nicor 09.04.06, 21:57 Poradzcie które mleko następne jest lepsze Bebilon 2 czy Nan 2 . CHodzi mi o wersje hypoalergiczne. Jak waszym dzieciom smakują i jak się po nich rozwijają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex_cz Re: Nan czy Bebilon 09.04.06, 23:09 Trochę dziwne pytanie, bo na etapie mleka nr 2 już mało kto eksperymentuje z innym mlekiem. Raczej kontynuuje się podawanie mleka, które podawało się jako 1. :/ No ale może ktoś eksperymentował. W każdym razie my jesteśmy na bebilonie 2 - smakuje mu - skoro już na 2 jesteśmy ;)). Co do rozwoju - rozwija się tak, jak ma się rozwijać. Dobrze się rozwija. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: Nan czy Bebilon 10.04.06, 10:14 Dlaczego dziwne pytanie? Dziwny komentarz. Sama szukam odowiedzi. Mały był na Bebiko Omneo, potem wprowadziłam Bebiko, ale ponieważ ma problemy z apetytem, jest prawdopodobnie alergikiem (ATS) a przy okazji ulewa to ciągle szukam. Wczoraj podałam Bebilon 2, raz, chyba z rozpędu zjadł; o 18-ej, po 5-cio godzinnej przerwie odmówił kleiku na Bebilonie, po 19-ej wmusiłam samo mleko, połowę wyrzygał, zasnął i obudził sę po 11-tu godzinanch. Bez apetytu oczywiście. Pediatra raczej nie sugeruje mleka hipoalergicznego czy mieszanki bezmlecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_cz Re: Nan czy Bebilon 10.04.06, 12:12 Dlaczego dziwne? Uwzględniłam przecież możliwość istnienia innej, niż moja sytuacji. Chociażby wtedy, kiedy występują opisane przez Ciebie problemy. Autorka nie pisze jak wygląda sytuacja, założyłam więc scenariusz, że dziecko przez 4 miesiące jadło 1 rodzaj mleka. Ogólnie zaleca się kontynuację danego mleka, no przynamniej takie mam dane nt temat.;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: Nan czy Bebilon 10.04.06, 12:45 Nie uwzględniłaś, bo gdybyś uwzględniła, to byś się dziwnie nie dziwiła. Poza tym, przede wszystkim, maluch mógł być karmiony piersią i mama może być dopiero na początku swoich doświadczeń z mieszankami. Prawdopodobnie w ogóle nie karmiłś piersią i stąd myślisz raczej krótkowzrocznie. Przynajmniej w tym temacie, chociaż tak naprawdę myślę, że w ogóle tak masz. Nie znoszę takich ocennych komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_cz Re: Nan czy Bebilon 10.04.06, 15:27 Nie znosisz ocennych komentarzy? Rozumiem, że jak to zazwyczaj bywa dotyczy to komentarzy innych osób, nie własnych? ;))) Miłego dnia. :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: do Alex_cz 10.04.06, 15:39 Wyluzuj troszkę,to forum jest po to by pomagać,nie krytykować.Miłego dnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nicor Re: do Alex_cz 10.04.06, 19:42 Nie ma sensu się spierać. Juz wam wyjaśniam . Karmiłam Enfamilem 1 ale mały ma jakieś uczulenie i lekarka stwierdziła że mam przejść na mleko 2 na hypoalergiczne. Powiedziała że nan lub bebilon dlatego pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
e_ka55 Re: do Alex_cz 10.04.06, 20:10 Faktycznie ładna wojna się tutaj rozpoczęła... Ale ja z odpowiedzią do mamy zadającej pytanie - moja córka ma obecnie 10 miesięcy i nie dostawała jeszcze mleka modyfikowanego (obecnie jeszcze jest karmiona dwa razy piersią). Nasza lekarka (którą cenię) uważa, że jeżeli zrezygnujemy już z kolejnego karmienia, to musimy wprowadzić mleko modyfikowane (ok. 250 ml). Później ok 0,5 l mleka dziennie - i tak przez 2 lata. Poleca mleko NAN2 HA. Na marginesie słyszałam od kilku osób, że od Bebilonu czernieją zęby... ale jest to informacja tylko usłyszana. Ale i tak musisz wybrać sama. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jolzeid Re: do Alex_cz 10.04.06, 20:16 ja próbowałam i bebilon i nan. Wybrałam bebilon, chociaż mały lubił oba, po prostu nan ma okropny zapach któty mnie odrzucał przy myciu butelek no i te beknięcia...Wiem że jest jeszcze nutramigem ale tylko na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś