Gość: dzik IP: *.icpnet.pl 14.08.06, 14:19 chętnie wysłucham opinii o zaocznej anglistyce w Wyższej Szkole Języków Obcych w Poznaniu. z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: *7* Re: WSJO - jak jest? IP: *.icpnet.pl 14.08.06, 17:22 Przeszukaj forum na www.ang.pl - a bedziesz miec lektury na pare dni... Odpowiedz Link Zgłoś
pomoc10 Re: WSJO - jak jest? 19.08.06, 15:30 a jak jest? na www.ang.pl aż się roi od niepochlebnych opinii...jest aż tak źle?!?!?!? ja jednak proszę o opinię... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: WSJO - jak jest? IP: 213.17.200.* 21.08.06, 13:37 czesc! swego czasu czytalem fora o szkolach jezykowych (o wszystkich, ktore oferuja licencjat z anglistyki) i jaki wniosek - "wszystkie uczelnie sa do niczego", wybralem wlasnie WSJO i nie zaluje, duzo nauki i stres na sesji, PNJA zabija :) ale dzieki temu czuje, ze studiuje, a nie ze jestem w szkolce niedzielnej! co do opini na forach to zauwazylem zaleznosc, ze odzywaja sie najczesciej ci rozgoryczeni, zeby ponarzekac, sam odwiedzilem 2 szkoly prywatne osobiscie: wroclaw i poznan, wybralem poznan (na UAM sie nie dostalem). na obiektywnosc wypowiedzi nie licze juz na forum bo malo kto byl w kilku uczelniach, zeby sie autorytatywnie wypowiedziec. pozdrawiam z korytarza wsjo jasiek Odpowiedz Link Zgłoś
kika019 Re: WSJO - jak jest? 23.08.06, 22:42 Hej.Ja teraz zacznę studiować na drugim roku ale najpierw czeka mnie poprawka...Jesli studiowanie języka angielskiego jest tym co lubisz to nie bedziesz zawiedziona bo poziom jest wysoki(oczywiście nie aż taki jak na UAMie).Ja mam przynajmniej wrazenie ,że pieniadze ,ktore wydałam na tą szkołę się niemarnują.Jesli chcialabyś o cos jeszcze zapytać to zlap mnie na GG 6857080 Odpowiedz Link Zgłoś
niunia9615 Re: WSJO - jak jest? 24.08.06, 11:03 Nie!!!!!!!!!!!! skonczylam tę szkołe!! ździeracze kasy i tyle!!! w zeszlym roku sie obronilam ale po jakich trudach! wczesniej juz chcialam zrezygnowac ale umowa jest tak skonstruowana ze nie mozesz odejsc bo musisz placic za nast. rok!!!!Material na zajęciach np. z gramatyki praktycznej, czy komunikacji nie są adekwatne do poziomu egzaminu. Kto inny cie uczy, kto inny sprawdza test!! masakra.szczerze odradzam.ktos wyzej napisal mądrze-pnja zabija!!!musisz miec prawdziwą milosc do języka by to przezyc. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia9615 Re: WSJO - jak jest? 24.08.06, 11:06 aaaa i do tego dochodzą problemy z obroną!!! musisz sie niezle nastarac zeby sie obronic. PNJA- jest to blok skladający sie z 4 przedmiotow-obejmuje to 1 egzamin. Tylko wybrancy go zdają. Knyf polega na tym ze nie mozesz z tego bloku zajęc wziąśc warunku - tylko powtarzac rok! powtarzam -WSJO: strata kasy, czasu i nerwów! moge polecic inne szkoly. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajunia Re: WSJO - jak jest? IP: 212.160.185.* 30.08.06, 23:12 a po drugie zobacz ile tam jest pierwszorocznych a ile reszty rocznikow hehe to mowi samo za siebie kazdy sie smieje ze w 3 letniej szkole uczy sie 6 lat:P:P szkola zalosna i wogole ale nic juz nie zrobisz :):) wspomnisz moje slowa za jakis czas, heehwycofaj sie poki nie jest za pozno bo bedzie to najgorszy wybor w twoim zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: WSJO - jak jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 14:22 Zgadzam sie z wszystkim co było tu napsiane o WSJO. Jęsli masz ochote zmarnowac rok i nie małą kase to idź do tej skzoły... Poziom zajęc w czasie roku raczej nie zachwycający,za to PNJ...to juz inna historia... Na PNJN wydaje ci sie,ze przez ten rok nic sie nie nauczyłas kosmos... Wykładowcy cały czas powtarzają,ze w porównaniu do UAMU to tutaj poziom jest niziutki.. Wykładowcy sa niekompetentni,niby wykładowcy z UAMU tylko,ze spytajcie kogos z filologii na uamie,czy słyszał o którymś z wykładowców..dzwinym trafem nikt. Sami wykładowcy mówia,ze jesli przyszedł tu ktos dobry,to niczego nowego sie nie nauczy. Na pierwszy rok przyjmuja tłumy a juz na drugim i trzecim z całego roku zostają jedna góra dwie grupy. Na waszym miejscy zaczęłabym robic jakis certyfikat,bo widaomo,ze czegoś sie nauczysz i masz tego potwierdzenie a tu wyrzucasz pieniadzew błoto. Bo na PNJN ulewaja nawet dobre osoby,gdy przyjma nadmiar na pierwsyz rok.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykladowca Re: WSJO - jak jest? IP: *.icpnet.pl 17.09.06, 17:17 dla Twojej inforamcji ( i wszystkich tutaj przesiadujacych) WSJO jest jedna z NIEWIELU szkol niepublicznych, ktora kladzie nacisk na NAUKE.chcialo sie ptzyjsc na uczelnie prywatna i z racji tego, ze edukacja platna, baczki zbijac. NIC w zamian.poza pieniazkami, ktore ( zdaniem wiekszosci) moga zalatwic papierek. Nie tedy droga moi mili.Polecam WYLACZNIE tym, ktorzy chca sie wielu rzeczy nauczyc.nie kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: WSJO - jak jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 15:31 Drogi wykładowco.. "Chciało sie przyjść",by czegoś sie nauczyć. Jeżeli chodzi o szkoły niepubliczne kładzące nacisk na nauke,to jeżeli własnie WSJO ma być przykłądem jak wiele mozna sie nauczyc na prywatnej uczelni,to cieszę sie,że jestem juz na państwowej uczelni:))) Gdybym chciała "baczki zbijać" to wybrałabym tańszą szkołe! Jezeli ktoś naprawde chce sie nauczyć języka polecam szkoły,które mają renome i od wielu lat potwierdzają,ze mozna zdobyc tam wiedzę. Jesli jdnak nie dostaliście sie na wymarzony uniwerek,to zróbcie lepiej certyfikat z języka (polecam Studium Języków Obcych przy Fundacji Uniwersytetu A. Mickiewicza www.sjo.poznan.pl,mozna tam zrobić m.in. TOEFL) Wykładowcy będę zachwalali WSJO jak tylko mogą,bo z tego mają pieniazki..gdy studentów nie będzie to i praca sie skończy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykladowca Re: WSJO - jak jest? IP: *.icpnet.pl 29.09.06, 10:22 dla Pani informacji, mam do czynienia ze studentami WSJO piaty juz rok i ( o zgrozo!)nie robia absolutnie zadnej tajemnicy z tego, ze przychodzac tutaj liczyli wylacznie na papier bez jakiegokolwiek wkladu wlasnego ( czyt.nauka) Wbrew pozorom, pieniazki, jakie zarabiamy sa marne, tak wiec ,nie mam zadnego interesu w tym, by naklaniac potencjalnych studentow do nauki we wsjo.nie jest to jedyne zrodlo moich dochodow, znacznie lepsze pieniazki mam z kursów.probuje jednak obalic mityczne przekonanie spoleczenstwa w Polsce, iz szkoly niepubliczne sa wylacznie dla "tuków".pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnesh Re: WSJO - jak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 18:06 Skonczylam WSJO w tym roku. Prawda jest, ze wielu studentow liczy na zdobycie papierka przy minimalnym wysilku z ich strony, stad znajduja sie pozniej ,,rozczarowani'' wypisujacy na roznych forach jak to ,,niesprawiedliwie zostali potraktowani''. I prawda jest to, ze jak ktos sie uczy, ma ambicje i troche troche rozumku to WSJO skonczy, dostanie sie na uzupelniajace czy to dalej na WSJO czy UAM-ie... i problemow ze znalezieniem pracy tez miec nie powinien. Bzura jest, ze wszyscy studenci szkol prywatnych to ,,tuki'' ale jakas jest w tym prawda, ze najdluzej studiuja i narzekaja wlasnie ci, ktorych natura nie obdarzyla olsniewajaca inteligencja. To co nie olsniewa we WSJO natomiast to cala strona administracyjna, chwilami ma sie wrazenie, ze wlacznie z calym dziekanatem nikt nic nie wie... a i z tego co wiem, zdarzaja sie studenci ,,na specjalnych warunkach'' czyli co tu duzo mowic.. zdajacy egzaminy bynajmniej nie dzieki wiedzy... no ale tak zdarza sie i na uczelniach publicznych. Co jeszcze... ciekawie prowadzone cwiczenia... a studenci, w przeciwienstwie do tego, jak to wyglada na uczelniach publicznych maja troche do powiedzenia w kwestii prowadzacych przedmioty, mozna na przyklad zdecydowac sie na ITS (Indywidualny Tok Studiow). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki ktosiek Re: WSJO - jak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 22:41 rozumiem, ze Wy chciałyście zapłacić i żeby bez egzaminu Wam najlepiej same 5 wpisali :) bardzo ciekawa teoria :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: WSJO - jak jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 11:29 Byłam na WSJO.... moge powiedziec tylko tyle,zależy im tylko na kasie... jka masz zbędne 5ooo i chcesz je wyrzucić na beznadziejna rzecz to polecam WSJO. Serdeczne współczucia dla wszystkich studentów pierwszego roku WSJO...po tym roku zrozumiecie dlaczego.... Odpowiedz Link Zgłoś