30.03.06, 13:08
Witam,
Mój synek kończy 15.04 - 15-ście miesięcy. Cały czas karmie go piersią, z tym
że Kuba 'odstawia' mnie już, nie chce mleczka z cycka:). Mam pytanie, jakie
mleko powinnam mu w zamian zaproponować? jest taki wybór na rynku, że mozna
się pogubić, czy powinnam skonsultować to z naszym pediatrą? Kuba nie jest
alergikiem.
Dziękuję za pomoc,
Kasia, mama Kubusia
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: mleko 30.03.06, 13:44
      Możesz podac każde mleko oznaczone 2 lub typu junior od 12mz do 3rż. Ale mam
      duże watpliwości czy pociecha zaakceptuje smak mleka modyfikowanego- może jakieś
      smakowe np. Bebiko bananowe, humana 3r bananowa z prebiotykiem- tylko do
      zamówienia w sprzedazy wysyłowej w intrnecie na stronie producenta(
      www.humana.pl) - możesz zadzwonic do nich i poprosic o bezpłatne próbki- dadzą
      bez problemu;-))), może w płynie bebiko dla juniora- jest waniliowe, czy NAN
      junior waniliowe lub miodowe, Hipp3 waniliowa. Jak mleko nie przejdzie to możesz
      dac kaszke mleczna - jest teraz spory wybór z NUtrici na mleku modyfikowanym-
      2xdz kaszka + nabiał jakiś inny w ciagu dnia- serki, kefir, jogurty, twaróg,
      żółty ser, topiony- istotne aby dostała pociecha 800mg wapnia w diecie( norma
      dla 1-3rz 800-1000mg/dobę) i tak bedzie tez dobrze. Beata
      • bea-ta Re: korekta:-) 30.03.06, 13:45
        Miało byc każde mleko oznaczone 3:-) ale 2 też mogą być bo to wszystko tzw.
        mleka nastepne;-)))B.
        • kasik31_2005 Re: korekta:-) 30.03.06, 14:12
          Bardzo dziekuję za odpowiedz.
          Kuba dostaje 2xdziennie kaszkę mleczko-ryżową, wprowadziłąm mu także jogurt dla
          dzieci danio, może to wystarczy?! w każdym bądź razie spróbuj podać jakies
          samkowe mlako z 3jką:)))
          pozdarwiam,
          • bea-ta Re: korekta:-) 30.03.06, 14:15
            Z ta 3 to tak bezstresowo, bo jak juz podajesz 2x kaszke mleczną to dodatkowy
            jakiś produkt nabialowy i jest ok. Dzieci czasem wcale nie piją mleka i starczy
            podanie wapnia w syropie i urozmaicona dieta. B.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka