyraźnie płacze bo mu za mało. Na opakowaniu są
        orientacyjne porcje do wieku, możesz porównać, ale to nie jest tak że dziecko
        je jak tam podają. Jedne piją więcej inne mniej,zależy od upodobań maluszka.
    • piotr-albrecht Re: mleko 1 a 2 18.12.05, 18:48
      Jedynka jest zdecydowanie blizsza składem i kompozycją pokarmowi kobiecemu i
      można jedynka karmić i do końca pierwszego roku zycia i dłużej. Kalorycznośc
      (nieco wieksza dwójk) jest do nadrobienia albo bjętością albo np. kleikiem
      ryżowym, kukurydzianym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka