anaq 26.04.08, 17:26 Czy mleczko podawane niemowlakowi musi być ciepłe czy może być chłodne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: temperatura mleczka 26.04.08, 20:45 Małe dzieci i niemowlaki przyswajają tak samo ciepłe napoje jak i chłodne, jezeli dziecku ani tobie nie przeszkadza podawanie mleka w temperaturze pokojowej to możesz w takiej podawać. Moja córka woli ciepłe, ale może dlatego, że ja w sumie zimnego jej nie daję :). Poza tym nie wiem czy mleko lepiej nie rozpuści się choćby w letniej wodzie, nie sprawdzałam jak się rozpuszcza w zimnej, ale jeżeli dobrze to nie ma żadnych przeszkód by podawać w temperaturze pokojowej, ważne by nie było z lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: temperatura mleczka 26.04.08, 20:54 Teoretycznie może być w temperaturze pokojowej. Ja podaję ciepłe, bo tak myślę, że miło zjeść coś ciepłego :) Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra.ochman Re: temperatura mleczka 26.04.08, 21:23 a moje dziecie toleruje tylko zimne (w temp pokojpwej) mleczko, po cieplejszym wymiotuje, za to zupke lubi ciepla:) Odpowiedz Link Zgłoś