Dodaj do ulubionych

Pytanie o nutramigen

26.01.07, 10:57
Mam takie pytanie.Kiedy mój synek miał dwa pięć tygodni zaczęły się u niego
kolki i zaparcia.Lekarz pediatra przepisał mu nutramigen.Teraz ma 8 miesięcy
i nadal pije nutramigen.Chciałabym się dowiedzieć kiedy mogałbym spróbować
podać mu inne mleko modyfikowane lub np deserki z jogurtem, albo zupki z
mlekiem modyfikowanym.Czy któraś mama stosująca nutramigen wprowadzała inne
mleko,bo przecież wiecznie nie będzie pił nutramigenu.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • netka133 Re: Pytanie o nutramigen 26.01.07, 14:11
      Jeśli mały nie ma alergii to już powinnaś powolutku zacząć podawać mu normalne
      modyfikowane mleczko. My też ze względu na problemy brzuszkowe mieliśmy Bebilon
      Pepti i kiedy tylko można było (około 6 miesiąca) zaczęłam małą pomalutku na
      normalne mleczko kierować. Najpierw dodawałam jedną łyżeczkę nowego mleczka -
      bebilon zwykły i tak przez kilka dni mała oswajała się z nowym smaczkiem. Potem
      dodawałam dwie - reszta stare mleczko... I tak po kilku tygodniach moja mała
      bardzo łagodnie przeszła na normalne mleczko. Pod koniec przejścia pojawiła się
      biegunka i to jest sygnał kiedy trzeba się cofnąć do mieszania mleczka w
      proporcjach w których nic się nie dzieje. Nasz lekarz powiedział, że zawsze
      lepiej podawać pól na pól przez jakiś czas i potem znów próbować iść dalej, niż
      faszerować niealergiczne dziecko mlekiem zastępczym. Na pewno Wam się uda.
      Powodzonka. Trzymam kciuki. Pozdr. Netka
    • marchewkowe_pole1 Re: Pytanie o nutramigen 26.01.07, 14:57
      Mojemu synkowi lekarz wręcz zalecił przejście z Nutramigenu na Bebilon Pepti 2.
      Mały zaczynał wtedy 6. m-c. Jeśli Twój maluszek nie jest uczulony na laktozę, to
      powinien ją dostawać - żeby się kosteczki ładnie rozwijały :) Tylko trzeba
      przechodzić łagodnie - na początku mieszając oba preparaty, ale to masz wszystko
      mniej więcej opisane na opakowaniu Bebilonu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka