Dodaj do ulubionych

Nan czy Bebilon

09.04.06, 21:57
Poradzcie które mleko następne jest lepsze Bebilon 2 czy Nan 2 . CHodzi mi o
wersje hypoalergiczne. Jak waszym dzieciom smakują i jak się po nich
rozwijają?
Obserwuj wątek
    • alex_cz Re: Nan czy Bebilon 09.04.06, 23:09
      Trochę dziwne pytanie, bo na etapie mleka nr 2 już mało kto eksperymentuje z
      innym mlekiem. Raczej kontynuuje się podawanie mleka, które podawało się jako 1.
      :/ No ale może ktoś eksperymentował.
      W każdym razie my jesteśmy na bebilonie 2 - smakuje mu - skoro już na 2 jesteśmy
      ;)). Co do rozwoju - rozwija się tak, jak ma się rozwijać. Dobrze się rozwija. ;))
    • kotka.szrotka Re: Nan czy Bebilon 10.04.06, 10:14
      Dlaczego dziwne pytanie?
      Dziwny komentarz.
      Sama szukam odowiedzi.
      Mały był na Bebiko Omneo, potem wprowadziłam Bebiko, ale ponieważ ma problemy z
      apetytem, jest prawdopodobnie alergikiem (ATS) a przy okazji ulewa to ciągle
      szukam.
      Wczoraj podałam Bebilon 2, raz, chyba z rozpędu zjadł; o 18-ej, po 5-cio
      godzinnej przerwie odmówił kleiku na Bebilonie, po 19-ej wmusiłam samo mleko,
      połowę wyrzygał, zasnął i obudził sę po 11-tu godzinanch. Bez apetytu
      oczywiście.
      Pediatra raczej nie sugeruje mleka hipoalergicznego czy mieszanki bezmlecznej.
      • alex_cz Re: Nan czy Bebilon 10.04.06, 12:12
        Dlaczego dziwne?
        Uwzględniłam przecież możliwość istnienia innej, niż moja sytuacji. Chociażby
        wtedy, kiedy występują opisane przez Ciebie problemy.
        Autorka nie pisze jak wygląda sytuacja, założyłam więc scenariusz, że dziecko
        przez 4 miesiące jadło 1 rodzaj mleka. Ogólnie zaleca się kontynuację danego
        mleka, no przynamniej takie mam dane nt temat.;)))
        • kotka.szrotka Re: Nan czy Bebilon 10.04.06, 12:45
          Nie uwzględniłaś, bo gdybyś uwzględniła, to byś się dziwnie nie dziwiła.
          Poza tym, przede wszystkim, maluch mógł być karmiony piersią i mama może być
          dopiero na początku swoich doświadczeń z mieszankami. Prawdopodobnie w ogóle
          nie karmiłś piersią i stąd myślisz raczej krótkowzrocznie. Przynajmniej w tym
          temacie, chociaż tak naprawdę myślę, że w ogóle tak masz. Nie znoszę takich
          ocennych komentarzy.
          • alex_cz Re: Nan czy Bebilon 10.04.06, 15:27
            Nie znosisz ocennych komentarzy? Rozumiem, że jak to zazwyczaj bywa dotyczy to
            komentarzy innych osób, nie własnych? ;)))
            Miłego dnia. :)))))))
            • buzka5 Re: do Alex_cz 10.04.06, 15:39
              Wyluzuj troszkę,to forum jest po to by pomagać,nie krytykować.Miłego
              dnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • nicor Re: do Alex_cz 10.04.06, 19:42
                Nie ma sensu się spierać. Juz wam wyjaśniam . Karmiłam Enfamilem 1 ale mały ma
                jakieś uczulenie i lekarka stwierdziła że mam przejść na mleko 2 na
                hypoalergiczne. Powiedziała że nan lub bebilon dlatego pytam.
                • e_ka55 Re: do Alex_cz 10.04.06, 20:10
                  Faktycznie ładna wojna się tutaj rozpoczęła...
                  Ale ja z odpowiedzią do mamy zadającej pytanie - moja córka ma obecnie 10
                  miesięcy i nie dostawała jeszcze mleka modyfikowanego (obecnie jeszcze jest
                  karmiona dwa razy piersią). Nasza lekarka (którą cenię) uważa, że jeżeli
                  zrezygnujemy już z kolejnego karmienia, to musimy wprowadzić mleko modyfikowane
                  (ok. 250 ml). Później ok 0,5 l mleka dziennie - i tak przez 2 lata. Poleca
                  mleko NAN2 HA. Na marginesie słyszałam od kilku osób, że od Bebilonu czernieją
                  zęby... ale jest to informacja tylko usłyszana.
                  Ale i tak musisz wybrać sama.
                  Pozdrawiam.
                • jolzeid Re: do Alex_cz 10.04.06, 20:16
                  ja próbowałam i bebilon i nan. Wybrałam bebilon, chociaż mały lubił oba, po
                  prostu nan ma okropny zapach któty mnie odrzucał przy myciu butelek no i te
                  beknięcia...Wiem że jest jeszcze nutramigem ale tylko na receptę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka