Dodaj do ulubionych

Probiotyki i prebiotyki

20.02.06, 16:54
Panie Doktorze, Chcialam prosic o panska opinie w sprawie karmienia dziecka mieszankami i
kaszkami z dodatkiem propiotykow i prebiotykow. Wlasnie sie zorientowalam, ze w tej chwili podaje
mojemu siedmiomiesiecznemu maluszkowi kaszke z prebiotykami oraz mleko nastepne z
probiotykami tj. Bifidus (kaszka jest mleczna wiec podaje te dwa produkty osobno) i zaczelam sie
zastanawiac czy takie polaczenie jest dobre dla dziecka, czy tez moze za duzo tych wszystkich
dodatkow. Bylabym wdzieczna za Panska opinie.
m
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: Probiotyki i prebiotyki 21.02.06, 11:56
      Mleko jest z prebiotykami ( bebilon, humana 2 plus) lub probiotykami ( NAN
      Bifidus) a kaszki sa tylko z Nestel z probiotykami- kukurydziano-ryzowa
      Bifidus. Jak sie nic nie dzieje, nie zwiekszyła sie liczba wypróznienń, nie ma
      maluch biegunki to ok. Beata
      • monika701 Re: Probiotyki i prebiotyki 21.02.06, 18:31
        Ja mieszkam za granica i tu jest nieco inaczej jezeli chodzi o mleko i kaszki.
        Chociaz faktycznie pomylilam sie bo wlasnie zmienilam mleko (w dzien wyslania
        zapytania) wiec faktycznie dawalam Humane 2 z prebiotykami i kaszke Hippa z
        probiotykami. A obecnie podaje mleko Nestle (tutaj nazywa sie Beba) z
        probiotykami Bifidus oraz nadal kaszke Hippa z probiotykami. Przepraszam ale
        wsyztsko juz mi sie myli. Dziecku nic nie jest wiec na oko wszystko jest w
        porzadku ale chcialam sie upewnic czy to jest OK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka