Dodaj do ulubionych

Jak podawać Bebilon HA

01.10.06, 18:36
Czy moge podawac dziecku mleko BEBILON1 na przemian z BEBILON1 HA ?? Codzi mi
o to czy mleko BEBILON HA moge podawac np. raz dziennie ?? Moja 3 miesieczna
córeczka ma czerwona wysypke na całym ciele prócz twarzy, moze to byc od
proszku lub od mleka.Lekarz zalecił smarowac dziecko kremem Cutibaza i
zmienic mleko na HA.Ja nie chciałabym przyzwyczjac dziecka do mleka
hipoalergicznego jezeli nie ma alergii.Druga sprawa to taka ze to mleko jest
bardzo drogie,400 gramów kosztuje ponad 20,00 złtych :( wiec jesli nie ma
alergii to niepotrzebny wydatek.Prosze o jakies sugestie.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • phantomka Re: Jak podawać Bebilon HA 01.10.06, 18:51
      To w takim razie jak chcesz sprawdzic, skad jest alergia, jezeli bedziesz nadal
      podawala zwykle mleko? Ja podawalam najpierw HA i corka wcale sie niego nie
      przyzwyczaila. Co do kosztow, to przelicz, ile bedzie kosztowac ew. leczenie
      poglebiajacej sie alergii - jezeli oczywiscie okaze sie, ze jest od mleka.
      • kinia_1979 Re: Jak podawać Bebilon HA 01.10.06, 20:53
        A tak wogóle to mleko HA nie jest dla dzieci z alergią tylko "zagrożonych"
        alergią. W przypadku stwierdzonej alergii nie podaje się mleka HA tylko bodajże
        Nutramigen.
        Wiem jakie to koszta bo mój maluch puszkę ma na góra 4 dni, ale jesgo zdrowie
        jest jednak dla mnie ważniejsze.
    • tatko1 Re: Jak podawać Bebilon HA 01.10.06, 21:45
      podawanie obu mlek na przemian jest kompletnie bez sensu. Albo jedno, albo
      drugie, możn jedynie zmieniając stopniowo przez krótki czas/np 1-3dni/ dodawać
      do butelki trochę tego trochę tego ale tylko dlatego żeby stopniowo przejść z
      jednego mleka na drugie. Inaczej nie będzie efektu o którym myślał lekarz.
      Rzeczywiście jeśli jest podejrzenie alergii do zastanowienia zmiana mleka w
      ogóle /lub na jakiś okres żeby potwierdzić podejrzenie/ na Nutramigen albo np
      Bebilon pepti /oba na receptę/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka