Dodaj do ulubionych

Niechce mleka

11.06.07, 11:24
Pani doktor i inne mamy: moje dziecko właśnie kończy 9 miesięcy i na widok
butelki z mlekiem i miski z kaszą odkręca się i ucieka gdzie pieprz
rośnie.... nie wiem co moge mu dawać zamiast mleka (choć butlę obciąga w
nocy:-))) Może któraś ma jakieś pomysły co dawać? No bo ile mogę mu dawać
owoców z jogurtemm?
Obserwuj wątek
    • agata288 Re: Niechce mleka 11.06.07, 17:58
      mój synek jest w tym samym wieku i widząc butle reaguje tak samo:-)i tak samo
      wypija tylko przez sen okolo 23.doszłam do wniosku ze mleko juz mu sie
      przejadło (jak długo mogłabys jesc to samo...).zaczęłam robic posiłki na bazie
      mleka: kisiel mleczny z żółtkiem (uwielbia go),kluseczki lane na mleku, płatki
      kukurydziane z mlekiem, twarożek z mlekiem.jesli robisz np.kaszkę z mlekiem to
      spróbuj zawsze cos tam dorzucic zeby zmienic smak np. startego biszkopta,
      starte jabłko lub zwykły deser ze słoiczka. ja często dodaję poprostu łyzeczke
      zwykłego soku do rozcienczania z wodą (np.malinowego)
    • barbara.gierowska Re: Niechce mleka 11.06.07, 21:39
      Witam,
      Prosze,w miarę mozliwości, dązyc do podania ok 400-500 ml mleka dziennie. Moze
      byc 1 porcja kisielu z zóltkiem + 1 butla w nocy
    • damap Re: Niechce mleka 14.06.07, 11:27
      witaj, mam ten sam problem, mój syn 7 miesięcy, również odmówił kaszek, bebiko
      z kleikiem je na siłe, opisałam jego sytuacje pod postem "do mam
      dzieci "bezmlecznych"" Jak tak dalej pójdzie to w wieku 9 miesięcy nie bedzie
      jadl mleka wcale, próbowałam przemycać mleko czy kaszke w deserkach, ale jak
      wyczuje smak kaszki i ma odruch wymiotny Co tu robić?
      • beczek2 Re: Niechce mleka 14.06.07, 15:39
        Próbowałam zrobić mu kisiel mleczny, ale niestety coś mi nie wyszedł:-((( NO co
        zrobić - nic, przeczekać. Pani doktór troszkę poszła na łatwiznę pisząc, żeby
        mu dawać:-))) Zapraszam do siebie i proszę mu dać. Jak rano wstaje to nawet nie
        ma mowy o butli. Myślałam, że jak będzie bardzo głodny to zje - skąd!!!! Tak
        może do 11 wytrzymać i wtedy dopiero zje kaszę ze słoika. Mleko jeszcze
        przemycam mu deserkach z jogurtem. Więc teraz się troszkę wycwaniłam i daje mu
        kanapeczki albo parówkę rano i to z wielkim apetytem zajada:-))) W końcu ile
        można jeść mleka skoro jest tyle mięsa dookoła:-))) Rosną nam prawdziwi faceci:-
        ))) Jeszcze spróbuje mu zrobić koktajl albo kupić takie smakowe mleka i może to
        zje??? Zobaczymy, przecież nie wleje mu na siłę do gardła:-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka