Dodaj do ulubionych

profil biol-chem

15.05.07, 09:25
Czy ten profil w liceum jest bardzo ciężki? Córka dopiero w przyszłym roku
wybiera się do liceum. Raczej dobrze (nie bardzo dobrze) radzi sobie ze
wszystkimi przedmiotami ale do klasy matematycznej czy humanistycznej raczej
się nie wybiera. Na razie stawiamy na biol-chem. Dzięki za rady. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • licealistka_biol-chem Re: profil biol-chem 01.06.07, 18:12
      Jestem w pierwszej klasie liceum.Chodzę konkretnie do biol-chemu. Jeżeli chodzi
      o naukę, to rzeczywiście jest jej sporo. (ze względu na rozszerzoną chemię,
      biologię i fizykę) Ale wszystkiego da się nauczyć, trzeba jedynie chęci, uporu.
      Nie ukrywam, że trzeba też lubić te przedmioty. Bo dla tego kto chodzi tam z
      przymusu, nauka może być jedynie męczarnią, a nie o to chyba chodzi... Ogólnie
      profil jest ciekawy, satysfakcjonujący. Nie zamieniłabym go na inny:) Pozdrawiam:)
      • anetaa0 Re: profil biol-chem 02.06.07, 19:24
        Również jestem w liceum na tym profilu.
        Jeśli chodzi o wybór profilu to należy się przy nim zastanowić co później chce
        się robić.
        Ja wybrałam profil ze względu na to, że planuję studiować medycynę. Czy trudny?
        zależy jak kto do tego podchodzi... jeśli chce się wszystko dobrze umieć by nie
        mieć problemów przed maturą to owszem - jest dość ciężko. Ale bardzo
        pozytywnie :) Jeli córa nie zamierza w przyszłości być
        farmaceutą/lekarzem/biologiem etc to szkoda się męczyć... ale jeśli to jest jej
        pasja to jak najbardziej :)
        • agni69 Re: profil biol-chem 04.06.07, 14:56
          Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Córka myśli o dietetyce na SGGW lub AM. Ma
          jeszcze rok na zastanowienie się nad profilem, ale myślę, że zostanie jednak
          przy biol-chem. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka