gabi_10 16.02.07, 15:30 W posiewie kału mojej 4 m-nej córecki wyszła obecność bakterii E-coli. Co to naczy? Jak wygląda leczenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asta6265 Re: Bakteria E-coli 17.02.07, 09:36 nie ukrywam,ze to problem.u mojego syna pierwszy raz wykryto te bakterie jak mial 3 tygodnie. trafiliśmy do szpitala na dwa tygodnie gdzie podawano mu antybiotyki.nie piszesz ile mała miała tych bakterii w jednym ml moczu bo to jest bardzo ważne??? to jest problem który powraca i ciężko się pozbyć bakterii w moczu. byłaś już u lekarza z tym problemem? bo też istnieje takie prawdopodobieństwo, że żle pobrałaś mocz do badania. mó syn ma dziś 5,5mc i dopiero ma dobry drugi wynik moczu ,a dodam, że kontrolnie muszę mu robić co miesiąc. istnieje też inna metoda żebyś się dowiedziała, czy faktycznie dziecko ma tę bakterie w moczu, a mianowicie cewnikowanie dziecka. nie należy to do przyjemności, ale trwa tylko chwilkę i masz 1000% wynik, niestety wykonują to tylko w szpitalu i dziecko musi jeden dzień leżeć w szpitalu, ale na drugi zaraz wypuszczają. czy córka ma jakieś objawy, jest senna, apatyczna, nie chce ci jeść???bo to są pierwsze objawy obecności bakterii w moczu, czyli zakażenia dróg moczowych. rozpisałam się, ale wiem co to za problem i cały czas też z tym walczę.jak będziesz miała jeszcze jakieś pytanie to chętnie odpowiem i wymienię się informacjami bo w końcu to też dotyczy mojego dziecka.głowa dogóry będzie dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: Bakteria E-coli 17.02.07, 19:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=632&w=57318384&a=57526222 Odpowiedz Link Zgłoś