Dodaj do ulubionych

10 miesięcy-ile mleka dziennie?

23.12.03, 22:19
Obserwuj wątek
    • nadia14 Re: 10 miesięcy-ile mleka dziennie? 23.12.03, 22:23
      Witam
      Chciałam się dowiedzieć ile mleka dziennie (ile butelek) dajecie swoim 10-
      miesięcznym pociechom.
      Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
      • irma00 Re: 10 miesięcy-ile mleka dziennie? 27.12.03, 15:39
        Hej,
        Moja Hania nie ma wprzawdzie jeszcze 10 miesięcy, ale już niedługo(11 stycznia)
        będzie miała i właśnie obliczyłam, że, mniej więcej oczywiście, je 500-650 ml
        mleka dziennie.
        W jakiś 80 procentach jest to moje mleko (odciągnięte)i podane z butelki.
        Pozdrawiam :)
        Aga, mama Haneczki
      • dorotakatarzyna Re: 10 miesięcy-ile mleka dziennie? 09.01.04, 23:26
        Moja mała alergiczka ma 9,5 miesiąca. Wypija 5 razy dziennie po 200 ml mleka
        sojowego. Oprócz tego tylko słoiczek "marchewki z ziemniakami".
    • umargos Re: 10 miesięcy-ile mleka dziennie? 10.01.04, 03:02
      Hmm...moje dziecko je dwa razy dziennie kaszkę - 200 ml mleka + 2 łyzki kaszki
      i raz dziennie twarożek/jogurt/serek ok. 100 ml (+ np pół banana, lub inne
      owoce). Moze to nie duzo (mleka), ale poza tym zjada ok. 2/3 duzego słoiczka
      zupki lub dania i pół słoiczka deseku (owoce)..i nijak nie moge wmusić nią
      więcej czegoś konkretnego..zgadza sie na chrupki kukurydziane i ew. coś z
      mojego talerza..
      Pozdrawiam
      Ula
      • zuzior Do Umargos :-) 10.01.04, 14:37
        Moj maly ma skonczone 9 mies pije tez ok 400 ml mleka, 3/4 zupki duzej, pol
        deserku i nic wiecej. Ma uczulenie po bananach, mleko pije Bebilon pepti,
        czasem z kaszka, ktora lubi tak sobie. Ile wazy Twoja coreczka, moj wazy 7300,
        a urodzil sie wazac 3800. Jest bardzo ruchliwy i do tego niejadek.
        Pozdrawiam Cie i Twojacorecke.
        Zuzior
        • umargos Re: Do Umargos :-) 11.01.04, 02:35
          Moja córka waży w tej chwili ok. 8400. Urodziła sie z wagą 2930, ale w
          poczatkach 4 miesiaca nie ważyła 5. Wtedy zostało wprowadzone dokarmianie -
          dodatkowo do piersi, najpierw 1x potem 2x dziennie mieszanka i zupki. Przez
          prawie 3 miesiace była mocno motywowana do jedzenia (czyt. trochę zmuszana). W
          tej chwili waga jest ok, ale dziecko raczej z tych szczupłych, bo też bardzo
          ruchliwe, przy tym silne i dość mocno "umięśnione", bo wygląda na znacznie
          mniej niż waży (oceniałam przez porównanie z młodszą o 3 miesiące, o 1,5 kg
          cięższą i większą na długość dziewczynką, przy niej moje dziecko wygląda na
          kompletną chudzinkę a różnica wagowa nie jest porażająca). I ja nie moge
          powiedziec żeby Weronika była niejadkiem, bo ona je dość chętnie, ale bez
          problemu wciąga tylko kaszkę rano i kaszkę wieczorem, w ciągu dnia jakoś
          gorzej, lubi nowe smaki i ma troche ulubioncy dań, tyle że po kilku łyżkach
          traci zainteresowanie i chce się bawić. A, no i od jakiś 2 miesięcy waga prawie
          stoi w miejscu...jakieś 300 gramów przybyło.
          Pozdrawiam Ciebie i Synka
          Ula
    • bazylea1 Re: 10 miesięcy-ile mleka dziennie? 10.01.04, 20:25
      mój synek pije raz dziennie z butli ok. 180ml mleka, 2 razy je kaszkę mleczną
      (rano ok 100, wieczorem 150). oprócz tego na podwieczorek czasem jogurt albo
      serek owocowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka