Dodaj do ulubionych

Licznik przedpłatowy

IP: *.tvgawex.pl 13.12.14, 18:52
Witam czy może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z doładowaniem prądu? Jestem nowym użytkownikiem takiego licznika.Sprawa wygląda tak że w umowie z energią mam cenę 0,3133 za kwh kupiłem prąd za 99,48(100 nie chciało przyjąć) i na paragonie dostałem tylko 152kwh w tym opłata stała 4,32+prowizja 2,56 Jak pomnożę te kilowaty z ceną umowy to wychodzi za 152kwh 47,621zł czy ja to żle naliczam?
Obserwuj wątek
    • Gość: energetyk Re: Licznik przedpłatowy IP: *.chelmno.mm.pl 14.12.14, 14:02

przeczytaj umowe dokladnie.
    • Gość: LOL Re: Licznik przedpłatowy IP: *.tvgawex.pl 14.02.17, 15:16
      energia czynna całodobowa
      opłata sieciowa zmienna całodobowa
      opłata jakościowa
      opłata OZE
      TO SĄ ZA ZUŻYCIE Kwh
      Opłata abonamentowa
      opłata sieciowa stała
      oplata przejściowa
      TO SĄ OPŁATY MIESIĘCZNE
      DO TEGO NIE NALICZYŁEŚ PODATKU, PRZECZYTAJ UMOWĘ DOKŁADNIE CO JESZCZE WCHODZI NIE MYŚL ŻE MAJĄC TAKI LICZNIK ZAPŁACISZ MNIEJ, JA ROZLICZAM SIĘ SAM PRZEZ INTERNET CO MIESIĄC,SPISUJE STAN LICZNIKA ZUŻYTYCH KW W ZESZŁYM MIESIĄCU ZUŻYŁEM 133 KW ZAPŁACIŁEM 93,73.........ACHA ŻEBY CI NIE PRZYSZŁO DO GŁOWY WKŁADAĆ DUŻĄ SUMĘ BO BĘDZIESZ MIAŁ DUŻO KW A PRZY NASTĘPNYM ŁADOWANIU ZABIERZE CI TE OPŁATY STAŁE MIESIĘCZNE I ZNOWU BĘDZIESZ ZDZIWIONY ŻE MASZ MAŁO KW ,POWODZENIA NIKT CIĘ NIE OSZUKAŁ ENERGA NIE OSZUKUJE
    • Gość: nmarzena Re: Licznik przedpłatowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.17, 15:18
      A licznik byl kupiony na raty, czy za gotowke. Jesli na raty w kazdym miesiacu przy pierwszym doladowaniu odlicznana jest rata, a reszte stanowi doladowanie. Ja taki licznik kupilam do mieszkania na wynajem na takiej wlasnie zasadzie, zatem prosze przeanalizowac umowe i zorietowac sie w jaki sposob rozliczany jest koszt licznika.
      • 1gembon Re: Licznik przedpłatowy 02.03.17, 12:12
        Kupiłam taki licznik spłacałam 3 lata przy doładowaniu kodem po 3 latach czyli 48 rat Zamieniam mieszkanie i co ? licznika energa nie chce mi oddać twierdząc że to ich własność i zabierają coś co ja kupiłam i spłaciłam JAK TAK MOŻNA CZY KTOŚ MIAŁ PODOBNIE ?
        • Gość: LOL Re: Licznik przedpłatowy IP: *.tvgawex.pl 03.03.17, 19:45
          bo ty nie licznik kupiłeś tylko za instalacje zapłaciłeś ,tam nie ma nic o własności ,nikt nie jest właścicielem licznika
          • 1gembon Re: Licznik przedpłatowy 05.03.17, 20:38
            Jak nikt skoro płacę 200zł za zainstalowanie licznika czyli podłączenie i co miesiąc płacę 20zł ratę za licznik + doładowanie energi, to znaczy że kupiłem/spłaciłem licznik i jest moja własnością - dlaczego energa ma go zabrać jak zmieniam mieszkanie i co innym go sprzedadzą
          • 1gembon Re: Licznik przedpłatowy 17.03.17, 22:28
            nie masz racji za instalacje licznika płaciłam tuż po zainstalowaniu go A licznik spłacała w ratach Teraz bez powodu zabrano go bo razem z prądem tuż po zasileniu kodem Drugiego zakupionego kodu nie zdążyłam wklepać bo licznik zdemontowali bezprawnie Poszłam zapytać czy mogę go przenieść na inne mieszkanie gdzie się przeprowadzam Oświadczyli że nie i zabrali licznik Mnie w tym czasie nie było w domu tylko córka Ale ja się jeszcze nie przeprowadziłam bo tam jest remont, i zostałam bez prądu pomimo że mam umowę i licznik był zasilony BEZPRAWIE
    • 1gembon Re: Licznik przedpłatowy 02.03.17, 12:17
      Ale uważaj niby taniej prad wychodzi ...ale to nie prawda Kupisz licznik czy za gotówkę czy w ratach nie ma znaczenia cena była ok. 1.800zł zależy jaki można go spłacać przy doładowaniu kodem zabieraja ratę reszta na zasilenie pradu i jak spłacisz licznik i tak nie jest twoja własnością ja zmieniam mieszkanie a licznika oddać energa nie chce twierdzi że to ich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka