Dodaj do ulubionych

Umierające miasto Chełmno

IP: *.chelmno.mm.pl 12.01.14, 18:47
Po powrocie do mojego rodzinnego miasta stwierdzam że gorzej być tu już nie może. Panie burmistrzu. Jeśli chcemy żeby w tym mieście chcieli mieszkać ludzie to na pewno nie w taki sposób że nic tu się nie dzieje. Co to za chory pomysł że festiwal orkiestr dętych ma być co 2 lata. No tak bo przecież w Chełmnie jest więcej starszych ludzi niż młodzieży.Bo te miasto się wyludnia z młodzieży która jeszcze chciała by coś zrobić w tym smutnym mieście Patrząc nawet na noc sylwestrową. Nikt nie wymaga fajerwerków za 5000 zł , ale żeby nawet odliczania nie było? Na odliczanie pieniędzy chyba nie trzeba.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tak Re: Umierające miasto Chełmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.14, 19:13
      I żeby się chciało CHCIEĆ ...
      może rutyna, może wypalenie zawodowe,
      W każdym razie ja się zawiodłem na dokonanym przed laty wyborze.

Pozdrawiam zatroskanych o Chełmno
    • Gość: miś Re: Umierające miasto Chełmno IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.14, 19:13
      Witam ! Tak to prawda. Nasze miasto powolutku umiera. Jest smutne , szare i nie widać światełka w tunelu na pozytywne zmiany.
      Młodzi ludzie uciekają do większych miast nie tylko za pracą lecz w pogoni za normalnym kolorowym życiem. Nasze władze nic nie robią a co gorsze nie zamierzają w przyszłości nic robić aby zachęcić młodych ludzi do pozostania w Chełmnie.
      Duże wsie dążą do zdobycia praw miejskich a Nasze miasto robi w tył zwrot i zamienia się w wieś
      • Gość: wiola Re: Umierające miasto Chełmno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.14, 20:34
        Chełmno niestety traci na jakości. Obskurne szare pekajace kamienice..... zero atrakcyjnosci miasta. To ze rynek jest odnowiony to tylko kropla. Reszta szara bura i ponura. Władze nic nie dbaja o miasto.
        • Gość: przemyk Re: Umierające miasto Chełmno IP: *.chelmno.mm.pl 12.01.14, 21:05
          Jaka wladza takie miasto, wladza ma nas w d...e.
          • Gość: No Re: Umierające miasto Chełmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.14, 21:42
            Wydaje mi się, że nawet najlepsza huśtawka sama się nie będzie bujać a co dopiero zapomniane miasteczko... a burmistrz zapowiadał, że się będzie jakoś bujać..a mogło być tak pięknie..
            • Gość: dany Re: Umierające miasto Chełmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 10:57
              Kazdy tylko pieknie gada i ch...a robi wazne ze ma ciepla posadke i kasa wplywa do kieszeni ze wszystkich stron.
              • Gość: Tak Re: Umierające miasto Chełmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 18:47
                Tak miasto zabytkow, zakochanych , urzednikow, bezrobotnych, emerytow i marketow .. taka smutna prawda mi się jawi
                • Gość: chelminiak Re: Umierające miasto Chełmno IP: 89.231.148.* 13.01.14, 18:57
                  Zmienmy dretwe wladze i zacznie sie bujac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka