maniaczytania 06.08.12, 18:47 z glowna bohaterka Agatha Raisin. Tom I nabylam dzis w kiosku za 4,99zl (zdaje sie, ze juz troche polezal, bo od dzis w sprzedazy rowniez tom nr 2, juz za 13,99zl). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk3377 Re: nowa seria kryminalow 06.08.12, 20:19 widzialam juz dawno reklamy. nie wkręcam się w to Odpowiedz Link
maniaczytania Re: nowa seria kryminalow 06.08.12, 20:26 ja pobieglam po to po przeczytanej dzis recenzji na blogu Prowincjonalnej Nauczycielki Jak mi sie pierwszy spodoba, to pewnie kupie i nastepne Odpowiedz Link
anetapzn Re: nowa seria kryminalow 07.08.12, 09:29 jk3377 napisała: > widzialam juz dawno reklamy. nie wkręcam się w to Ja też zrezygnuję, ponad 10 zł. za kolejne tomy to troche za dużo. Odpowiedz Link
maniaczytania Re: nowa seria kryminalow 07.08.12, 21:47 a ja jestem w polowie i chyba jutro zamowie sobie prenumerate, wtedy koszt nastepnych to 10 zl (dostawa gratis). Odpowiedz Link
anetapzn Re: nowa seria kryminalow 08.08.12, 08:13 maniaczytania napisała: > a ja jestem w polowie i chyba jutro zamowie sobie prenumerate, wtedy koszt nast > epnych to 10 zl (dostawa gratis). Tak cię wciągnęło? A streść tak pokrótce. Odpowiedz Link
maniaczytania Re: nowa seria kryminalow 08.08.12, 18:54 poczekaj chwile az skoncze, bo jeszcze sie okaze, ze zakonczenie kicha Odpowiedz Link
nchyb Re: nowa seria kryminalow 09.08.12, 11:15 polecam zajrzeć do forum kryminalnego, gdzie o tę serię pytałam: forum.gazeta.pl/forum/w,33434,137674647,137674647,M_C_Beaton_Agatha_Raisin_i_.html pierwszy tom nabyłam, zaczęłam czytać. Bez większych zachwytów, ale i bez wstrętu. Czytadło, jak czytadło. Dla mnie w braku czegoś lepszego w danym momencie - może być. Lubuję się w angielskiej prowincji, z wierzchu gładkiej i milutkiej, wewnątrz aż gnijącej Miss Marple, Barnaby w Midsammer itd. Rasin mnie nie zachwyciła, ale cała otoczka tej sielsko-morderczej okolicy nie jest zła. Drugi tom jeszcze kupię i sama się przekonam co dalej... Odpowiedz Link
maniaczytania Re: nowa seria kryminalow 12.08.12, 15:56 jak na pierwszy tom jest w sumie dosc sprawnie napisana, tak, zeby za duzo nie odkryc, ale zeby zachecic do dalszego poznawania glownej bohaterki i okolicy, w ktorej mieszka. Agatha nie jest taka zla bohaterka, jak ja na forum kryminalnym przedstawiaja. Sama intryga glowna pierwszej czesci niezbyt skomplikowana, ale tropy dosc umiejetnie podsuwane. Calkiem ciekawe postaci poboczne - policjant Bill, pastorowa, wlasciciel gospody - wietrze potencjal rozwojowy Odpowiedz Link
nchyb Re: nowa seria kryminalow 13.08.12, 18:29 mnie zastanawia niesamowita zmiana bohaterki. Przebojowa, a wręcz agresywna baba z pr-u boi się starszej sąsiadki. Jakoś mętnie dla mnie taka odmiana wygląda, ale specjalnie mi nie przeszkadza... Odpowiedz Link
maniaczytania Re: nowa seria kryminalow 13.08.12, 19:33 wiesz, ona pod ta gruba skora skrywa gdzies tam potrzebe kontaktu z ludzmi, a tu ta sasiadka brr, sama bym jej nie chciala spotkac, chociaz ja bym jej pewnie takiego numeru jak Agatha nie wywinela Odpowiedz Link
maniaczytania Re: nowa seria kryminalow 13.08.12, 19:41 no, to zamowilam prenumerate, teraz pozostaje mi czekac na ksiazki, bo przyjda chyba od razu juz tomy od 2 do 4. Nchyb - jak przeczytasz wczesniej tego "... wrednego weterynarza" to daj znac Odpowiedz Link
maniaczytania Re: nowa seria kryminalow 15.08.12, 18:10 to jeszcze podrzuce linka do recenzji przy okazji reklamujac nowego malo jeszcze chyba znanego bloga (ale mysle, ze warto go zapisac ku pamieci): alaczyta.blogspot.com/2012/08/m-c-beaton-aghata-raisin-i-ciasto.html Odpowiedz Link
cape.horn Re: nowa seria kryminalow 16.08.12, 20:10 Słabe. Szkoda czasu i kasy. Główna bohaterka wcale nie jest zabawna. To raczej taki siermiężny babochłop bez grama taktu czy kultury. A intryga cienka bez pomysłu. Odpowiedz Link
maniaczytania Re: nowa seria kryminalow 16.08.12, 20:40 cape.horn napisała: > Główna bohaterka wcale nie jest zabawna. To raczej taki siermiężny babochłop bez grama taktu czy kultury. A to gdzies jakies wytyczne sa, ze kazda glowna bohaterka to musi byc zabawna? I ze musi byc delikatna, taktowna i kulturalna? O siermieznych babochlopach pisac nie wolno? Odpowiedz Link
nchyb Re: nowa seria kryminalow 18.08.12, 14:32 babochłop nie przejęłaby się pryszczem tak, by na umywalkę włazić, zmieniać żarówki i robić makijaż kamuflujący scenka zabawna, godna naszej Chmielewskiej... Jednak tom 3 kupię na 100 procent ... Odpowiedz Link
maniaczytania Re: nowa seria kryminalow 18.08.12, 15:10 czy to znaczy, ze jestes juz po lekturze drugiego? Odpowiedz Link
nchyb Re: nowa seria kryminalow 19.08.12, 10:41 no właśnie ta scenka w drugim tomie jest Odpowiedz Link
moleslaw Re: nowa seria kryminalow 21.08.12, 08:38 Kupiłam pierwszy tom ale jeszcze nie przeczytałam, wy serio czy tylko strasycie że słaba? Odpowiedz Link
maniaczytania Re: nowa seria kryminalow 21.08.12, 20:49 moleslaw napisała: > Kupiłam pierwszy tom ale jeszcze nie przeczytałam, wy serio czy tylko strasycie > że słaba? Eee, a kto straszyl? I Nchyb i mnie sie podobalo Odpowiedz Link
nchyb Re: nowa seria kryminalow 22.08.12, 09:42 no pewnie, ze do przeczytania. Na półce z napisem arcydzieła nie postawię, ale sympatyczne chwile przy tych książeczkach czasem spędzę Odpowiedz Link
nchyb Re: nowa seria kryminalow 07.02.13, 16:16 uprzejmie zawiadamiam, zę tej samej autorki inna seria w połowie lutego się pojawi. Odpowiedz Link
maniaczytania Re: nowa seria kryminalow 07.02.13, 18:16 wiem, wiem zamowilam prenumerate drugiej 'transzy' Agathy i z pierwsza partia przyjsc powinien pierwszy tom Hamisha Odpowiedz Link
nchyb Re: nowa seria kryminalow 07.02.13, 20:28 no właśnie o Hamisha mi chodzi. Zapytałam o niego na Kryminałam i już mi SiostraPelagia zdradziła, ze to o leniwym, hodującym kury - policjancie będzie. Zapowiada się ciekawie, w gazecie dziś zauwazyłam, że 18 lutego ma być, 4,99 pierwszy tom. Kupię na pewno Odpowiedz Link