Dodaj do ulubionych

niebezpiecznie w Zs2

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.16, 09:07
Podobno wczoraj doszło do pobicia ucznia w zawodówce. Czy ktos wie coś wiecej na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: matka Re: niebezpiecznie w Zs2 IP: *.dynamic.mm.pl 07.12.16, 09:59
      Czy dyrektorem tej placówki nie jest czasami radny Kordowski? To by wiele wyjaśniało.
      Jak powiedział kiedyś starosta, ludzie błędy popełniają i trzeba im wybaczać.
      • nieproszonygosc Re: niebezpiecznie w Zs2 07.12.16, 16:19
        A co ma wspólnego radny Kordowski z tym, że jakiś łeb wszedł do szkoły i pobił drugiego? Pokaż mi jakąkolwiek szkołę ŚREDNIĄ w powiecie chełmińskim, do której nie można sobie wejść, zwłaszcza podczas lekcji? Pewnie, że byłoby fajnie, gdyby była jakaś ochrona i legitymowanie przy wejściu ale kto za to zapłaci?
        • Gość: Joanna Re: niebezpiecznie w Zs2 IP: *.dynamic.mm.pl 07.12.16, 16:29
          Za bezpieczeństwo na terenie szkoły odpowiada dyrektor. Mamy go wyręczać w wykonywaniu obowiązków? Starostwo go wybrało na to stanowisko, zakładając, że da sobie rade, tym bardziej, że miał doświadczenie. Sam tez bardzo zabiegał, stając do konkursu. Niech się wykaże, ze nie bierze pensji dyrektorskiej za darmo. Jak nie ma pomysłu, niech sam stanie na bramce. Dzieci mają być bezpieczne.
        • Gość: :) Re: niebezpiecznie w Zs2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.16, 22:28
          oczywiście że do każdej można wejść, w ZS2 choćby w ubiegłym roku stał Pan jasiu przy wejściu głównym (bo był wtedy dr. ds. wychowawczych) i regularnie legitymował uczniów
    • Gość: rodzic Re: niebezpiecznie w Zs2 IP: *.static.ip.netia.com.pl 07.12.16, 10:23
      Słyszałem, że ucznia pobito podczas zajęć. Ciekawe co ma do powiedzenia dyr. do spraw wychowawczych?
      • Gość: rodzic Re: niebezpiecznie w Zs2 IP: *.dynamic.mm.pl 07.12.16, 10:37
        Mam nadzieje, że wezwano policje, a nie zamieciono pod dywan. Bo i tak by się wydało.Ostatnio było kilka takich przykrych spraw, dyrektor uznała, że nic sie nie stało, a chłopak wylądował w szpitalu.
    • Gość: tomojnick Re: niebezpiecznie w Zs2 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.12.16, 17:52
      chelmno.naszemiasto.pl/artykul/uczen-pobity-na-lekcji-angielskiego-w-chelmnie,3943930,art,t,id,tm.html
      najpierw polecam panom wyżej sie doinformowac a potem pisać glupoty
    • Gość: do tomojnick Re: niebezpiecznie w Zs2 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.12.16, 18:28
      To skandal szanowny internauto. Dyrektor odpowiada za bezpieczeństwo uczniów i nic tego nie zmieni. Uczeń pobity podczas lekcji przez osobę z zewnątrz? Do czego dochodzi w tej szkole? Trzech dyrektorów w tak małej szkole i nie potrafią dopilnować porządku? To na porządku dziennym jest tam przychodzenie obcych ludzi i przebywanie podczas lekcji w klasie? Słyszałeś żeby tak działo się w innych szkołach? Czy tak ma wyglądać ta dobra szkoła o jakiej mówił dyr. gdy w poprzednim artykule zarzucano mu i jego zastępcom, że tylko kilka godz. dziennie pracują?
      • Gość: :) Re: niebezpiecznie w Zs2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.16, 22:36
        na zakończeniu edukacji w tej szkole zawsze jest podkreślane: "zawsze jesteście tu mile widziani".
        Jak pan kordowski nie potrafi nawet uczyć w-f ( pokazuje nieprawidłowe wykonywanie ćwiczeń - być może spowodowane jest to jego wymuszoną pozycją lekko pochyłą) a zabiera się za zarządzanie placówką oświatową to nie ma co się dziwić
        • Gość: Jaś P. Re: niebezpiecznie w Zs2 IP: *.dynamic.mm.pl 07.12.16, 23:18
          Z artykułu dowiedziałem się wiele nie tylko o wydarzeniu, ale i o szkole , np.
          - monitoring w szkole jest po to, aby ustalić, kiedy zatrzymany wszedł do szkoły, konkretnie w tym wypadku napastnik wszedł przed przerwa. Nie podano- przed którą. To istotna informacja dla organów ścigania.
          - dyrektor wbrew insynuacjom jest nie tylko sprawny jako nauczyciel WF, ale także, mimo rozlicznych innych obowiązków akurat był w szkole, więc przybiegł z lekcji,
          - aktualne jest pytanie, co dyrekcja ma zamiar zrobić, aby w przyszłości takie sytuacje się nie zdarzał- na razie dyrektor przeprowadzi rozmowy z uczniami.
          Acha, jeszcze zaskoczyła mnie informacja, ale to już od forumowiczów, że w takiej niewielkiej szkole jest trzech dyrektorów. A woźnego nie ma? Mam niedobre przeczucia, że dyr. Kordowski w przyszłym roku zajmie I miejsce w kategorii najlepiej zarabiających dyrektorów szkół w powiecie i zdetronizuje panią dyrektor z Robakowa.
          Czy to prawda, że w tym mieście powstały już klany dyrektorów/radnych?
    • Gość: do Jasia P Re: niebezpiecznie w Zs2 IP: *.static.ip.netia.com.pl 08.12.16, 08:16
      "- monitoring w szkole jest " ale po co skoro nikt nie reaguje na bieżąco na to co widać na ekranie.

'A cha, jeszcze zaskoczyła mnie informacja, ale to już od forumowiczów, że w takiej niewielkiej szkole jest trzech dyrektorów" -rzeczywiście to dziwne. Kiedyś było 900, 100 uczniów i też było trzech dyrektorów. Teraz nie ma ich nawet połowy ale liczebność dyrekcji się nie zmieniła. Czyżby organ prowadzący nie miał co robić z pieniędzmi?
      Pomysł z rezygnacją z jednego dyrektora na rzecz woźnego który pilnował by porządku jak podał któryś z internautów uważam za bardzo rozsądny. I jak pokazało ostatnie zdarzenie potrzebny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka