ooola2 28.12.05, 11:30 Czy można z 2 miesięcznym dzieckiem chodzić w mrozy na spacery. Przy jakich temperaturach, na jak długo i w co ubrać dziecko. Ja się strasznie boję, że się dziecko przeziębi. Bzy słusznie? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
steffan Re: spacery? 28.12.05, 13:22 ja mysle, ze nawet trzeba. ciepło ubrać(ale nie za ciepło, zeby nie przegrzać) - np. body, ciepłe spiochy, polarek (jak juz jest bardzo zimno)i kombinezon plus czapa i ruszacie. godzinke na pewno mozna spacerować, a jesli nie ma trzaskającego mrozu, to dłuzej. Odpowiedz Link Zgłoś
casual Re: spacery? 28.12.05, 14:23 Urodzilam dziecko w styczniu, mialo miesiac jak zaczelismy wychodzic na spacery. Nie wychodzilam gdy bylo wiecej niz -5 stopni. Na poczatku wychodzilismy na kwadrans, wkrotce na ol godzinki i godzinke. Bywalo i dluzej, ale sprawdzalam, czy malemu nie jest zimno. W zeszla zime nie mial nawet katarku. Odpowiedz Link Zgłoś
steffan Re: spacery? 28.12.05, 14:49 no bez przesady, to nie noworodek. jak bedziesz cała zime trzymać maleństwo w domu, to dopiero zacznie ci chorować! Odpowiedz Link Zgłoś
jusia9 Re: spacery? 28.12.05, 14:56 Ale najlepiej żeby nie wiało.Ja dzisiaj siedzę z małym w omu bo strasznie kurzy. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-albrecht Re: spacery? 29.12.05, 17:50 Jak sie Pani boi to mozna dziecko werandowac a tak naprawde na mróż z dwumiesięcznym nie ma konieczności wychodzić. Odpowiedz Link Zgłoś