mariejo 06.06.06, 22:03 Czy tradycyjnie w wodzie czy w parowarze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mujlogin Re: Gotowanie warzyw 06.06.06, 22:10 ja dla mojego prawie 7-miesiecznego bobasa gotuje w normalnej wodzie, takiej z kranu. mieszkam w kielcach i tu kranówa jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Gotowanie warzyw 06.06.06, 22:23 W Poznaniu niby tez ale mnie bardziej zalezy na opinii gptowania na parze bo sama lubie takie warzywa bez soli i cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: Gotowanie warzyw 07.06.06, 07:56 Na parze gotowane warzywa są najzdrowsze, bo zachowuja najwięcej składników, witamin i jesli tak gotujesz to odpowiedx jest prosta;-)Na parze!!!Beata Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Gotowanie warzyw 07.06.06, 09:41 Tak pochodzace z wlasnego ogrodu ale czy takie ze sklepu rowniez? Slyszalam rozne opinie dlatego zadalam pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: Gotowanie warzyw 07.06.06, 09:52 Pytanie było na czym lepiej gotować?Więc odpowiedziaam jw. Co do jarzyn sklepowych wiadomo, ze nie masz wiedzy ani kontroli nad nimi jak były uprawiane, a trudno mówic o zdrowiu przy masowej uprawie, ale jak sie nie ma ogródka i sklepów eko( tam nalezy kupować produkty), to sie przyrzadza jarzyny z warzywniaka i tyle. Nie uchronisz dziecka przed złem całego świata. Ja dlatego kupowałam sloiczki a w zimie mrożonki, nawet ejszcze teraz, bo nowalijki sa ze szklarni gdzie warzywa sa pedzone, a nie rosną naturalnie na sloneczku. Beata Odpowiedz Link Zgłoś