Dodaj do ulubionych

pytanie do użytkowników plusa

IP: 89.231.148.* 22.03.10, 14:17
witam,

od pewnego czasu na dwóch niezależnych telefonach mam problem z gubieniem zasięgu. Zastanawiam się, czy to kwestia samych aparatów telefonicznych, czy też może z samą siecią? Czy macie podobne problemy?

Będę wdzięczny z odpowiedzi :]
Obserwuj wątek
    • Gość: jak to Re: pytanie do użytkowników plusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.10, 14:33
      jak to problem z gubieniem zasięgu ???
      przecież u twojego operatora gubi się zasięg bez problemu ;)
      • Gość: r Re: pytanie do użytkowników plusa IP: 89.231.148.* 22.03.10, 14:38
        dzięki, niemalże rzeczowa odpowiedź ;]

a coś więcej? :]
        • Gość: :PPP Re: pytanie do użytkowników plusa IP: *.chelmno.mm.pl 22.03.10, 23:07
          Plus Ciągle traci zasięg:///
          • Gość: alex Re: pytanie do użytkowników plusa IP: *.tvgawex.pl 22.03.10, 23:23
            a propo +sa jestem użytkownikiem od nastu lat możesz zwięzlić swoje
            problemy! może występuje problem z konfiguracją telefonu??????
            • Gość: x Re: pytanie do użytkowników plusa IP: 109.243.204.* 23.03.10, 14:52
              ja mieszkam w Klamrach i zeby porozmawiac musze wyjsc z domu,ciagle
              trace zasieg.Bedac w chelmnie nie zdazylo mi sie.ale z pewnoscia tak
              jest tez z pewnoscia.
    • Gość: Łukasz Re: pytanie do użytkowników plusa IP: *.torun.mm.pl 23.03.10, 18:34
      Witam,
      jeżeli macie problemy z zasięgiem to może być to spowodowane:
      - wadą aparatu telefonicznego,
      - wadą karty SIM,
      - wadą sieci.

Jeżeli aparat jest sprawny to proponuje sprawdzić kartę SIM, ale wątpię aby w
      Chełmnie którykolwiek z salonów partnerskich sieci komórkowych miał tester do
      kart. Takie urządzenia najczęściej posiadają salony formowe (w przypadku Plusa
      najbliższy salon formowy, czyli prowadzony bezpośrednio przez Polkomtel S.A.
      znajduje się w Bydgoszczy). W przypadku błędów na karcie SIM można je naprawić
      albo wymienić kartę na nową (oczywiście z zachowaniem dotychczasowego numeru
      telefonu). I wreszcie ostatnia możliwość to brak zasięgu/słaby zasięg sieci w
      danym rejonie. W tym przypadku proponuję złożyć pisemną reklamację do Operatora
      sieci.

PS. Nie pracuję w Polkomtelu ale dla konkurencji - PTK Centertel (operator sieci
      Orange).

Pozdrawiam :)
    • onlymnb Re: pytanie do użytkowników plusa 30.03.10, 16:27
      też mam ten problem:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka