agata99222 07.07.08, 09:37 czy owoce traktować jako posiłek czy przekąskę? Moja córcia je jako posiłek i po godzinie znów głodna. A zjada cały słoiczek (130g). Jak uważacie zwiększyć jej porcję czy podać po owocach mleko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaneluni Re: Deserek 5-mies. 07.07.08, 09:50 Podaj mleko. Owoce to tylko taka przekąska między posiłkami. Ale nie martw się, moja podobnie ma po zjedzeniu obiadku. Zjada różnie czasem cały słoiczek wciągnie i też domaga się mleka. Ja jej nie odmawiam, podaje mleko, myślę że z czasem się wszystko ustabilizuje. Córka ma 6 miesięcy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: Deserek 5-mies. 07.07.08, 21:02 Witam, Owoce mozna podac jako dodatek do posiłku mlecznego ( np kaszki) lub Sinlacu. Niekoniecznie musza miec status osobnego posiłku Odpowiedz Link Zgłoś
agsa22 Re: Deserek 5-mies. 09.07.08, 00:26 Na sloiczku z deserkiem gerbera pisze mniejwiecej tak:"nie traktowac jako posilek podawac miedzy posilkami lub jako dodatek do kaszki" Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_a Re: Deserek 5-mies. 09.07.08, 15:46 a jeśli dodajecie deserek do mleka to podajecie posiłek w butelce czy łyżeczką? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_male Re: Deserek 5-mies. 09.07.08, 17:49 Deserek to raczej do kaszki a nie do mleka i wtedy łyżeczką. Możesz też deserek zagęścić kleikiem albo sinlackiem, będzie bardziej sycący. Odpowiedz Link Zgłoś
agsa22 Re: Deserek 5-mies. 09.07.08, 19:51 Chodzi o to zeby nauczyc dziecko jesc z lyzeczki.Jesli dostaje juz takie pokarmy jak np deserki to lepiej podawac je lyzeczka niz w butelce(tak mysle).A jesli bardzo chcesz dodac go do mleka to moze powinnas sprobowac podac to w kubku "niekapku".Wszystko bedzie lepsze od butelki moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś