15.08.06, 21:28
Witam mam ogromny problem, 1,5 roczne dziecko ma wysypke alergiczna od
urodzenia az do teraz, robiliśmy testy alergiczne ale wyszły rewelacyjnie,
dziecko bylo na diecie bezbiałkowej, bezglutenowej, dostaje z owoców jedynie
banana i jabłko a wysypka co pare dni pojawia sie i łagodnieje czasem nawet na
krótki okres znika. od 4 miesięcy notujemy dokładnie co je ale nie ma żadnych
pomysłów z czego ta wysypka. do roku była głównie na szyi a teraz na nogacz i
rękach. Byliśmy u różnych lekarzy ale nikt nie jest nam w stanie pomóc... Leki
typu Claritine lubZyrtek juz mało co działają, lekkie maści sterydowe tez:(
Jeżeli ktoś by miał jakiś pomysł co to jest, albo znał dobrego alergologa w
woj. śląskim bardzo bym była wdzięczna za jakąkolwiek pomoc...
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: a 15.08.06, 23:20
      Jak pierzesz?Płatki mydlane i 2 płukania bez płynów?Czego iuchy- czysta bawełna
      najlepiej. Szukałabym alergenów kontaktowych. Zaraz po urodzeniu dziecko miało
      wysypke?Od którego momentu? MOże preparaty witaminowe?Potrafia uczulac np.
      sliniaki- jesli to była tylko szyjka, szwy w ubrankach. Najlepiej wejdz na
      forum o alergiach nieco niżej niz to forum na gazetowym,to forum bez eksperta,
      ale dziewczyny mają ogomne doświadczenie w pielęgnacji alergików, śledzeniu
      alergenów i lekarzy:-)Beata
      • elciaj Re: a 16.08.06, 20:09
        mały ma wyspke od urodzenia nie pamiętam dokładnie kiedy ale chyba pod koniec
        pierwszego miesiąca, podczas karmienia piersią też był obsypany pomimo że miałam
        straszną diete z powodu refluksu żołakowo-przełykowego małego; jadłam jedynie
        gotowane mięso buraczki i marchewkę oraz ziemniaki, o białku nie było mowy ani
        o sokach lub smażonych potrawach...nosi bawełnianą odzież choć sztuczne też się
        zdaża. Ubrania piorę w normalnym proszku bez płynu do płukania. Proszku używam
        bonux, był moment że mały przez jakiś czas nie był wysypany więc uznałam że to
        nie proszek, w płatkach nigdy nie prałam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka