27.08.06, 16:20
Wiem, że trzeba dopajać dziecko, które jest karmione butelką, ale u nas to
jest strasznie trudne. Mały nie potrafi wolno ssać i krztusi się wszystkim, co
jest rzadsze od mleka. Czy, któraś z Was wie, jak poradzić sobie z takim
problemem?
Obserwuj wątek
    • parisienne2000 Re: Dopajanie 27.08.06, 18:58
      nie wiem jakimi smoczkami karmisz. my jedziemy na Avencie i kiedy przeszliśmy
      na 2 dla mleczka , bo synuś już bardzo się męczył, herbatkę nadal podawałam mu
      smoczkiem 1.
    • loonia1 Re: Dopajanie 27.08.06, 22:09
      moj ssie piersi i jest potem jeszcze dokarmiany butla. i mamy ten sam problem -
      z butli herbatka mu za mocno leci i sie krztusi. dopajam go wiec strzykawka
      (zabiera to duzo czasu, ale przynajmniej sie nie krztusi).
      • martini71 Re: Dopajanie 28.08.06, 14:58
        do picia smok z mniejszą dziurką . Ja mam butlę DrBrown's 1 jest super z
        odpowietrzaczem na kolkę i ma maleńką dziurke moge podawac zarówno mleko jak i
        herbatki a niunia się nie krztusi chociaż je łapczywie :)
        • the_dune do martini71 29.08.06, 16:17
          mam pytanie odnośnie butelki dr Browna... kupiłam butelkę antykolkową (taką
          zakrzywioną), bo obawiałam się kolek po doświadczeniach ze starszą córcią i mąż
          przystąpił do karmienia naszej wówczas 4-tyg. drugiej dziewczyneczki. I tu
          zaskoczenie zupełne: Mała krztusiła się bez przerwy a mleko leciało jak z
          dzbanka, nie ze smoka, w kilka chwilek wciągnęła - a raczej wpadło w jej
          przełyk! - 70 ml. Potem był ryk, płacz, ból brzuszka... Nie korzystamy z tej
          butli, kurzy się w szafce :( Na czym polega jej wyjątkowość? Sporo osób chwali
          te butelki. Gdzie mógł tkwić nasz błąd przy podawaniu Kindze mleka? Gdybyś
          mogła - poproszę o jakieś wskazówki.
          Dziękuję i serdecznie pozdrawiam :)
          • elieka Re: do martini71 30.08.06, 13:57
            butelka browna nie jest zakrzywiona, wyglada jak normalna butelka tylko w
            srodku ma taki system odpowietrzajacy.
            www.allegro.pl/item121873638_antykolkowe_butelki_dr_brown_s_120ml_szeroka_szyjk.html
            byc moze w butelce ktora kupiłas smoczek był zbyt duzy?? mleko powinno leciutko
            kapac po pochyleniu.
            w brownie dolaczony smoczek to 1, w sam raz dla maluszków do 3 mca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka