Dodaj do ulubionych

Rozszeżenie diety u 3 miesięczniaka

23.02.07, 17:12
Mój synek nie długo skończy 3 miesiące, pomóżcie mi i doradźcie czy mogę mu
podawac coś innego niż mleko np jakieś soki. Od kiedy zupki i obiadki? Jest
karmiony sztucznie(dokładnie mlekiem kozim). Słyszałam że to ma znaczenie.
Obserwuj wątek
    • julka261 Re: Rozszeżenie diety u 3 miesięczniaka 23.02.07, 17:21
      mój też za 4 dni kończy 3 miesiace :) i chyba jeszcze nic nie mozemy
      wprowadzać :( plecam cos takiego gdzie można sprawdzić
      www.twojadieta.pl/dz.php
      pozdrawiam
    • zebra12 Kozim? 23.02.07, 18:08
      I nic mu nie jest? nie dajesz mu modyfikowanego? Ciekawe co na to p. doktor. Bo
      na pewno brak w tym mleku jakichs witamin i innych rzeczy. A jak z ilością
      białka?
      • nataliam2 Re: Kozim? 23.02.07, 18:15
        Nic mu nie jest.Na wszystkie inne miał alergie a ja nie miałam pokarmu. Lekarze
        załamywali ręce, aż w końcu któryś poradził podawanie koziego. Ma mało żelaza i
        musimy co jakiś czas robic morfologię żeby nie miał anemii. Na razie wszystko
        jest w pożądku. Mały ładnie przybiera na wadze. W dzień je średnio co 2 godz po
        140 ml a na noc je o 20.00 i budzi się dopiero między 7 a 9 rano. Nie wiem czy
        to jest zasługa tego mleka ale wcześniej tak nie było. Jakie 3 mies. dziecko
        przesypia całą noc?
        • elieka dużo 3 mies.dzieci przesypia noc :) 23.02.07, 18:49
          a tym mlekiem kozim to wszystkich nas tu zaskoczyłaś............
          • nataliam2 Re: dużo 3 mies.dzieci przesypia noc :) 23.02.07, 19:33
            Mam nadzieję że pozytywnie. Sama nie byłam do tego przekonana, niektórzy lekarze
            mówili że robimy dziecku krzywde.Miałam duże opory, ale spróbowałam i nie
            żałuję. Mineły wszystkie objawy. Lekarz z Gdańska proponował nam mleko kozie w
            proszku, są dostępne w dużych sklepach ale uprzedził, że "swojskie" było by dużo
            lepsze. Mąż codziennie jeździ po nie do gospodarstwa agroturystycznego. Ceny
            wahają się od 3 do 6 zł za litr.
            Teraz zastanawiam się nad sokami, bo w końcu jest na nich napisane od 4 mies.
            Czyli jak myślicie można je faktycznie podawac od 4 miesiąca życia?
            • zebra12 Re: dużo 3 mies.dzieci przesypia noc :) 24.02.07, 16:13
              A tak wogóle to moja córka od 2 miesiąca przesypia noc! Tylko ona nie je tak
              dużo jak Twój, bo zjada 90 ml 5-6 razy dziennie. I śpi w nocy od 20-21 do 6-7
              rano.
            • megan79 Re: dużo 3 mies.dzieci przesypia noc :) 24.02.07, 17:01
              O ile wiem to dietę wzbogaca się o inne produkty po skończonym 4 miesiącu
              życia.Ale może jeśli karmisz mlekiem kozim to jest jakoś inaczej.
    • barbara.gierowska Re: Rozszeżenie diety u 3 miesięczniaka 25.02.07, 00:33
      Witam,
      Jestem przeciwna karmieniu mlekiem kozim niemowlat oraz rozszerzaniu diety
      alergikom przed ukonczeniem 4 miesięcy zycia.
      Niedokrwistośc po mleku kozim ma tzw charakter megaloblastyczny tzn wynika z
      niedoboru witamin krwiotwórczych,a nie z niedoboru zelaza.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka