Dodaj do ulubionych

Zielono-szara kupa

27.05.09, 23:00
Moja córka ma 10 miesięcy. Dotychczas była karmiona wyłącznie piersią plus podawałam jej kaszki glutenowe i bezglutenowe z Bobovity na gęsto (łyżeczka) oraz różne obiadki, deserki itp.
Tydzień temu odstawiłam ją od piersi i w "miejsce" cyca podaję mleko Nan3 z domieszką kaszki manny (na noc) oraz Nan3R (w południe) plus rano kaszka mleczno ryżowa z bobovity na gęsto, reszta jedzonka (niemlecznego)tak jak niegdyś. Nan to jedyne modyfikowane mleczko, jakie córeczka zaakceptowała pod względem smakowym (Bebilonem i Bebiko pluła i nie chciała).

Mój problem polega na tym, iż od 4 dni (7 całkowicie już bez cyca - a 2 tygodnie od etapowego zmniejszenia liczby karmień cycem na rzecz modyfikowanego) robi szaro-zielone kupy. Nie ma przy tym żadnych boleści. Jest pogodna, aktywna, śpi normalnie, nie goraczkuje, nie ma wzdęć itp. Tylko te okropne cuchnące zielono-szare kupy:( Robi je zwykle 2-3 razy dziennie. Konsystencja ich jest raczej rzadka, ale Maluda zawsze robiła luźne stolce jak była na piersi i w sumie po odstawieniu konsystencja jest ta sama. Tylko ten wygląd taki przerażający - zielono-szary:( Nie wiem co o tym mysleć:( Prosze o pomoc i rady.

1. Może to mleko jej nie służy?
2. Czy powinnam je zmieniać? Jeśli tak to na jakie? Czy w porozumieniu z lekarzem?
3. Ci robić Drogie Mamy i Pani Doktor?

Poradźcie prosze:( Tak się martwie:(
Obserwuj wątek
    • lenkap Re: Zielono-szara kupa 31.05.09, 23:26
      Witaj! Nie wiem oczywiście jak jest w przypadku gdy dziecko je również inne
      pokarmy ale mam 3 miesięczną córcię, którą karmię nanem początkowym. Też miałam
      zastrzeżenia co do jej kupek i ich zapachu ale p. doktor w przychodni mnie
      uspokoiła. Podobno wiele mam dzieci karmionych nanem się skarży, że kupki są
      cuchnące i koloru jak się wyraziła "munduru wojskowego" ale nie jest to powód do
      niepokoju. Pozdrawiam. :)
      • circness Re: Zielono-szara kupa 01.06.09, 12:37
        Dziękuje za ukojenie moich nerwów:) Może ktoś jeszcze się wypowie? Pozdrowienia.
      • madziorasek Re: Zielono-szara kupa 01.06.09, 12:40
        Dziękuje za wpis. Od razu jestem spokojniejsza:)
    • barbara.gierowska Re: Zielono-szara kupa 01.06.09, 23:53
      Witam,
      Opisany wyglad stolca moze byc reakcja na wzbogacenie mieszanki żelazem.
      Proponuje przyjac postawe wyczekujaca,ewentualnie podac probiotyki doustnie np
      Dicoflor przez 10-14 dni.
      Jesli sytuacja sie nie zmieni - nie zaszkodzi pokazac malucha pediatrze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka