Dodaj do ulubionych

Multimedia router zamiast modemu

IP: *.chelmno.mm.pl 27.04.14, 09:53
Witam serdecznie
Posiadam modem Thomson tcm420 w Multimedia
mtk.com.ua/hardware/upload/images/big/1300816156.jpg
za jego pomocą mam podłączonego kompa stacjonarnego... w drugim pokoju mam telewizor ze smartTV i WiFi, czy wymiana modemu kablowego na router załatwi sprawę, czy trzeba ponosić jakieś dodatkowe koszty, aby korzystać z neta na dwóch urządzeniach?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Multimedia router zamiast modemu IP: *.chelmno.mm.pl 27.04.14, 10:13
      U mnie link nie działa który podesłałeś.
      Z tego co się orientuję to jeśli bierzesz router od multimedi to płacisz im co miesiąc jakaś kwotę za wypożyczenia (jakiś czas temu to była kwota 10 zł).
      Lepiej się opłaca kupić samemu router i połączyć go do obecnego modemu (szybko się zakup zwróci). Polecam router-ki TP-link najlepiej 2 zakresowe zapewne Twój TV ma WIFI 5Ghz DLNA.
    • at31sta Re: Multimedia router zamiast modemu 27.04.14, 19:24
      W wielkim skrócie. Kupujesz nowy router (może być TP link - sam mam taki) i kabel sieciowy (o ile nie ma w komplecie z routerem). Wypinasz wtyczkę z kompa stacjonarnego i podłączasz do routera. Drugim kablem podłączasz router do kompa. Klonujesz MAC adres karty sieciowej do routera (router musi mieć ten sam adres co karta sieciowa w komputerze bo inaczej internet nie będzie działał). Konfigurujesz router na WiFI i wszystko działa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka