Dodaj do ulubionych

w sprawie mleka nutramigen!!!PILNE

01.01.06, 21:00
Witam mam jedno pytanie, karmie dziecko mlekiem o nazwie nutramigen ktore
przepisala mi pediatra i chodzi mi o to czy po tym mleku dzieci nie
przybieraja na wadze tak slyszalam i jak dlugo sie je stosuje pod koniec
miesiaca ide na szczepienie i mam nadzieje ze bede mogla podawac je inne
mleko z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • nestorka1 Re: w sprawie mleka nutramigen!!!PILNE 01.01.06, 21:12
      Jeżeli dziecko nie toleruje laktozy to jak skończy rok można próbować podac
      inne mleko i jeśli objawy alergiczne nie wystąpią to można zmienić mleko.
      Karmię małą nutramigenem i nieco wolniej przybiera niż na piersi(bo mleko mniej
      smaczne i mniej wypija) ale różnica minimalna nie ma się czym martwić a jest
      bardziej sycące niż moje mleko. Spokojnie może je jeść a nie cierpi z powodu
      wysypek.
    • asul Re: w sprawie mleka nutramigen!!!PILNE 01.01.06, 21:45
      Też podaje nutramigen od połowy grudnia dziś dzidzia ma już pół kilo więcej
      tylko wstręne jest to fakt ja chciałam bebilon pepti bo jest troche lepszy w
      smaku niż nutra ale pediatra z przychodni się uparła no i nie mam wyjścia już
      się zastanawiałam czy lekarze nie mają przypadkiem jakiś profitów od tego jakie
      mleko przepiszą...bo uparta była jak osioł.Byłam też prywatnie u innej to
      powiedziała że praktycznie nie ma wielkiej różnicy i mógłby bebilon pepti też
      dostawać.Tylko nie będe biegać prywatnie po recepty bo to nie opłacalny
      interes;)
      • leda17 Re: w sprawie mleka nutramigen!!!PILNE 02.01.06, 16:27
        a moja córeczka piła bebilon pepti i na nim tak cierpiała że jak pomyślę że jej
        dawałam to świństwo to az sie we mnie gotuje, wszystkie problemy przeszły jak
        ręką odjął w ciągu paru dni na nutramigenie, poza tym wcale bym nie powiedziała
        że tamto jest lepsze w smaku, u mnie wywoływało odruch wymiotny a tego nawet
        czasem pare łyków przełknę, pozdrawiam i odradzam bebilon pepti (moja pediatra
        z kolei z tego miała profity i uparła sie że to mam podawać małej, a dzidzia
        miała takie zmiany skórne, cuchnące kupki ze śluzem, bóle brzuszka, a pediatra
        kazała mi jednoczesnie smarować twarz dziecka non stop sterydami i dawac to
        mleko)w koncu musiałam zmienic lekarza zeby dostać odpowiednie mleczko dla dziecka
        • asul Re: w sprawie mleka nutramigen!!!PILNE 02.01.06, 21:51
          Jednym słowem wykończyła by dziecko... ja w sumie złego słowa na nutramiegen
          nie moge powiedzieć, ale smak ma paskudny i tylko z tego względu bym je
          zmieniła...ale jak dziecko pije i nic mu nie jest to najważniejsze a tą
          pediatrę i tak zmienie.
    • piotr-albrecht Re: w sprawie mleka nutramigen!!!PILNE 01.01.06, 22:05
      Na tym mleku dzieci przybieraja jak na każdym innym a czasem i lepiej, jesli
      zostało podane z powodu choroby przewodu pokarmowego. Jak potrzeba mozna to
      mleko podawac i dwa lata i więcej.
    • leda17 Re: w sprawie mleka nutramigen!!!PILNE 02.01.06, 16:30
      no właśnie moja córeczka tez baaaardzo mało przybiera na nutramigenie, ale
      przynajmniej przeszły jej problemy ze skórką, z trawieniem, ale porzednio na
      innym mleczkach tez tak było (tez mało przybierała, a na bebilonie pepti NIC
      przez 1,5 msc-a !), wiec chyba taka jej uroda, ale słyszałam że około 5/6 msc-a
      nietoleracja laktozy moze przejsc i mozna sprobować podać normalne mleczko,
      • miskaa Re: w sprawie mleka nutramigen!!!PILNE 02.01.06, 23:52
        witam
        zarowno jedno jak i drugie podaje sie w przypadku alergii na mleko.
        nutramigen jest zdecydowanie lepszy i skuteczniejszy niz bebilon! jesli dziecko
        ma silna alergie zdecydowanie powinno pic nutramigen, to jest hydrolizat bialka
        dlatego jest takie paskudne, ale po nim dzieci szybciej wychodza z alergii.znam
        to z doswiadczenia niestety. Znam wiele opinii lekarzy na temat nutramigenu i
        wiekszosc twierdzi ze jest zdecydowanie lepszy,oczywiscie nie w smaku. moj
        synek za chwile tez bedzie go pil niestety, stasza cora byla na nim przez rok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka