Dodaj do ulubionych

spacer po mieście

IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.14, 21:38
Wybrałem się dziś na spacer,taki spontaniczny, po zjedzeniu obiadku, po mieście.
Spacer spowodowany niejako tym,że masę znajomych mam z daleka i owi znajomi prosili mnie dawno już o kilka zdjęć z Chełmna. No to się wybrałem...

Fajnie,że Rydygier znowu został Mikołajem, taka tradycja już chełmińska,fajnie,że w miarę czysto na chodnikach i ulicach,i w parkach.
Świetnie,że nadal widać Wisłę,most i Świecie z Plant ....ale dlaczego nie widać ich z tarasu widokowego to już nie bardzo rozumiem. No wlazłem tam,jak każdy by wlazł,bo zamknięte nie jest i co??? Ano nic . Jedyne co widać to : Kościół Piotra i Pawła no i korony drzew w stronę Świecia.

Pytam wprost, czy o to chodziło władzom Miasta? No i ile to kosztowało?

Poszedłem też na Rynek,nieczęsto tam bywam z racji braku racjonalnych powodów, no tak -choinkę zobaczyłem bo spora jest,ale sławetna fontanna zniszczyła moją konstrukcję.
No nijak nie pasuje .
Ile kosztowała?

Dotarłem też do ogrodzenia,za którym stoją zameczki miniaturowe. Nie mam pojęcia ile to kosztowało,ale jest jedyną rzeczą,która zasługuje w tym mieście na pochwałę.

Obserwuj wątek
    • Gość: Esteta Re: spacer po mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.14, 22:31
      Niestety wizjonerów nam niebo nie zesłało i trzeba czekać następne lata. Nie wierze w żadne zmiany, pewno tylko pozorne, ci ludzi nie maja wg mnie wizji tego co robia, nie wiem czy robią dla robienia, czy dla wydawania kasy unijnej. Wg mnie nie dla efektu.
      A mogłoby być być tak pięknie a nie będzie ... takich " kwiatków " jest w Chełmnie więcej , niestety.
      Dlatego wkurza mnie jak tu przyjeżdżam i widze bezzesnownie wydane miliony... a powołanie kolejnych urzędników, wiceburmistrzów, czy jakby ich zwał to będzie wydawanie kolejnych pieniędzy. Ludzie bez wizji nigdy nie będą tej wizji mieli , a szkoda, myślałem ze po wyborach chociaż coś się tu u was zmieni. Albo się ma poczucie piękna, albo nie. Takie życie. I to jest smutne w Chełmnie.
      • Gość: No Re: spacer po mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.14, 22:38
        Nie wiem ile kosztował projekt remontu starówki, ale nikt się nie wysilił jak widzimy, jakościowo - standardowo, by nie powiedzieć, marketowo .
        Na te wydane miliony to słabiutko wyszło...
    • Gość: artek Re: spacer po mieście IP: *.87.17.98.dynamic.ip.windstream.net 08.12.14, 04:36
      Czy to wazne ile to kosztowalo i czy funkcjonuje tak jak powinno??? Wazne ze jest. Znaczy ze miasto cos robi, ale co, to sami juz to oceniajcie.
    • Gość: olo Re: spacer po mieście IP: *.chelmno.mm.pl 08.12.14, 06:38
      przecież juz dawno po wyborach :) ... jeszcze się taki nie urodził, by każdemu dogodził. No chyba, że za marudzenie i kręceniem kosem na wszystko jest przez celowe :D
      • Gość: Nie Re: spacer po mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.14, 20:21
        Nie chodzi o wybory, chodzi o mądre wydawanie kasy, rozliczanie kto za co odpowiada , co ma praca urzędnika w miescie związku z wyborami naprawdę nie wiem.
        A jest chyba jakiś nadzór inwestorski ze strony miasta????

Jest ktoś kto zatwierdza i wymysla te projekty .

Chyba pomysł fontanny , kiepskiego granitu czy wież nie spadł nam z nieba i nie wymyślił nam Św. Walenty ????

Ktos to chyba w urzędzie ogarnia razem i mówi - OK.

Obawiam się jak nie daj panie kupimy teren po jednostce co tam odaplą??? I za jaka kasę ??
        • Gość: chełminiak. Re: spacer po mieście IP: *.dynamic.mm.pl 09.12.14, 09:28
          Jak się wchodzi na rynek to się ma wrażenie ,że wyborów jeszcze nie było ponieważ facjaty co niektórych kandydatów jeszcze wiszą na słupach ,ja się pytam co robi straż miejska i niech przywoła do porządku osoby które mają zamiar pewnie tam straszyć do nowego roku a może nawet do przyszłych wyborów, amen.
          • Gość: Wróbelek Re: spacer po mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.14, 15:01
            Jak fruwam nad miastem to widzę niby naprawione mury dookoła a spękane znowu u góry strasznie, zimy mogą nie przeżyć. Fajnie , rozpadną się. Będzie można nowe pieniążki z Unii na drugi remont wziąć. W końcu to niczyje pieniądze, no nie wiem czyje mury, chyba unia tego nie kontroluje, bo by fuszerki nie przechodziły ćwir ćwir
            • Gość: Wieża Re: spacer po mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.14, 15:04
              To może po to wieża niewidokowa drewniana jest postawiona .
              Można z niej wykonawstwo remontu oglądać a dobrych widoków niestety brak.

.oj Chełmno taki spacer nieudany ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka