Dodaj do ulubionych

Inspekcja Pracy

IP: *.chelmno.mm.pl 09.02.11, 17:37
czy miał ktoś doczynienia z inspekcja pracy??
Obserwuj wątek
    • Gość: vw Re: Inspekcja Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 15:34
      tak miałam. Co by Pani chciała wiedzieć?
      • Gość: kasia Re: Inspekcja Pracy IP: *.chelmno.mm.pl 10.02.11, 21:32
        z jakimi problemami można się zwrócić pracując w sklepie spożywczym??
        • Gość: vw Re: Inspekcja Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 22:22
          Właściwie nieważne gdzie się pracuje. Każde naruszenie Prawa Pracy może (i powinno) być zgłoszone. Jeśli jest Pani poniżana, wyśmiewana (mobing), jeśli pracodawca nie wywiązuje się z umowy, jeśli nie daje wypłaty na czas, jeśli nie daje całej sumy, jeśli Pani nie wie czy jest zgłoszona do ZUSu, jeśli warunki w jakich Pani pracuje są niezgodne z przepisami itp.
          Proponuję zapoznać się z Prawem Pracy (można je ściągnąć w formacie PDF za darmo) i sprawdzić czy pracodawca wypełnia obowiązki i czy nie narusza praw pracownika.
          Inspekcja Pracy wtedy robi kontrolę u takiego pracodawcy. Nie musi się Pani zgadzać na ujawnienie swoich danych i swoich zeznań. W piśmie IP powiadomi Panią co zostało skontrolowane. Jeśli się Pani zgodzi na ujawnienie swoich danych i swoich zeznań, kontrola będzie dokładniejsza i otrzyma Pani odpowiedź na swoje zarzuty względem pracodawcy.
          Chciałabym zaznaczyć, że IP są bardzo pomocni i życzliwi. Odsyłał do ich strony internetowej.
    • Gość: popi Re: Inspekcja Pracy IP: 89.231.150.* 11.02.11, 16:07
      nieeee
      • Gość: vw Re: Inspekcja Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 21:28
        widzę że ktoś tu miał lepszy kontakt z IP...?
    • Gość: jadźka Re: Inspekcja Pracy IP: *.tvgawex.pl 14.02.11, 23:24
      jo ja miałem, pochlalimy wódeczki , zagryźli ogóreczkiem, doprawili grzybkami, potem co przyjarali i przycuplimy .
    • Gość: kasia Re: Inspekcja Pracy IP: *.182.106.123.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.02.11, 14:32
      to taka lipa , inspekcja pracy , dzwonia do właściciela i umawiaja sie na wizytę , a w nocy sie wszystko przygotowuje, tj. listy płac. obecności oraz fartuszki i satnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka