nadia14 Re: 10 miesięcy-ile mleka dziennie? 23.12.03, 22:23 Witam Chciałam się dowiedzieć ile mleka dziennie (ile butelek) dajecie swoim 10- miesięcznym pociechom. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
irma00 Re: 10 miesięcy-ile mleka dziennie? 27.12.03, 15:39 Hej, Moja Hania nie ma wprzawdzie jeszcze 10 miesięcy, ale już niedługo(11 stycznia) będzie miała i właśnie obliczyłam, że, mniej więcej oczywiście, je 500-650 ml mleka dziennie. W jakiś 80 procentach jest to moje mleko (odciągnięte)i podane z butelki. Pozdrawiam :) Aga, mama Haneczki Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: 10 miesięcy-ile mleka dziennie? 09.01.04, 23:26 Moja mała alergiczka ma 9,5 miesiąca. Wypija 5 razy dziennie po 200 ml mleka sojowego. Oprócz tego tylko słoiczek "marchewki z ziemniakami". Odpowiedz Link Zgłoś
umargos Re: 10 miesięcy-ile mleka dziennie? 10.01.04, 03:02 Hmm...moje dziecko je dwa razy dziennie kaszkę - 200 ml mleka + 2 łyzki kaszki i raz dziennie twarożek/jogurt/serek ok. 100 ml (+ np pół banana, lub inne owoce). Moze to nie duzo (mleka), ale poza tym zjada ok. 2/3 duzego słoiczka zupki lub dania i pół słoiczka deseku (owoce)..i nijak nie moge wmusić nią więcej czegoś konkretnego..zgadza sie na chrupki kukurydziane i ew. coś z mojego talerza.. Pozdrawiam Ula Odpowiedz Link Zgłoś
zuzior Do Umargos :-) 10.01.04, 14:37 Moj maly ma skonczone 9 mies pije tez ok 400 ml mleka, 3/4 zupki duzej, pol deserku i nic wiecej. Ma uczulenie po bananach, mleko pije Bebilon pepti, czasem z kaszka, ktora lubi tak sobie. Ile wazy Twoja coreczka, moj wazy 7300, a urodzil sie wazac 3800. Jest bardzo ruchliwy i do tego niejadek. Pozdrawiam Cie i Twojacorecke. Zuzior Odpowiedz Link Zgłoś
umargos Re: Do Umargos :-) 11.01.04, 02:35 Moja córka waży w tej chwili ok. 8400. Urodziła sie z wagą 2930, ale w poczatkach 4 miesiaca nie ważyła 5. Wtedy zostało wprowadzone dokarmianie - dodatkowo do piersi, najpierw 1x potem 2x dziennie mieszanka i zupki. Przez prawie 3 miesiace była mocno motywowana do jedzenia (czyt. trochę zmuszana). W tej chwili waga jest ok, ale dziecko raczej z tych szczupłych, bo też bardzo ruchliwe, przy tym silne i dość mocno "umięśnione", bo wygląda na znacznie mniej niż waży (oceniałam przez porównanie z młodszą o 3 miesiące, o 1,5 kg cięższą i większą na długość dziewczynką, przy niej moje dziecko wygląda na kompletną chudzinkę a różnica wagowa nie jest porażająca). I ja nie moge powiedziec żeby Weronika była niejadkiem, bo ona je dość chętnie, ale bez problemu wciąga tylko kaszkę rano i kaszkę wieczorem, w ciągu dnia jakoś gorzej, lubi nowe smaki i ma troche ulubioncy dań, tyle że po kilku łyżkach traci zainteresowanie i chce się bawić. A, no i od jakiś 2 miesięcy waga prawie stoi w miejscu...jakieś 300 gramów przybyło. Pozdrawiam Ciebie i Synka Ula Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: 10 miesięcy-ile mleka dziennie? 10.01.04, 20:25 mój synek pije raz dziennie z butli ok. 180ml mleka, 2 razy je kaszkę mleczną (rano ok 100, wieczorem 150). oprócz tego na podwieczorek czasem jogurt albo serek owocowy. Odpowiedz Link Zgłoś