Dodaj do ulubionych

przywiera mi

21.10.10, 06:19
wszystko co upiekłam przywiera mi------do foli aluminiowej,do papieru do pieczenia---co jeszcze mogę zmienić--musze obgryzać smaczne przypieczenie z papierów,a upieczony chleb czy ciasto wygląda paskudnie prosze o podpowiedż
Obserwuj wątek
    • siula5 Re: przywiera mi 21.10.10, 06:49
      Chyba z ciepłego gorzej schodzi, ostatnio ściągałam z ostudzonego chleba to tak jakby lepiej szło.
    • malosia06 Re: przywiera mi 21.10.10, 09:18
      Chleb po upieczeniu potraktuj spryskiwaczem z wodą, odchodzi znacznie łatwiej - papier trzeba odrywać spryskując. Nie piekłam chleba w papierze, ale spróbuj poszukać papieru silikonowanego, do niego nie powinno przywierać tak mocno.
      • magdula602 Re: przywiera mi 21.10.10, 10:15
        jak piekłam na początku chlebek to faktycznie przywierało ale teraz nie, robię masę żeby nie była lejąca tylko tempa i nie przywiera pięknie odchodzi (papier do pieczenia).
    • iwoniaw Re: przywiera mi 21.10.10, 09:36
      Ciasta do papieru do pieczenia mi nie przywierają - mam taki z lidla z ciastkami na pudełku, odkleja się genialnie.
      Natomiast gofry mi przywierają do gofrownicy w stopniu uniemożliwiającym cokolwiek innego poza zeskrobaniem...
      • ven.to Re: przywiera mi 21.10.10, 09:46
        dziwne - może masz jakiś wyjątkowo lipny papier?
        jak mam maślane łapy do pieczenia tak nic mi do papieru jeszcze nie przywarło. No ewentualnie włosy przy sprawdzaniu czy już dobre ;)
        • mia44 Re: przywiera mi 21.10.10, 09:54
          Wyjmuj z blachy w papierze i poczekaj aż ostygnie. Na zimno nie mam żadnego problemu z odrywaniem a używałam już 3 różnych rodzajów papieru. Ewentualnie możesz kupić sobie formy siikonowe. Są dość drogie, ale o wiele wygodniejsze w użyciu. Ja kupowałam w tesco, ale podobno w lidlu są tańsze.
    • wadera3 Re: przywiera mi 21.10.10, 10:52
      Piekę wszystko w/na papierze i nic nie przywiera, z chleba i ciasta trzeba papier zdjąć "na gorąco" bo inaczej wszystko płynie i wypiek jest zakalcowaty.
      Ostatnio robiłam bezy i też nic nie przywarło.Do alufolii owszem.
      • donnaanna Re: przywiera mi 21.10.10, 12:52
        mnie przywieralo bo roznych rodzajow papierow, wyprobowalam 3-4 rozne rodzaje, sciaganie na zimno i na cieplo, i dupa.
        teraz mam genialne teflonowe i silikonowe foremki i cudnie sie wszystko robi :-)
        • paprotka48 Re: przywiera mi 21.10.10, 14:31

Ja używam papieru do wypieków "Jan Niezbędny" i nigdy
          nic mi do niego nie przywarło,ani chlebek,ani bułeczki.
          Polecam ten na metry - 8m zapłaciłam w REAL 3.99.
          Pozdrawiam
    • jolusia2604 Re: Koniec z przywieraniem 21.10.10, 15:16
      Też polecam Jana i jest jeszcze jedna rzecz po prostu GENIALNA – do gila elektrycznego, mikrofali, piekarnika i patelni nic nie przywiera ani jajko, ani lejące ciasto
      PODKŁADKA FOLIA PAPIER DO PIECZENIA-wielorazowa
      www.tinyurl.pl?c2FO0AtH
      • rousse79 Re: Koniec z przywieraniem 21.10.10, 17:14
        Masz na milion procent lipny paper! ja tez kiedys kupilam taki (w tesco) i nigdy wiecej tego nie zrobie! Kupuje teraz TYLKO ten z Lidla. Jest go duuuuzo i wszystko pieknie sie w nim piecze, dla mnie rewelka :)
        • joko5 Re: Koniec z przywieraniem 21.10.10, 18:54
          Papier Jan Niezbędny jest najlepszy ze wszystkich przetestowanych przeze mnie, nigdy nic się nie przykleja.
    • cape.horn Re: przywiera mi 21.10.10, 20:05
      A ja zanim trafiłam na diete, kupilam blachy teflonowe. Przywierało. Kupiłam papier. Przywieralo. No i dziś pierwszy raz w zyciu użyłam formy silikonowej. Jestem zachwycona!!! Od dziś tylko silikon. Jakie szczęście że od razu w ciemno rzuciłam się też na gumkę do muffinek. Kupiłam w lidlu, polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka