Dodaj do ulubionych

do p.Doktor i p.Beaty

20.03.06, 13:56
Proszę o ratunek.Moja córka,za radą p.doktor z przychodni przeszła z Bebilonu 1 na Bebiko Omneo 1.Niestety ulewania zostały,kupka stała się ciemno zielona,a na twarzy pojawiły się krosteczki.I teraz nie wiem co robić,na jakie mleko mam przejść.Dodam,że dziecko nie miało żadnej alergii wcześniej,bebilon jadła ze względu na prebiotyki ale ulewała i pojawiły się kolki.Proszę o radę,jakie mleko????
Obserwuj wątek
    • lima9 Re: do p.Doktor i p.Beaty 20.03.06, 14:04
      Dodam,że córka skończyła 7 tygodni i przybiera dobrze na wadze.
    • bea-ta Re: do p.Doktor i p.Beaty 20.03.06, 14:26
      Ulewanie i kolka mogły byc pierwszymi objawami nietolerancji mleka- mogły byc,
      ale nie musiały. Zielone kupy bez innych nieprawidlowości mogą być niczym nie
      niepokojacym, bo często po mieszankach HA sa takie kupy, czy w trakcie zmiany
      mleka zanim pyrzystosuje się ukl. pokarmowy. Zas wysypka na twarzy może byc
      obajwem skazy jelsi jest napeeno związana z podaniem nowej mieszanki( nie było
      nic zmieniane w trakcie- nowa herbatka?, witaminy? kosmetytki?). Może to zmiany
      tradzikowe? Nie ma innego wyjścia jak pokazac wysypke lakarzowi i on zdecyduje
      czy podac inne mleko HA czy mieszanke mlekozastepcza - bebilon pepti( przy
      pierwszych objawach alergii to jest mieszanka z wyboru). Ta wysypka może byc
      reakcja na skład mleczka- niekoniecznie bialko- czasem mamy podawały taki
      problem i wówczas inne mleko HA rozwiązywało ta sytuacje - jesli chodzi o
      ulewanie i HA to dobry jest NAN AR - ma bialka poddane hydrolizie, jest
      zagęszczone i ma tez mała zawartośc laktozy - 2,5 mg/100ml wiec byłby do
      rozważenia, ale nie ma pro czy prebiotyków:-(Na kolki i problemy trawinne jest
      dobry NAN HA Sensitiv- bez laktozy zupełnie, ale tez bez pro czy prebiotyków i
      przy ulewaniu należałoby dokupic Nutriton i nim zageszczać mieszanke. Lekarz
      widząc malucha i mziany na buziaku bedzie wiedział co zrobic czy wyprobowac HA
      czy BP. Beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka