Dodaj do ulubionych

częste ulewanie

16.12.06, 16:34
moj synek ma 5 miesiecy jest karmiony mlekiem bebilon 2,ale prawie zawsze po
karmieniu dziecku się ulewa dość sporo,czasem ulewa się też między
karmieniami.Przez prawie 4 miesiące synek był karmiony piersią,po
przestawieniu na mleko modyfikowane początkowo karmiłam go mlekiem NAN1, ale
doradzono mi by podawać małemu Bebilon,bo jest lepszym mlekiem.Czy to możliwe
żeby synkowi tak ulewało się od bebilonu?Jak dostawał NAN też mu się
ulewało,ale rzadziej i w mniejszych ilościach.Proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • ola1027 Re: częste ulewanie 16.12.06, 18:21
      moze synek skoro jest coraz starszy to sie wiecej rusza i dlatego wiecej ulewa.
      jak sam usiadzie zapomnisz o ulewaniu. sama to przerobiłam. a ma stwierdzony
      refluks?
      • kate9919 Re: częste ulewanie 16.12.06, 19:27
        synek nie ma stwierdzonego refluksu
    • moniskap Re: częste ulewanie 16.12.06, 21:48
      moj synek ma juz 11m i nadal mu sie ulewa po mleku i tylko mleku.Juz nie w
      takich ilosciach co kiedys ale i tak jeszcze. Na poczatku tez z niego chlustalo
      to chyba musi samo przejsc, jak zaczniesz dawac stale posilki bedzie lepiej.
      pozdrawiam
      • ola1027 Re: częste ulewanie 16.12.06, 22:15
        u mnie syn od urodzenia ulewał po wszystkim (nawet gestych zupkach) i w kazdej
        pozycji. miał stwierdzony refluks, ale niczym go nie leczyłam. nie miał żadnych
        dolegliwości które mogą towarzyszyc refluksowi. np podrażnienie gardła kwasem
        który jest w ulanym mleku. zageszczanie nic nie dawało. jak zaczal siadać to
        zaczeły pracować miesinie które sa opodiwedzialne za domykanie zwieracza w
        przełyku i któregoś pieknego dnia porostu sie skończyło. teraz juz chodzi i nic
        mu juz sie nie ulewa,. około 10 miesiaca skończyło sie definitywnie. kończyło
        sie stopniowo, porostu coraz mniej ulewał.
    • muchacz Re: częste ulewanie 16.12.06, 23:16
      Mój synek jest na Bebilonie 1 i też strasznie ulewał. Kupiłam Nutriton i na 150
      ml daje tak 1/2-3/4 miarki tego zagęszczacza. Jak ręką odjął!!!Zero płaczu przy
      jedzeniu, chlustania, itp.
    • barbara.gierowska Re: częste ulewanie 17.12.06, 22:00
      Witam,
      Ulewanie moze wynikać np z nieco rzadszej konsystencji danej mieszanki.
      Proponuję :
      1. Zmienic mleko na zageszczone dodatkowo skrobią - jest gestsze np Bebiko
      Omneo,Bebiko Ha,Humana plus lub
      2. Do stosowanej mieszanki dodawać niewielką ilośc kleiku ryzowego ( uwaga
      mozliwość zaparć !)
      3. Rozszerzać diete o tzw pokarmy stałe ( zupa,owoce)- z pewnością zmniejszy to
      ilośc ulewań
      4. Monitorować czy synek dobrze przybywa na wadze
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka