Dodaj do ulubionych

POMOCY !!!

10.07.07, 18:44
Witam wszystkich.
Moja córeczka ma juz ponad miesiąc karmie niestety ja butelką od 4 dni cały
czas przerywa karmienie płaczem, zwija się i puszcza gazy ale te gazy są
tylko podczas karmienia ... kupke robi raz dziennie i to zaczyna sie
ciemnozielona a na koniec jest żółta .. czy ja robie cos źle czy może mleko
jej zmienic ???? ratujcie dziewczyny bo juz niedaje sobie rady...
Obserwuj wątek
    • jaga9911 Re: POMOCY !!! 10.07.07, 20:01
      Napiszę jak było u nas. Szymek dostawał Bebilon 1 i było dokładnie tak jak
      piszesz, płacz tylko przy karmieniu, więc teoretycznie kolki odpadają..gazy,
      prężenie się. Po paru dniach doszły krostki na twarzy...skaza białkowa.
      Zmieniliśmy mleko na Bebilon Pepti. Nie ma już płaczu przy jedzeniu. Tak było u
      nas, może u was powody są inne...
      • brulka1 Re: POMOCY !!! 10.07.07, 20:42
        prawdopodobnie twoje maleństwo bedzie miało alergie na mleko krowie. Dlatego
        nie bedzie tolrowało dobrze mlek bez recepty. Spróbuj jeszcze enfamil premium-
        jedno z najlepszych mlek bez recepty. Jesli i po tym bedzie xle radzę udać sie
        do pediatry zeby przepisał mleko na receptę. np nutramigen. Bacznie obserwuj
        dziecko przez ten zcas. Czy ma kolki, wzdęcia ....itd
        Mój maluch ma juz 4 miesiace od 3 mies karmiłam juz butelką. A przeszlismy
        chyba przez piekło. Mały najpierw miał bebiko omneo-bleeee dostał po tym
        wysypki, potem enfamil-było nieźle ale nie tak jak bym chciała, poptem enfamil
        ar dla ulewających -jeszcze gorzej, potem nan-ochyda małego bolał brzuszek
        okropnie. W końcu skończyła sie nasza cierpliwosc i teraz ma nutramigen na
        receptę. Smeirdzi jak diabli ale mały je az mu sie uszy trzesa.
        Pozdr
      • borkosia5 Re: POMOCY !!! 11.07.07, 08:04
        Dziewczyny jesteście super - WIELKIE dzieki za pomoc.
        pozdrawiam.
      • borkosia5 Re: POMOCY !!! 11.07.07, 12:48
        a powiedz mi po jakim czasie ( ilu karmieniach ) było widac poprawe ??
        • jaga9911 Re: POMOCY !!! 11.07.07, 14:24
          Po przejściu na Bebilon Pepti po ok 2 dniach przestał krzyczeć przy karmieniu a
          krostki z buzi zaczęły znikać po ok tygodniu.
          • borkosia5 Re: POMOCY !!! 11.07.07, 21:41
            jaga9911 wielkie dzieki za pomoc rano poszlam odrazu kupic bebilon pepti bo
            wczesniej uzywalam NAN HA AR 1 i powiem ci ze mialam nadzieje ze szybko bedzie
            widac polepszenie ale niestety nic sie niedzialo i niewytrzymałam i poszlam z
            nia do lekarza , p.doktor powiedziala ze mozemy zmienic to mleko wlasnie na to
            co ty powiedzialas i po calym dniu karmienia sa juz postepy !!!! od 4 dni moja
            zabka własnie zasneła normalnie i caly czas spi ( odsypia to co zarwalysmy
            razem :) )i jadla bez płaczu :D niechce zapeszac ale juz jest ok !!!! jeszcze
            raz wielkie dzieki za pomoc :D
            • jaga9911 Re: POMOCY !!! 11.07.07, 22:12
              Dobrze, że pomogło :) Najgorrzej patrzeć jak maluch cierpi...
            • jaga9911 Re: POMOCY !!! 11.07.07, 22:12
              Dobrze, że pomogło :) Najgorrzej patrzeć jak maluch cierpi...
        • elise1 Re: POMOCY !!! 12.07.07, 09:09
          nie musi wcale oznaczać ,że bedzie miał skaze,może to tylko chwilowe,lub nie
          toleruje zbyt wysokiego poziomu laktozy
          nasza mała dostaje mleko od 3 miesiąca życia teraz ma 5 miesięcy
          na początku,bebiko,potem bebilon niskolaktozowy,a teraz zwykły bebilon,na gazy
          polecam kropelki bobotic,duzo kładz na brzuszku i nie zmieniaj zbyt często mleka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka