IP: *.tvgawex.pl 18.11.10, 17:33
opoznienia z wyplata swiadczen rodzinnyh i pielegnacyjnego wie ktos czemu tak jest
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: mops IP: *.182.119.126.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.11.10, 17:56
      ponieważ miasto nie ma pieniędzy na wyłożenie na wypłaty i dopiero 25 i 26 każdego miesiąca bedą wypłaty a na konto 27 jak dostaną pieniądze z rządu.tylko że nigdzie indziej nie mają takich problemów np w grudziądzu czy toruniu wypłaty były normalnie do 15-go
      • Gość: kolo Re: mops IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 18:44
        OBY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ!A KOMU?OCZYWIŚCIE KOLESIOM>
        • Gość: CCH Re: mops IP: 89.231.151.* 18.11.10, 19:13
          Zasiłki ciągniecie, niby biedni ale INTERNET jest. Pewnie na wóde zabrakło.
          • Gość: 20-latka. Re: mops IP: *.centertel.pl 19.11.10, 12:42
            Żałosne , jakim prawem masz czelnośc obrażac ludzi tu , ktoś po prostu zapytał , czemu nie ma wypłacanych świadczeń , a tu od razu o Internet ktoś się czepia , kretyn się znalazł co będzie oceniał , co ma piernik do wiatraka ?
            Boże co za ludzie !Poziom równa się zero .
            Ja również czekam na zasiłek pielęgnacyjny i mam internet a nawet dwa, a jakby dobrze policzyc to i trzy ! I wcale nie jestem biedna i nie strugałam biednej na komisji ! a zasiłek pielęgnacyjny mi przysługuję ! I wcale nie piję wódy jak to określiłeś !
            ...
            • Gość: do 20-lataka Re: mops IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 14:13
              no to pewnie "samotna matka"jesteś
              żyjesz na kocia łapę a na dzieci z mopsu zasiłki ciagniesz
              wstydż się, taka młoda jak wnoskuje z nicku, a tak cwana
              weż sie za uczciwa pracę a nie zyjesz z naszych podatków
              i jeszcze sie tu rzucasz ;)
              • Gość: cch Re: mops IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 16:42
                popieram w 100%
                • Gość: CCH Re: mops IP: 89.231.151.* 19.11.10, 19:41
                  klientela MOPS do roboty - kobiety do sprzątania, chłopy do czyszczenia rowów bo znowu powódź będzie. Chcecie kase - trzeba na nią zapracować, tak jak pracuje codziennie po 10 godzin od poniedziałku do piątku (często do soboty), by wyzywić rodzine. Koniec na ten temat.
                  • Gość: Ja Re: mops IP: 46.113.200.* 19.11.10, 20:45
                    Ciekaw jestem cwaniaczki dlaczego wszystkich wrzucacie do jednego garnka nie wszyscy kombinują z tych którzy pobieraja zasiłki , są też ludzie którzy dostają pieniadze z funduszu alimentacyjnego ponieważ tatusiowie jak tez i mamusie po prostu nie płaca alimentów na swoje dzieci . Wiec moze tak byście napietnowali tych którzy nie płacą alimentów co?
                    • Gość: ktoś Re: mops IP: 188.33.26.* 20.11.10, 11:40
                      Czytając wasze głupoty śmiać mi się chce !
                      Sama pobieram zasiłek .... A po zasiłki nie chodzą tylko ci biedni czy tzw "pijaczki " !!1
                      Każdy ma prawo do zasiłku jeśli mu się przysługuje.
                      A wy zaraz z igły widły robicie ! To żaden wstyd i na pewno nikt nie bierze pięniędzy na "wódeczkę"
                      Bo jest dużo rodzin i matek które potrzebuja je na inne wydatki !!
                      • Gość: do ktoś Re: mops IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 11:57
                        np na opłacenie abonamentu za internet?
                        ja muszę sam na to zapracować,
                        a mój sąsiad zawsze w dzień w którym
                        pobiera zasiłek wraca do domu pijany
                        i w dodatku taksówką...a co...stac go:)
                        • Gość: ktoś Re: IP: 188.33.26.* 20.11.10, 12:16
                          Alę w tym momencie nie powinno Cię interesować co inni robią z pieniędzmi !!
                          I nie bądź taki do przod bo i Ty możesz kiedyś sięgnąć po pomoc i co ?! wtedy też będziesz tak się wymadrzał ??
                          I nie oceniaj się za wysoko !
                          • Gość: do ktoś Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 13:23
                            no widzisz zamiast siedzeć tu na forum
                            i wypisywać bzdety to weż sie za pracę
                            nie bedziesz wtedy musiał/a wyciągać ręki
                            po jałmużnę w postaci zasiłku od mopsu,
                            a kto na co wydaje te pieniadze to jak najbardziej moja sprawa
                            bo sie do tego dokładam i nie mam zamiaru dokładac sie do chlania
                            czy internetu,niech te zasiłki będa dla tych NAPRAWDĘ potrzebujacych
                            a nie dla naciagaczy....bo nawet jakby mogli pracować to po co ?
                            przeciez z mopsu sie należy
                            • Gość: ktoś Re: IP: 188.33.110.* 20.11.10, 14:44
                              No więc ... Nie będę Ci się tłumaczyć z tego czy pracuję czy nie !
                              Widzisz mi akurat się przysługuje zasiłek więc z niego korzystam ...
                              A Ty tez spróbuj może będziesz mieć czy miała miej kompleksów i nie będziesz musiał/a pozostawiać śladu po sobie na tym forum i wątku ...!!
                              Więc zajmij się swoimi sprawami I nie filozofuj tu kto ma korzystać a kto nie i nie obrażaj ludzi swoją osobą !!
                              Bo może być tak ,że kiedyś i Ty wylądujesz na dnie i będziesz musiał sięgnąć rękę po jałmużnę co Ci tego nie życzę....
                              Więc jeszcze raz zajmij się sobą !
        • zlodziejaszekl Re: mops 20.11.10, 22:26
          Madrale za chwile zabraknie kasy w rzadzie i skad wtedy beda mieli na wyplaty dla was?
          • Gość: xhaos Re: mops IP: 212.183.140.* 21.11.10, 20:10
            wiekszosc z podopiecznych nawet jak ma możliwosc pojsc do pracy to nie pojdzie bo za najnizsza krajowa to nie beda pracowac, albo do pracy za daleko, albo tego nie beda robic bo to nie praca dla nich, a my zapier..... na nich, i nie denerwuj sie tu jak zapomogi z mopsu dostaja wiecej niz uczciwie pracujacy ciezko czlowiek....
            bo co bo mu sie nalezy, zastanawiam sie czasem ze wiekszosci z tych ludzi nie wstyd, bo sa zdolni do pracy tylko im sie nie chce.........
            nie mowie ze kazdemu, ale z wiekszoscia przypadkow tak jest, niestety
            • Gość: Obserwator* Re: mops IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 21:10
              Większość rozpalonych tu głów nie wie o czym pisze.Jak czyta się te niektóre wątki to
              traci się wiarę w człowieka.Obserwując zwierzęta to bardziej się szanują,przynajmniej
              niektóre.Czy naprawdę jeżeli ktoś rzuci jakiś temat to zaraz musi odezwać się jakiś człeczyna
              który wygłasza jakieś swoje filozofie poparte epitetami?.Z drugiej strony jest to również
              przykład że internet dotarł również do samego dna nizin społecznych,można powiedzieć dna.
              To jest dopiero postęp.
              • Gość: okoop Re: mops IP: *.tvgawex.pl 22.11.10, 09:42
                W Chełmnie nie ma szans na pracę ponieważ każdy ja szuka nawet do interwencyjnej jest tulu chętnych i to porzadnych ludzi wiec każdy się ratuje jak może ....
                A tu zaraz komentarze bo ktoś korzysta z mopsu .
                Kożysta ten komu się należy świadczenia rodzinne i alimentacyjne odbiera duzo osób więc nie wiem do czego chcecie nawiązać ??
                ......................
                • Gość: PB Re: mops IP: 178.56.119.* 22.11.10, 11:23
                  z MOPs-u pobieram zasiłek pielęgnacyjny - bo mam chare dziecko. Takich jak ja - osób jest bardzo wiele - zasiłek należy się niezależnie od dochodu, a pieniążki nie leżą na ulicy i wydatków każdy ma dużo - tym bardziej jeżeli dziecko wymaga szczególnej opieki. Więc proszę nie obrażać wszystkich "klientów" Mops-u. A z drugiej strony to faktycznie przykre i krępujące - jesli trzeba tam iść - nawet jeśli jest to raz na rok .
                  • Gość: do PB Re: mops IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 11:29
                    ale tu nikt nie obraza ludzi uczciwych ktorym sie
                    zasiłek jakikolwiek nalezy
                    tu sie pietnuje tych cwaniaczków,te pseudo-samotne matki,itp itd;)
                    • Gość: ktoś Re: mops IP: *.tvgawex.pl 22.11.10, 12:29
                      W czym jest coś nie uczciwego być samotną matką ??
                      Różnie się dzieje w związkach !! Nie każda samotna matka daje sobie rady z wychowywaniem dziecka a tym bardziej z wyzywieniem je i to żaden wstyd jest dostać zasiłek na dziecko !
                      Tylko to Chełmno sto lat za murzynami ... Bo jak ktoś korzysta z pomocy to nie wiadomo kim jest !!
              • Gość: do obserwator Re: mops IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 11:26
                prawda?tak wyglada dno?
                pławisz sie juz w nim?skoro wszystko o nim wiesz:)
                • Gość: 20-latka Re: mops IP: *.centertel.pl 22.11.10, 18:19
                  Nie jestem samotną matką! nie zyje na kocia lapę! nie mam dzieci ani męża ani faceta ! . Studiuję , pracuję a zasiłek mam bo jestem osoba niepelnosrpawną i tyle na ten temat!
                  • Gość: do 20-latka Re: mops IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 19:46
                    wiec jeżeli temat Cie nie dotyczy po co się wychylasz?
                    tu sie nie pisze o tych uczciwie pobierajacych zasiłki
    • Gość: Ina Re: mops IP: *.ds.pg.gda.pl 29.11.10, 19:45
      Od razu zaznaczam, że nie kieruję mojej wypowiedzi do: NAPRAWDĘ samotnie wychowujących dzieci, NAPRAWDĘ chorych, NAPRAWDĘ w trudnej sytuacji życiowej. Doskonale rozumiem, że w życiu może potoczyć się różnie, ale... No właśnie jest to ale. Kiedy widzę przychodzącą po zasiłek kobietę w wieku produkcyjnym, zdrową to zalewa krew. Oczywiście taka pani ma "zrobione" paznokcie i włosy, perfekcyjnie nałożony makijaż (nie będę mówić o estetyce, ale widać, że poświęciła na to czas) i schludne ubrania. Tak więc ma dużo wolnego czasu, nie ma piątki małych dzieci bo nie zdążyłaby tego wszystkiego na siebie nałożyć. Ale taka pani nie zrobi nic, żeby na swoje solarium i tipsy zarobić. Bo po co: trzeba by pokończyć jakieś kursy, być może dojechać gdzieś do pracy, być może pracować za średnią krajową. A tak: pieniążki na nią są, na dzieci są, obiadki w szkole również dostaną, na podręczniki dofinansowanie też się znajdzie, z mieszkania nie eksmitują, bo dzieci, telewizora i komputera komornik nie zabierze, bo potrzebny do życia. Za to mają mnóstwo wolnego czasu do prowadzenia się po Grudziądzkiej :) i oczywiście do narzekania, że pracy nie ma, że to, że tamto. Niektórzy nie wyrwali się mentalnie z komunizmu, gdzie wszystko musiało zapewnić państwo. Zarabiam niemało, ale to nie dlatego, że ktoś chodził za mną i prosił żebym u niego pracowała. Nie miałam także żadnych "znajomości" ani bogatych rodziców. I doskonale wiem, ile poświęceń to wymaga i nie każdy jest na tyle odpowiedzialny, żeby na to poświęcenie się zdobyć. Ale ludzie, doprawdy, nie wymagajcie, że całe życie ktoś będzie na Was zarabiać i dawać Wam coś za nic. Nauczcie się, że nie ma nic za darmo i trzeba najpierw dać coś od siebie.
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka